Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
GÜVENİLİR VE TEMİZ İÇMESUYU ADIM ADIM TRABZON’A GELİYOR
 

GÜVENİLİR VE TEMİZ İÇMESUYU ADIM ADIM TRABZON’A GELİYOR

Trabzon’un 2050 yılına kadar ki içmesuyu ihtiyacını karşılayacak

20 Ocak 2023 Cuma 18:06
Yazdır

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Trabzon’un 2050 yılına kadar ki içmesuyu ihtiyacını karşılayacak

Trabzon’un en önemli yatırımlarından biri olan Trabzon İçmesuyu Projesi’nde sona yaklaştıkları müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Trabzon İlimizin içmesuyu problemini ortadan kaldırmak için Trabzon İçmesuyu Projesini hayata geçirdik.

 

Bir 1 kişi ve oturuyor görseli olabilir

Trabzon İlimizin 2050 yılına kadar ki içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan söz konusu projemiz 3 aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamamız olan Atasu Barajı’nı 2012 yılında hizmete açmıştık. Gövde hacmi 4 milyon 650 bin metreküp olan ve 35 milyon 750 bin metreküp su depolanan Atasu Barajımız, Trabzon İçmesuyu Projemizin en önemli ayağıdır. Atasu Barajımız sayesinde yıllık 75 milyon metreküp suyu regüle ederek, Önce Akoluk Arıtma Tesisimize oradan da İsale hattı vasıtasıyla temiz su depolarına aktaracağız” dedi.

Akoluk Arıtma Tesisinde test çalışmaları başlıyor

Genel Müdür Balta projenin ikinci aşaması olan Akoluk Arıtma Tesisinin inşaatının tamamlandığını müjdeleyerek, “Trabzon’un marka yatırımlarından biri olan ve günlük 200 000 m3 içme suyunu arıtabilecek kapasiteye sahip olan bu tesisimizi 41 000 m2 alan üzerine inşa ettik. Tesisimiz modern arıtma tesislerimizin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bu ayın ortalarında tesisimizde test çalışmalarına başlıyoruz. Son teknoloji ürünleriyle donattığımız tesisimiz, İçmesuyu projemizin bir nevi beyni konumundadır ve SCADA sistemi üzerinden tüm kontrolleri sağlayabileceğimiz bir merkez niteliği taşımaktadır” diye konuştu.

Kutlugün İletim Tünelinde delgi çalışması tamamlandı

Genel Müdür Balta şöyle devam etti: “Trabzon İçmesuyu Projemizin son aşaması ise 93 Km uzunluğundaki İsale hattı inşaatımızdır. Bu inşaatımızda da hattın 92 km’lik kısmını tamamlayarak % 95’lik bir fiziki gerçekleşmeye ulaştık. Trabzonlu vatandaşlarımıza güvenilir ve sağlıklı bir içme suyu sağlamak adına, “Bizim Aşkımız Su” diyerek dağları delmeye başladık. İsale Hattı inşaatımızın en önemli virajlarından biri olan ve toplam 1012 m uzunluğundaki Kutlugün İletim Tünelinde delgi işlemini tamamladık ve ışığı gördük. 4 m çapındaki bu tünelle birlikte, Trabzon’da 14 000 m3 kapasiteli 12 adet depo ile 8 adet terfi istasyonu da tamamlanmıştır. Trabzon İçmesuyu İsale Hattı ve Akoluk Arıtma Tesisimizi Nisan ayı gibi hizmete almayı hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılına yakışan bir yatırım olan bu projemizle birlikte, Trabzon İlimizin içmesuyu sorununu ortadan kaldırmış ve vatandaşlarımıza memba kalitesinde bir içmesuyu sağlamış olacağız.”

 

 

Fotoğraf açıklaması yok.

Bir su kütlesi görseli olabilir

Bir iç mekan görseli olabilir

Bir iç mekan görseli olabilir

Bir koridor ve iç mekan görseli olabilir

Bir iç mekan görseli olabilir

Bir iç mekan görseli olabilir

Anahtar Kelimeler: Trabzon’un, 2050, yılına, kadar, ki, içmesuyu, ihtiyacını, karşılayacak
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur