Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Hıdırnebi Yayla Kent işgal altında mı?
 

Hıdırnebi Yayla Kent işgal altında mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonunda Trabzon’da gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Çalıştayı’nın yankıları sürüyor.

9 Şubat 2016 Salı 18:34
Yazdır

Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonunda Trabzon’da gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Çalıştayı’nın yankıları sürüyor.

Toplantıya davet edilen Trabzon’un önde gelen işadamlarından Nihat Aydın, hem toplantıyı değerlendirdi hem de turizmle ilgili önümüzdeki sezon için önemli açıklamalarda bulundu.

DENETİMLER YAPILMALI

Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı’nda çok önemli konuların gündeme geldiğini ifade eden Aydın, “Umarız konuşulanlar hayata geçirilir. Burada ben önemli konulardan birisi yaylalardaki kaçak binaların yıkılması idi. Çok katlı apartmanlar var. Sadece yönetici ve kapıcıları yok. Diğer her şey var. Adam yaylada 4 katlı ev yapmış. Kızına, oğluna, damadına… Kusura bakmasınlar bunlar yıkılmalı. Bu evlerin yıkılması gerektiğini bakanımız Süleyman Soylu söylediğinde, ben yıkacakmış kadar mutlu oldum.  Yine Akçaabat Belediye Başkanımız Şefik Türkmen güzel bir öneride bulundu. Yaylalardaki yapılaşmaların dağınık değil, birarada olmasını önerdi. Otlak alanlara ev yapılmaması ve yapılaşmaların biraraya toplanması gerekiyor. Denetimleri arttırmak lazım. Bu yıl çok fazla Arap turist bekleniyor. Arap turistler çok kolay müşteri değiller, aceleciler, onları iyi tanımak lazım.

Bu yıl daha kalabalık olacak. Güneydoğu’da turizm diye bir şey kalmadı. Kışın turların yoğun olduğu yerlerdi.  Safranbolu, Kapadokya turist çekiyor. Güneydoğu’ya giden turistler de Karadeniz’e gelecek.

Arap turistlerin de bu yıl geçen yıla oranla daha fazla olacağı belirtiliyor. Peki, biz hazır mıyız?

Kışın yaylada günlüğü 100 TL olan bir evi yazın yerli turiste 170 TL’ye Araplara ise 300 Euro’ya veriyorlar. Bizde köftenin kilosu kışın 68 tl ise yazın da 68 tl ama konaklama yerlerinde istedikleri gibi fiyat artışı yapabiliyorlar. Denetimler muhakkak yapılmalı. İki kişi dersine çalışır, diğerleri çalışmazsa o sınıf tembel olur. Turizm bu değil” dedi.

HIDIRNEBİ YAYLA KENT İŞGAL ALTINDA MI?

Çalıştay’da soru cevap kısmında yazılı olarak illettiği sorusuna cevap alamadığını belirten Aydın, Hıdırnebi Yayla Kent’in akıbetini sorduğunu söyledi.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin “İşgal edildi, boşaltın” talimatı üzerine işletmecilerle mahkemelik durumda olan Hıdırnebi Yayla Kent’le ilgili sorulara muhatap olduklarını ve cevap veremediklerini ifade eden Aydın, “ Yayla kentler çok büyük paralara mal oldu. İşin kötü tarafı da kiracı diye aldıkları işletmecilere tazminat ödemek zorunda kalıyorlar. Ben o toplantıda bakana şu soruyu sordum; “Bize insanlar telefon açıp Hıdırnebi Yaylası’nda kalabilir miyiz?” diye sorduklarında biz ne diyeceğiz? Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun açıklaması var diyor ki; “Yayla kent işgal edilmiştir, boşaltılması gerekir”  Kime bağlı burası; belediyeye. Bize telefon geldiğinde burada bir sorun olduğunu söylüyoruz. İşletmeci ile konuştuğumuz da ise “Hiç kimse bir şey yapamaz tazminat ödeyecekler bize” dedi.

Ben şimdi bizi arayan tur şirketlerine ne cevap vereyim. Toplantıda bu soruyu sordum. Maalesef hiç kimsenin sorusuna zaman kalmadı. Hıdırnebi Yayla Kenti’nin son durumunu öğrenmek istiyoruz” dedi.

AYDIN’DAN BUKOVEL ÖRNEĞİ

Çeşitli ülkelere zaman zaman ziyaretlerde bulunarak araştırmalar yapan Akçaabat Köftesi’nin mimarı Nihat Aydın, Ukrayna’daki Bukovel gezisinden bahsetti. Aydın, “Ukrayna’da bulunan Doğu Avrupa’nın en büyük kayak merkezine Bukovel’e gittim. Turizm cenneti. Günlük konaklama ücreti 60-70 Euro. Her türlü yemek çeşidi mevcut. Hıdırnebi Yaylası’ndan daha yüksek bir yer.  Müşterisi çok yoğun. 50-60 tane otobüs saydım. Bulgaristan’dan, Polonya’dan, Slovakya’dan, Romanya’dan ve Ukrayna’dan insanların tercih ettiği bir kayak merkezi.  Ben orada çok rahattım, turistte geldiği zaman benim memleketimde rahat olması lazım” dedi.

ANKARA KÖTÜYDÜ UMARIM ALMANYA İYİ OLUR

Almanya’daki tanıtım günleri ile ilgili de açıklama yapan Aydın, “Ankara’da, İstanbul’da bu  tanıtım günleri yapılıyordu. Bu işin temelinde para var. Almanya’daki fuarı konuşmadan önce ne amaçla yapıldığına bakmak lazım. Kim düzenliyor, ne şekilde kiralama yapıyorlar. Ankara’da mutfağı, lavabosu olmayan yerlerde stant verdiler. 3 günlük 15 bin tl. Belki 20 bin ciro yapıyor 15 bin TL’yi fuara veriyor. Ben katılmadım, girmedim. Almanya’da yapılacak olan fuar umarız daha iyi şartlarda olur” diye konuştu.

haber:Elif ÇAVUŞ

Anahtar Kelimeler: Kültür, ve, Turizm, Bakanlığı, organizasyonunda, Trabzon’da, gerçekleştirilen, Kültür, ve, Turizm, Çalıştayı’nın, yankıları, sürüyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur