Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Ankara’da Mini Zirve Başkan Yıldırım'dan Başkan Kara'ya ziyaret Esnaf ve sanatkarlara yabancı dil öğreniminde yüzde 50 indirim imkânı TRABZONLU ŞEHİT MUSA DANIŞMAZ KABRİ BAŞINDA ANILDI DÜZKÖY ŞAMPİYONLAR LİGİ BAŞLADI. KADİR ÖZCAN MEZARI BAŞINDA ANILDI KADIN MECLİSİ FİYASKOSU 9 Üniversite Uluslararası Konsorsiyum için Trabzon’da Toplandı Sebat'tan Zirve Yürüyüşü BÜYÜKŞEHİR KAR ESARETİNDEN KURTARDI ESKİ BAŞKAN MEHMET CAN’A SON GÖREV ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NE YENİLİKÇİ DOKUNUŞLAR SEBAT’TAN ERTUĞRUL DOĞAN’A TAM DESTEK! AKÇAABAT’TA OFF-ROAD NEFES KESTİ BARÜ ile Özbekistan arasındaki uluslararası hareketlilik artıyor OSMAN BABA MAH.KALINTAŞ CADDESİ'NE BAKIM YOK, MAHALLELİ TEPKİLİ! AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 'SİREN' UYARISI MUHTARLARLA KAHVALTIDA BİR ARAYA GELİNDİ AKÇAABAT’TA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI Trabzon heyeti Tiflis Büyükelçiliği'ni ziyaret etti, işbirliğini arttırmak için izlenecek yol haritası görüşüldü
SEBAT’TAN ERTUĞRUL DOĞAN’A TAM DESTEK!
SEBAT’TAN ERTUĞRUL DOĞAN’A TAM DESTEK!
 
AKÇAABAT’TA OFF-ROAD NEFES KESTİ
AKÇAABAT’TA OFF-ROAD NEFES KESTİ
 
OSMAN BABA MAH.KALINTAŞ CADDESİ'NE BAKIM YOK, MAHALLELİ TEPKİLİ!
OSMAN BABA MAH.KALINTAŞ CADDESİ'NE BAKIM YOK, MAHALLELİ TEPKİLİ!
İşte Rahmetli Cumurla Yaptığımız Söyleşi.
 

İşte Rahmetli Cumurla Yaptığımız Söyleşi.

Trabzon Milletvekili Mustafa CUMUR, ilk sayımızda sorularımızı içtenlikle cevaplandırdı.

9 Aralık 2012 Pazar 16:50
Yazdır

Bir Süre Önce Elim bir trafik kazası sonrası hayatını kaybeden ve Aramızdan Ayrılan Rahmetli Vekilimiz Mustafa Cumur İle Sebat Haber'in Kuruluş Aşamasında Kendisi ile Yaptığımız Röportajı bir süre önce sitemizde Yayınlayacağımızı Duyurmuştuk.

 

Rahmetli Milletvekilimiz Mustafa Cumur 2010 Haziran ayının 2.Pazar günü Trabzon’da Ziyaret ettik Akçaabat için Muhabirimize neler söyledi Verdiği İlk Mesajlar Nelerdi?

 

 

 

Rahmetli Vekilimiz Mustafa Cumurla Yaptığımız 1 Sayfalık Röportajı Haber Sitemizde yayınlıyoruz unutulmamalıdır ki Ne bugünkü siyasetçileri nede seçilmişleri karalamak değildir Akçaabat’ta o günden bugüne neler değişti bunu gözlemlemek.

 

 

Cumurlu Akçaabat'ın Cumursuz Akçaabat'ın Farkını Sizde Göreceksiniz.

 

Aradan bunca zaman geçti Kocaman 2,5 yılı geride bıraktık aradan geçen bu süre içerisinde Akçaabat'ta neler yapıldı.

 

Vaat Edilen Yatırımlar Nelerdi?

Ne kadarı yapıldı?

Ne kadarı yapılmadı.

Onu Hep Birlikte Görelim

 

 

 

SAĞLIK YÖNÜNDEN AKÇAABAT’IN HİÇBİR EKSİKLİĞİ KALMAYACAK

 

Trabzon Milletvekili Mustafa CUMUR, ilk sayımızda sorularımızı içtenlikle cevaplandırdı. Akçaabat’a AK Parti iktidarı döneminde inanılmaz yatırımlar yapıldığını kaydeden CUMUR, ‘‘Akçaabat, geceyle gündüz gibi fark etmekte. İlçemizin yapılan yatırımlarla sağlık ve eğitim alanında hiçbir eksiği kalmadı. Özel üniversitemizin yeri hazır %90 tamamlandı, Kanuni Üniversitesi için görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu üniversiteyi de ilimize ve Akçaabat’ımıza kazandıracağız.’’dedi. Trabzon Milletvekili Mustafa CUMUR’ la söyleşimizi sizinle paylaşıyoruz.

 

Sağlık Yönünden Akçaabat’ın Hiçbir Eksikliği Kalmayacak

 

Sebat Haber: Sağlık alanında büyük yatırımlar yaptınız. Şu anda bu yatırımlar ne aşamada?

 

CUMUR:2003 3 Kasım’dan 2010 yılına kadar Akçaabat’ta ilk başladığımız zaman Akçaabat Devlet Hastanesi 35 yataklı idi. Biz bu hastanemizi 106 yatağa çıkardık. Fakat gördük ki bu artırdığımız yatak sayısı yeterli olmadı. Bu hastanemiz yeterli olmayınca yeni bir hastane yapmamız gerekiyordu. Bugün yaptığımız hastanemiz bölgede çok iddialı bir hastane.%98’i tamamlandı. Çevre düzenlemesiyle beraber sekizinci ayın sonlarına doğru hastanemizi hizmete açmayı düşünüyoruz. Bunun yanında iç donanımı var. Bu iç donanımı çok önemli bizim için. Hataların durumu refakatçilerin kalacağı yerlerin dizaynı üzerinde çalışıyoruz. Modern bir donanım düşünüyoruz bu hastanemize plazma TV, buzdolabı gibi, her odada banyosu, tuvaleti olmak üzere hastanemizi tamamlayıp halkımızın hizmetine açmayı düşünüyoruz. Hasta ve hasta yakınlarının rahat edeceği bir ortam yaratmak düşüncesindeyiz. Şu anda hastanede 200 yatak olarak düşünülmekte. Fakat gerektiğinde hastane 300 yatak kapasitesine de çıkabilecek seviyede tasarlandı. Tek odalı olarak 200 yatak 100 odası da istenildiği an 100 yatak daha koyulma durumu mevcut bir tasarım gerçekleştirildi. Bunun yanında 50 yoğun bakım odası,15 diyaliz odası bu şekilde baktığımız zaman 265 oda şuanda, ihtiyaç anında 365’e de çıkabilecek durumda bir hastane oluyor. Bunun yanında beldelerimiz aile hekimliğine geçmemiz doğrultusunda, aile hekimliği durumunda herhangi bir sorunumuz yok.Aile hekimliğini en iyi şekilde uygulayan ilçemiz Akçaabat ilçesi.Bunun yanında diş polikliniği açtık.Burada da 9 ünitemiz mevcut.Fakat rağbet çok fazla şuanda 6 ünite daha açmamız gerekiyor.Mevcut hastanemiz yeterli olmadığı için ek bir yer daha tutmuştuk, burada hem diş hem de cildiye polikliniği hizmet vermekte.Yeni hastanemizi açtığımız anda mevcut hastaneyi sağlık tesisi olarak düşünüyoruz.Bunun üzerinde arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz burada ihtiyaç nedir sağlık tesisi olarak neye ihtiyaç duyuluyorsa bu mevcut binamızı o şekilde kullanacağız.Sağlık yönünden Akçaabat’ta hiçbir eksikliğimiz olmayacak.

 

Sera Gölü Bölgenin Yıldızı Olacak

 

Sebat Haber: Turizm açısından ilçemizde ne gibi yatırımlar yapılmakta? Bu çalışmalar ne aşamada?

CUMUR: Şuanda Akçaabat ilçemizde iki yayla kentimiz mevcut. Hıdırnebi yayla kenti ve Kayabaşı yayla kenti bulunmakta. Düzköy Haçkalı Baba yayla kentinin asfaltını bitirdik. Belediye olarak Sivri Burun tepesinde farklı bir soysak tesis yaptık. Sera Gölü ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sera Gölü 3-4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde bölgenin yıldızı yapmak. Şuanda Orta Mahalle evleriyle ilgili bir çalışmamız var. Bu evleri turizme kazandırmayı düşünüyoruz. Akçaabat yıldız bir ilçe olması için ne gerekiyorsa bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hem belediye başkanımız, il genel meclis üyelerimiz ve ilçe teşkilatımız olarak çok yoğun bir gayret içerisindeyiz.2002 ile bugünkü konum olarak değerlendirdiğimizde Akçaabat geceyle gündüz gibi fark ediyor.

 

Sebat Haber: Akçaabat’a ne gibi yatırımlar geliyor?

 

CUMUR: Akçaabat’tan Şinik beldesine kadar duble yol yapılacak. Bu yolun ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Bunun haricinde Kavaklıdan Yıldızlı yolu için ihale açılacak.Sera Gölü ihalesi gerçekleşecek.Suyla ilgili çalışmalarımız var.Uçarsu ihalesi yapıldı,devam ediyor.Akçaabat içme suyu 23 milyon Euro,bu rakam bu bölgede AB’den alınmış en büyük hibe.Işıklar içme suyu önümüzdeki yıl inşallah çeşmelerimizden bu suyu içmeye başlayacağız.

 

Sebat Haber: Geçtiğimiz günlerde Akçaabat’a sebzeci ve meyveciler için hal Yapıldı. Bu konu ne aşamada?

 

CUMUR: Halle ilgili yeni bir düzenleme yapılıyor. Hal binası bitti. Fakat hukuki prosedürü devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında esnafımız yeni binasına taşınacaktır. Bunu yanında terminalimiz tamamlandı. Çok güzel bir terminal binası yaptık. Bunun yanı sıra Fatih Stadını Söğütlü beldemize taşıyoruz. Söğütlü’ de ki atletizm pistinin bulunduğu yere stadımız yapacağız. Akçaabat Meslek Yüksek Okul binamız tamamlandı. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yanında 12 civarında okul kazandırdık ilçemize. Akçaabat’ ta eğitimden sağlığa varıncaya kadar çok büyük yatırımlar yaptık.

 

Sebat Haber: Geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan Akçaabat’ iki üniversite kurulma hazırlıkları gündeme geldi. Bu çalışmalar şuanda ne aşamada?

 

CUMUR: Şuanda TBMM’ne bir kanun teklifi verdim. Kanuni Üniversitesi olarak ikinci bir üniversite Trabzon’a kazandırmak için. Vakıf Üniversitesi’ yle ilgili yeni tekel binalarının yeri için orada vakıf üniversitesiyle ilgili bir çalışmamız mevcut.%90 oranında vakıf üniversitesi işi gerçekleşti. Yani bitme aşamasında 2011-2012 eğitim öğretim yılında vakıf üniversitesi eğitim vermeye başlayacak. Bu üniversite ilçemize çok farklı bir katma değer katacak. Kanuni Üniversitesi’ yle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Milli Eğitim Bakanımızla ve Başbakan Yardımcımız Cemil ÇİÇEK beyle görüştük. Kendilerinin görüşleri olumlu bu hafta YÖK başkanıyla randevumuz var. Kendileriyle de konu hakkında görüşeceğiz. Hedefimiz ikinci bir devlet üniversitesini Trabzon’a ve Akçaabat’a kazandırmak olacak.

 

Sebat Haber: Bölge ekonomisi anlamında ilçemizde Organize Sanayi Bölgesi inşa edilmekte olduğunu biliyoruz. Bu konuda ne gibi çalışmalar var?

 

CUMUR: Organize Sanayi Bölgesi Şinik’te 850 dönüm alan kamulaştırıldı.14 Trilyon civarında kamulaştırma bedeli ödendi. Şuanda ütün çalışmalar ihale aşamasına gelmek üzere. Şayet bir aksilik çıkmazsa 15 Temmuz itibariyle Organize Sanayi Bölgesi’nde temel atacağız. Bu yatırım Akçaabat’ın ve Trabzon’un işsizlik sorununu çözecek bir yatırım olacak.

 

Biz Üzerimize Düşeni Mecliste Yerine Getirdik

 

Sebat Haber: Referandum konusunda Anayasa Mahkemesi iptal kararı almazsa bir referandum oylaması yapılacak. Hükümet olarak bu konu hakkında ne gibi bir çalışma içerisindesiniz?

 

CUMUR: Yüksek seçim kurulu tarafından 12 Eylül 2011 tarihini belirlendi. Şuanda anayasa mahkemesi bu yasayı şeklen görüşüyor. Umuyorum bu şeklen görüşme süresince referandumu ertelemez. Bu referandum Türkiye’nin önünü açması, Türkiye’nin demokratikleşme yaşayacağız. Türkiye hem demokratikleşecek hem de hak ve özgürlüklerin önünde ki engeller ortadan kalkmış olacak ve darbe özlemi güdenlerin hevesleri kursağında bırakacak bir süreç olacak. Bu süreçte biz halkımız için üzerimize düşen görevi mecliste yerine getirdik. Halkımızın da üzerine düşen görevler var. Bu u görevi de referandum kapsamında değerlendirip sandığa yansıtacağını düşünüyorum.

Biz AK partide siyasete kurucu ilçe başkanı ve kurucu il yöneticisi olarak başladık.2001 yılından beri siyasetin içerisindeyiz. Siyasette nöbet değişimi benim önem verdiğim bir kavramdır. Bir milletvekili iki dönem vekillik yapması gerekir. Sonra nöbet değişir ve farklı arkadaşlar bu görevi alır. Fakat biz de sonuna kadar AK Parti’nin ve başkanımızın emrindeyiz. Burada sayın başkanımız ve genel başkanımız çalışma arkadaşlarını kendi seçtiği için ve burada bizlere göreve devam et dediği zaman biz de bu görevden kaçmayacağımızı söylemiştik. Ben yine aynı fikirdeyim, bu kararı verirken ilçe teşkilatımız ile belediye başkanlarımızla görüşüp ortak karar vereceğiz.

 

Sebat Haber: Haftalık gazete olarak yeni yayın hayatına başlıyoruz. Bu konuda görüşleriniz nelerdir?

 

CUMUR: Sebat ismi Akçaabat’la özdeşleşmiş bir isim olduğundan benim çok hoşuma gidiyor. Sebat Haber’in Akçaabat’a, Trabzon’a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hayırlı hizmetler vereceği kanaati bende çok yüksek. Gazeteyle ilgili üzerimize düşen ne varsa her zaman yanınızda olacağız. Çünkü ilçemizin tanıtımı açısından çok büyük bir rol üstleneceksiniz. Bu üstleneceğiniz rol Akçaabat’a inşallah fazla katılım hizmet gelmesini sağlayacak. Akçaabat’ta iki gazete vardı. Bu üçüncüsü de hayırlı olur. İlçemizin değerini ve kıymetini arttıracağını düşünüyorum.

Sebat Haber gazetesinin kurulmasına vesile olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemiz adına umuyorum gurur kaynağı olacaktır. Tarafsız, doğru ve objektif haberi halkımıza paylaşacağını düşünüyorum. Bu gazeteyi kuruluş aşamasında düşünen, tasarlayan, destek veren ve hayata geçiren bütün herkese tekrardan teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim…  

Bizlere zaman ayırdığınız için Bizde teşekkür ederiz…  

 

 

 

GÖRÜŞLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Mail:sebathaber@hotmail.com.tr

Facebook:sebathaber@hotmail.com.tr

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Milletvekili, Mustafa, CUMUR, ilk, sayımızda, sorularımızı, içtenlikle, cevaplandırdı ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1600 Osmanlı ordusu, Macaristan'ın Kanije Kalesi'ni fethetti.
1746 New Jersey Koleji kuruldu. Bu okulun adı 1896 yılında Princeton Üniversitesi olarak değişecektir.
1784 Rusya, Alaska'nın Kodiak Adası'nda bir koloni kurdu.
1836 Sam Houston törenlerle Texas Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı oldu.
1919 Amasya'da, Mustafa Kemal Paşa ile İstanbul Hükümeti'nin Bahriye Nazırı Salih Hulusi Kezrak arasında Amasya Protokolü imzalandı
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur