Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
İMAMOĞLU: “ALLAH HERKESE KAHVECİ GİBİ HİZMET EDEBİLMEYİ NASİP ETSİN”
 

İMAMOĞLU: “ALLAH HERKESE KAHVECİ GİBİ HİZMET EDEBİLMEYİ NASİP ETSİN”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adnan Kahveci’nin vefatının 28. yılında gerçekleştirilen anma etkinliğine katıldı.

6 Şubat 2021 Cumartesi 07:27
Yazdır

Kahveci’nin çalışmalarıyla ülkemizin modernleşmesi ve çağın teknolojilerinin yakalanmasında örnek kavramları temsil ettiğini söyleyen İmamoğlu, “Demokrasiye bağlılığı, dürüstlüğü, ülkesine sadakati, çalışkanlığı, bilime ve teknolojiye verdiği değer ile hepimiz için çok kıymetli bir örnek oldu. Gerçekten Allah herkese, milletine onun gibi hizmet edebilmeyi nasip etsin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonraki mesaisinde Kartal’daydı. Cuma namazını Hürriyet Mahallesi Merkez Cami’nde kılan İmamoğlu, eski devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin 28. ölüm yıldönümü için gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Etkinlik öncesi mezarlık yakınındaki Bayram Demirkol Parkı’nı da ziyaret eden İmamoğlu, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi, vatandaşlarla sohbet etti.  İmamoğlu, ardından İBB, Kartal Belediyesi, Köprübaşı Vakfı ve Adnan Kahveci Vakfı’nın birlikte gerçekleştirdiği etkinliğe katıldı. Anma töreninde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile Kahveci ailesinin üyeleri ve siyasetçiler de yer aldı.

Etkinlikte söz alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kahveci’nin devlet adamlığı yönüne vurgu yaptı. Kahveci’nin yolundan gitmeye çalışan siyasetçilerin hala var olduğunu vurgulayan Yüksel, “Siyaset üstü bakmanın, devlet adamlığının ne demek olduğunu gelecek nesiller de anlayacaktır. Adnan Kahveci, devlet adamlığı kavramın karşılığıdır” dedi.

“KAHVECİ KİMSEYİ AYRIŞTIRMADI, ÖTEKİLEŞTİRMEDİ”

Adnan Kahveci’nin hizmet ve davranışlarıyla halkın gönlünde haklı bir yer edindiğini söyleyen İmamoğlu, ülkesinin gelişimi için var gücüyle çalışan bir devlet insanının anıldığını belirtti. İmamoğlu, “Güzel ülkemizin ekonomisine sanayisine istihdam kavramlarına çok çok kıymetli katkıları oldu. Bunları yaparken de hiç kimseyi ayrıştırmadı, ötekileştirmedi ve başkalaştırmadı. Tam aksine, yaşayan her vatandaşına eşit gözle bakmayı , başardı. Demokratikleşmeyi önemsemiş ve siyasi yaşamında da bunu ispat etmiş bir insan. Bu aziz millete her fırsatta eşit durması, her kesimden insanın kalbinde de daima var olmasına sebep oldu” ifadelerini kullandı.

Kahveci’nin, yolsuzlukların üstüne kararlılıkla gittiğini kaydeden İmamoğlu, “Ülkesinin çıkarlarında tek bir kuruşun dahi heba edilmemesi noktasında hem kararlı duruşu hem de örnek davranışlarıyla bir simge oldu. Bu yolda usanmadan da mücadele etti” diye konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN AKIL VE BİLİMDEN AYRILMADI”

Kahveci’nin akademik yönüne de değinen İmamoğlu, merhumun, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğunu anımsattı. İmamoğlu hiçbir zaman akıl ve bilimden ayrılmadığını söylediği Kahveci hakkındaki konuşmasına şöyle tamamladı:

“Çalışmalarıyla hem ülkemizin modernleşmesi hem de çağın teknolojilerinin yakalanmasında örnek kavramları temsil eden nitelikli bir devlet adamıydı. Bu açıdan gerçekten kendisine ne kadar şükran duysak, minnet duysak azdır. Ondan bize, böylesine değerli bir miras kaldı. Demokrasiye bağlılığı, dürüstlüğü, ülkesine sadakati, çalışkanlığı, bilime ve teknolojiye verdiği değer ile hepimiz için çok kıymetli bir örnek oldu. Allah herkese, milletine onun gibi hizmet edebilmeyi nasip etsin. Onun gibi bu milletin takdirini, sevgisini, her kesimden insanın gönlüne girmeyi herkese nasip etsin.”

Anma etkinliği, konuşmalar ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  İmamoğlu, okunan Kuran’ın ardından Adnan Kahveci’nin mezarına karanfil bıraktı ve Fatiha okudu.

İmamoğlu’nun bir sonraki adresi de Kartal Balıkçılar Çarşısı oldu. Esnafa bol kazanç dinleyen İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bölgenin sorunları hakkında bilgi alan İmamoğlu, tüm taleplerin takipçisi olacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler: İBB, Başkanı, Ekrem, İmamoğlu, Adnan, Kahveci’nin, vefatının, 28, yılında, gerçekleştirilen, anma, etkinliğine, katıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur