Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT ANADOLU LİSESİNDE ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ BAK'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI YARDIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENİYOR Çelebi: Trabzon’a büyük talep var, direkt seferlerin artırılmasını bekliyoruz “HALKIMIZIN İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR” BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA Ekrem İmamoğlu’ndan Trabzonspor'a ziyaret İYİ Parti Trabzon'dan Koray Aydın'a tam destek! BAŞKAN GENÇ’E ŞALPAZARI’NDA COŞKULU KARŞILAMA BAŞKAN EKİM ŞEHİT KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
IV. Ar-Ge Proje Pazarı’na TÜBİTAK’tan destek
 

IV. Ar-Ge Proje Pazarı’na TÜBİTAK’tan destek

Bartın Üniversitesi’nde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan “Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi uygun görüldü.

5 Mart 2020 Perşembe 18:44
Yazdır

Bartın Üniversitesi tarafından düzenlen bölgenin en önemli organizasyonlarından ‘IV. Ar-Ge Proje Pazarı’ etkinliğinin “TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı” (1503) kapsamında desteklenmesi uygun görüldü. Geçtiğimiz yıl 33 farklı il ve yurt dışından gönderilen 204 projenin sergilenerek, proje sahiplerinin sektör temsilcileriyle bir araya getirildiği etkinlik kapsamında alınan destekle katılımcıların yol ve konaklama masrafları belirli limitler dâhilinde karşılanacak. Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin en güzel örneğinin sergilendiği organizasyon kapsamında başvurular 12 Nisan 2020 Pazar gününe kadar devam edecek ve etkinlik 21-22 Nisan 2020 tarihlerinde Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsünde gerçekleştirilecek.

Toplamda 20 bin TL’nin üzerinde ödül dağıtılacak

Ar-Ge Proje Pazarı Etkinlik Sorumlusu ve Organizasyon Başkanı Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı araştırmacılar, girişimciler, bilim insanları ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerinin de etkinlik kapsamında 13 ana tema ve toplamda 61 farklı kategoride fikirlerini ortaya koyarak, başvuru yapabileceklerini söyledi.

Karaoğlanlı, iki gün sürecek olan etkinlikte, en iyi projeleri toplamda 20 bin TL’nin üzerinde bir ödül beklediğini de sözlerine ekledi.

Etkinliğin temaları belirlenerek, yayımlandı

Bartın Üniversitesi “IV. Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinin temaları da belirlenerek “projepazari.bartin.edu.tr” adresinden yayımlandı.

Etkinlikte yer alan Ana temalar şu şekilde: Akıllı Teknolojiler, Bartın Üniversitesi ve Yerleşkesine Yönelik Uygulama Projeleri, Çevre, Orman, Tarım ve Gıda Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Filyos Yatırım Havzasına Yönelik Projeler, İslam Bilim Tarihi Objelerinin Tasarımı, Kimya Teknolojileri, Liseler Kategorisi, Malzeme Teknolojileri, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Mühendislik Teknolojileri, Sağlık Bilimleri, Yazılım Teknolojileri ve diğer alanlar.

“Özgün değere sahip fikri olan herkes için önemli bir fırsat sunuluyor”

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, fikir ve görüş alışverişinin sağlanacağı etkinlik kapsamında Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirliklerinin oluşmasının hedeflendiğini söyledi.

Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin özgün değere sahip fikri olan herkes için bir fırsat oluşturduğunu kaydeden Rektör Uzun, “Ülkemizin yerli teknoloji atağına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge Proje Pazarı’nın dördüncüsünü gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesi, finansman ve altyapı sıkıntısı ile gerçekleştirilemeyen önemli projelerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması hedefine yönelik gerçekleştirilecek olan organizasyonumuzda Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşümüne katkı sunuyoruz. Bu doğrultuda  ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi davet ediyoruz” dedi.

“Bölgemize odaklanarak, geleceğimize değer katıyoruz”

Rektör Uzun, Bartın Üniversitesi’nin ihtisaslaşma alanı olan ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konusu başta olmak üzere ülkemizin gelişimine değer katacak projelerin etkinlik kapsamında değerlendirileceğinin de altını çizerek, “Kararlı adımlarla tüm bileşenlerimizle üzerinde durduğumuz ihtisaslaşma alanımız doğrultusunda sunulacak yeni fikirleri heyecanla bekliyoruz. İnanıyorum ki gerçekleştirilecek etkinliğimizle birlikte 13 ana temada verilen kategorilerde sunulan projelerle ilgili sektör temsilcilerinin de dikkatini çekecek ve projelerin yüksek katma değerli ürünlere dönüşümü gerçekleştirilebilecektir” diye konuştu.

Rektör Uzun teşekkür etti

Ülkemizin farklı şehirlerinden araştırmacıları bir araya getiren etkinliğe destek verenlere teşekkür eden Rektör Uzun, “Bilimle yükselen ve teknoloji üreten bir ülke olma yolunda bizleri daima destekleyen YÖK Başkanımız Sayın M. A. Yekta Saraç’a ve iyi dilekleri ile katkıları dolayısıyla TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin önemli bir örneğinin sergilendiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğimize vermiş oldukları desteklerden dolayı Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlardan değerli yöneticilerimize, siyasi parti temsilcilerimize, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık ile birlikte tüm iş insanlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi’nde, bu, yıl, dördüncüsü, gerçekleştirilecek, olan, “Ar-Ge, Proje, Pazarı”, etkinliğinin, TÜBİTAK, tarafından, desteklenmesi, uygun, görüldü
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1453 Fatih Sultan Mehmet, İstanbul adalarını fethetti.
1924 İtalya'da genel seçimleri Benito Mussolini'nin faşist partisi kazandı.
1925 Ankara Yahşihan demiryolu hattı işletmeye açıldı.
1925 Bir gün önce kapatılan 'Tanin' gazetesinin sahibi ve başyazarı Hüseyin Cahit Yalçın tutuklandı.
1928 Ankara Palas Oteli hizmete açıldı. Mimar Vedat Bey'in (Tek) tasarımıyla, 1926'da yapımına başlanan bina, çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle mimar Kemalettin Bey'in tasarımıyla tamamlandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur