Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TİMBİR heyetinden TTSO’ya ziyaret TÜRKİYE ŞAMPİYONU GENÇLER, BAŞKAN KAYA’YI ZİYARET ETTİ AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM’DEN İŞÇİ BAYRAMI MESAJI YAKINLARINI KAYBEDEN VATANDAŞLARA TİSKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI BAŞKAN GENÇ’TEN 1 MAYIS MESAJI MHP TRABZON İL BAŞKANI TOLGAY SİVRİKAYA’DAN BAHÇELİ'YE ZİYARET ŞAMPİYON AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ Gökhan Gedikli: “Taşeron işçi çalıştırmaya, vergi ve gelir adaletsizliğine hayır! Merhum Akademisyenimiz için Cenaze Töreni BAŞKAN EKİM: “ÜRETEN ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARIN TALEBİNE ANINDA ÇÖZÜM BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM SANAYİ ESNAFIYLA GÜNE BAŞLADI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 45 OTOBÜS ŞOFÖRÜ ALACAK Yerel Kalkınma Hamlesi destekleri TTSO üyelerine anlatıldı Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM’DEN İŞÇİ BAYRAMI MESAJI
AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM’DEN İŞÇİ BAYRAMI MESAJI
 
TÜRKİYE ŞAMPİYONU GENÇLER, BAŞKAN KAYA’YI ZİYARET ETTİ
TÜRKİYE ŞAMPİYONU GENÇLER, BAŞKAN KAYA’YI ZİYARET ETTİ
 
BAŞKAN GENÇ’TEN 1 MAYIS MESAJI
BAŞKAN GENÇ’TEN 1 MAYIS MESAJI
İstanbul Sözleşmesini 20 Şubatta Yazmıştık
 

İstanbul Sözleşmesini 20 Şubatta Yazmıştık

Köşe Yazarımız Ali Akça 20 Şubat Tarihli Yazısında (İstanbul Sözleşmesini Kaleme Almıştı)

23 Mart 2021 Salı 17:55
Yazdır

Ülkemizde birçok toplumsal grubun çeşitli muhalefet ve referanslarla karşı çıktığı "İstanbul Sözleşmesi" bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kaldırıldı..

Ancak şimdide kaldırılma sebebinin yanında, kaldırılma şekli ve oluşan boşlukla ilgili yeni tartışmalar ülke gündemini uzun süreli meşgul edeceğe benziyor.

İstanbul Sözleşmesinde karşı çıkılan husus hiç şüphesiz "Şiddetin Yok Sayılması" değil, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" isteğinin birey ve aile yaşamını ifsat edici özelliğidir.Bireyin cinsel tecrübe, tercih ve yöneliminin özgürleştirilmesi isteği ile  yasal korumaya alınması, inanç, ahlak ve gelenekten bağımsız olarak kişinin ve ailenin yeniden tanımlanması isteğiydi. Bu hiç şüphesiz  küresel bir dayatmadır ve evrenin yaratılış düzenine bir başkaldırı hareketidir.

Bu noktadan hareketle de İstanbul Sözleşmesinin iptali yerinde bir karar olmuştur.İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasının ardından sözleşmeyi referans alan 6284 sayılı kanunun da "Hak" temelli bir anlayışla ele alınması bize ait   bir "Ankara Sözleşmesinin hazırlanması da ivedilikli bir gerekliliktir.

Bizim şimdi yöneticilerimizden özellikle Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz 6284 sayılı kanunun yeniden düzenlenmesi, ve bu gerçekleşirken "hertürlü şiddeti reddeden", "hak", " hakikat " temelli bir yaklaşım sergilenmesidir.Bunu yaparken; Sözleşmede geçen " Kadına Şiddet, aslında Hertürlü Şiddetle Mücadele  Mevzuu" ise kesinlikle korunmalıdır. Ancak bu konuda düzenlemeler  yapılırken Türk Aile Töresi, İslam İnanç Sistemi ve  Mer'î Hukuk Sistemi mutlaka dikkate alınmalıdır. Bu tür toplumsal sorun ve hastalıklı durumların çözümü için ayrıca "İstişare Kurulları" kurulup çalıştırılmalı, tam yetkilendirilmelidirler.


Doğuda ve Güneydoğuda kız ve kadınlarımızın sömürülmesi üzerine inşa edilen:  Töre,Berdel ve benzeri gayrı insanî,gayrı islâmî ve gayrı ahlâkî ve vicdanî uygulamalara ya da  yapılara son verebilecek bir yasal ve hukuki düzenleme acilen hayata geçirilmelidir.

İstanbul Sözleşmesi yerine "Hak ve Hakkaniyet" üzerine yeniden düzenlenen milli ve yerli  bir Ankara sözleşmesi ehliyet ve liyakat ilkesinin ortaya çıkarılmasına yol açacağından "Toplumsal Eşitlik Arayışını" da sonlandıracaktır.Çünkü bu sayede insanlığın cinsiyetle etiketlenmesinin önüne de geçilebilecektir.

Herzaman olduğu gibi bu ve benzer konularda;bunun dışındaki tüm söylem ve uygulamalara toplumsal  muhalefetimiz sürekli ve sağlam olmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Köşe, Yazarımız, Ali, Akça, 20, Şubat, Tarihli, Yazısında, (İstanbul, Sözleşmesini, Kaleme, Almıştı)
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur