Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
SGK İLÇE MÜDÜRÜ HASAN AKTAŞ ALİ ŞENTÜRK'Ü ZİYARET ETTİ YARIN BEKLİYORUZ SEBAT GENÇLİK’İN İNANCI TAM, HEDEF 2. LİG BARÜ’de düzenlenen ‘Öğretmenim Şenliği’ ile hem eğlendiler hem öğrendiler Şinik OSB'deki sanayicilerin talepleri TTSO'da görüşüldü AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN ÖNEMLİ UYARI. Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor (ÜNİVERSİTE 7. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PROGRAMI) Çankaya “Bu Şehir Daha Fazlasını Kaldıramaz” AKÇAABAT’TAN SERT MESAJ: “TERÖRİSTTEN VATANSEVER ÇIKARILAMAZ!” Maganda Kurbanı Emir Yuşa’nın Adı Trabzon’da Bir Parkta Yaşatılacak HAYALVADİSİ'NE HAYRAN KALDILAR GÜMÜŞHANE KELKİT AŞUT GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR BÜYÜKŞEHİR’DEN TURİZM DESTİNASYONLARI ZİYARET SAATLERİNE DÜZENLEME AKÇABAT'TA 7M HASTANESİ FİZİK TEDAVİ ÜNİTEMİZ YENİLENDİ! HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL FEN LİSESİNDEN BİLİM FUARI HUZUREVİNE ANLAMLI ZİYARET GENÇLER SİYER BİLGİLERİYLE YARIŞTI Başkan Çelebi iş dünyasının vize sorununu dile getirdi
HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL
HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL
 
FEN LİSESİNDEN BİLİM FUARI
FEN LİSESİNDEN BİLİM FUARI
 
HALİL BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ
HALİL BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ
“Havalimanı kapasitemiz turizm sezonu için yetersiz, acilen iyileştirme yapılmalı”
 

“Havalimanı kapasitemiz turizm sezonu için yetersiz, acilen iyileştirme yapılmalı”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Havalimanının mevcut şartlarıyla yoğun uçak ve yolcu trafiğini artık kaldıramadığını belirterek, “Acilen iyileştirme yapılmasını bekliyoruz.

28 Mart 2023 Salı 00:48
Yazdır

Özellikle dış hatlar binasının yeniden inşa edileceği bize iletilmişti. Ancak henüz bir adım atılmadı. Geçen yıl 23 bini geçen uçak ve 3 milyonu geçen yolcu sayısının bu yıl daha da artacağını öngörüyoruz. Özellikle turizm sezonu öncesinde mutlaka havalimanındaki şartların iyileştirilmesi için adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi.

“DIŞ HAT UÇAK SAYISI YÜZDE 96, YOLCU SAYISI YÜZDE 186 ARTTI”


TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Havalimanından 2022 yılında 16 bin 972 iç hat ve 6 bin 507 dış hat olmak üzere 23 bin 479 seferin gerçekleştirildiğini belirterek, “2 milyon 471 bin iç hat ve 703 bin dış hat olmak üzere toplam 3 milyon 174 bini aşan yolcu sayısına ulaşıldı. Özellikle dış hatlarda bir önceki yıla oranla sefer sayısı yüzde 96, yolcu sayısı da yüzde 186 artış gösterdi” dedi.

“ACİLEN İYİLEŞTİRME YAPILMALIDIR”


Başkan Çelebi, söz konusu rakamların bu yaz sezonunda çok daha artacağını belirterek, “Havalimanında iç hat ve dış hatlar salonları gerçekten çok yetersiz durumda. Yolcu trafiğini artık kaldıramayacak noktaya gelindi. Bagaj bantları yetersiz, diğer fiziki imkanlar yetersiz. Sezon dışında bile yarım saati geçen bagaj bekleme süreleri oluyor ki bu süre sezonda çok daha uzayabiliyor. Buradaki ana sorun fiziki şartların yetersiz oluşudur. Bu turizm sezonu öncesinde özellikle dış hatlarda iyileştirme yapılacağı hatta VIP Salonu’nun doğu kısmına yeni bir dış hatlar terminali inşa edileceği tarafımıza iletilmişti. Ancak sezon neredeyse geldi ve bu konuda herhangi bir adım atılmadığını görüyoruz. Bu duruma acilen çözüm bulunmalıdır. En azından özellikle dış hatlar gelen yolcu salonu çıkışının kötü görüntüsü ve karmaşası ortadan kaldırılmalı, bir iki dokunuşla şehrimize daha yakışan bir ortam sağlanmalıdır” diye konuştu.


Başkan Çelebi, büyük bir turizm hareketinin yaşandığı Trabzon’da özel sektörün yatırımlarıyla turistlerin memnuniyetini artırma gayreti içinde olduğunu, her kesimden de bu gayreti beklediklerini vurguladı.

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Ticaret, ve, Sanayi, Odası, (TTSO), Başkanı, Erkut, Çelebi, Trabzon, Havalimanının, mevcut, şartlarıyla, yoğun, uçak, ve, yolcu, trafiğini, artık, kaldıramadığını, belirterek, “Acilen, iyileştirme, yapılmasını, bekliyoruz
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1277 Karamanoğlu Mehmet Bey, Konya şehrini Karamanoğulları topraklarına kattı ve Türkçe'yi resmi dil ilan etti.
1846 ABD Kongresi, sınır devriyelerine baskın yapılmasını gerekçe göstererek Meksika'ya savaş ilan etti.
1915 Çanakkale'de, Binbaşı Ahmet Bey komutasındaki Muaveneti Milliye muhribi, Golyath zırhlısını torpilleyerek batırdı.
1919 İzmir'in işgal edileceğine ilişkin Venizelos'un beyannamesi, Aya Fotini Kilisesi'nde Yunan Albay Mavrudis tarafından yerli Rumlara okundu.
1920 9-13 Mayıs arasında yapılan 217 üye ile toplanan ve bölge ile ilgili net kararların alındığı Trakya Kongresi (Edirne Kongresi) yapıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur