Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Akçaabat'ta Elektrik Kesintisi Yaşanak! Başkan Fuat Koçal'dan Açıklama ESNAF ODASINDAN İYİ PARTİ’YE ZİYARET BÜYÜKŞEHİR’DE ŞOFÖR ALIM SÜRECİ TAMAMLANDI TTSO’nun nitelikli işgücü projesine büyük ödül ANLAMLI DESTEĞE TEŞEKKÜR TRABZON, ŞAMPİYONLARI BAĞRINA BASTI BAŞKAN GENÇ’TEN 1 MAYIS MESAJI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA! YAVUZ AĞIRALİOĞLU TRABZON’A GELİYOR CHP’Lİ KÖROĞLU, MUHTARLARIN NABZINI TUTTU BAŞKAN EKİM’DEN 1 MAYIS MESAJI: “ALIN TERİ KUTSALDIR” Trabzon iş dünyası Katar'da yeni iş birliklerine imza attı. ALTYAPIDAN ÜSTYAPIYA ORTA MAHALLE DÖNÜŞÜYOR BARÜ, akreditasyon başarılarına bir yenisini ekledi Gine Büyükelçiliğinden Trabzon’a çağrı var HEKİM KRİZİ DERİNLEŞİYOR TRABZON EN YAŞANABİLİR ŞEHİRLER ARASINDA ÇITAYI YÜKSELTTİ AKÇAABAT BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ HALK OYUNLARINDA BÖLGE ŞAMPİYONU BAŞKAN KALKIŞIM PLAY-OOF İÇİN NE DEDİ
ANLAMLI DESTEĞE TEŞEKKÜR
ANLAMLI DESTEĞE TEŞEKKÜR
 
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA!
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA!
 
YAVUZ AĞIRALİOĞLU TRABZON’A GELİYOR
YAVUZ AĞIRALİOĞLU TRABZON’A GELİYOR
Gümrükçüoğlu:koalisyon dönemleri sona erecek
 

Gümrükçüoğlu:koalisyon dönemleri sona erecek

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile koalisyon dönemleri sona erecek

5 Şubat 2017 Pazar 14:26
Yazdır

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile koalisyon dönemleri sona erecek

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bugünkü sistemden çok daha demokratik olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Yeni sistemle koalisyon dönemleri sona erecek, Parlamento Bakanlar Kurulunu en iyi şekilde denetleyecek, Cumhurbaşkanı her alanda hesap verecek. İşte demokrasi budur, adalet budur. Olması gereken de budur” dedi.

AK Parti Ortahisar İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, referandumda oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

 

YENİ SİSTEMLE KOALİSYON DÖNEMLERİ SONA ERECEK

Değerlendirmesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’de koalisyonlara son vereceğini ifade ederek başlayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu iş Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsi meselesi değildir. Bu iş ülkemizde tekrar koalisyonların yaşanmaması meselesidir. Koalisyonlardan neler çektiğimizi bu millet çok iyi bilir. Bu memlekette koalisyon dönemlerinde hiçbir ilerleme sağlanamadı. Bu sistemle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bir daha koalisyon dönemlerinin yaşanmaması sağlanmış olacak” dedi.

 

PARLAMENTO, BAKANLAR KURULUNU DENETLEYECEK

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bugünkü sistemden çok daha demokratik olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, örnekler vererek bu durumu izah etti. Mevcut sistemde Bakanlar Kurulunun Başbakan tarafından oluşturulduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde sürdürdü: “Mevcut sistemde Bakanlar Kurulunu Başbakan belirliyor. Peki o zaman yeni sistem için nasıl iddia edilebilir ki tek adam dönemine geçiliyor. Bugün herkes Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? Olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da aday olur, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da aday olabilir, Sayın Devlet Bahçeli de aday olabilir, bir başkası da aday olabilir? Millet sandıkta kararını verecek. Seçilen Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulunu oluşturacak? Peki, bugünkü sistemde bir bakan için gensoru verilse, geçmişten günümüze bakın çoğunluğu elinde bulunduran iktidar partisi ya da partileri ‘evet’ demezse o bakan yüce divana gönderilebilir mi? Hayır. Peki mevcut sistemde ne var? Bakanlar Kurulunun tamamı Parlamento dışından oluşturulabileceği gibi Parlamento içinden bir milletvekili bakan olarak görev alması durumunda da milletvekilliğinden istifa edecek ve Parlamento ile ilişkisi kesilecek. Dolayısıyla Parlamento Bakanlar Kurulu üzerinde denetlemesini rahatlıkla yapabilecek. İşte bu nedenle yeni sistemde bugünkü sistemden çok daha demokratiktir.”

CUMHURBAŞKANI BİLE YARGILANABİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bugünkü sistemden daha demokratik olduğunu anlatarak konuşmasını sürdüren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bugünkü sistemde Cumhurbaşkanı yargılanabilir mi? Yargılanamaz. Yasada deniliyor ki ‘Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetle suçlanabilir, yargılanabilir.’ Bu nasıl bir soyut kavramdır! Bunun delili, ispatı nedir? Yok. Yani mevcut sistemde ‘Cumhurbaşkanı yargılanamaz’ deniliyor. Ama yeni sistemde memleketin tüm politikalarını yürütecek olan Cumhurbaşkanı her alanda hesap verecek. İşte demokrasi budur, adalet budur. Olması gereken de budur” ifadelerini kullandı.

 

TRABZON İNSANININ ÖNCELİĞİ MEMLEKETİDİR

Konuşmasında geçmişte ülkeyi yönetenlerin, devlet tecrübesine sahip olan herkesin başkanlık sistemini istediğine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu yeni sistem ülkemiz için kaçınılmazdır, şarttır. Ülkemizin daha güçlü şekilde yönetilmesi için bu yeni sisteme ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizin daha hızlı kalkınması, daha çok büyümesi için, gelecek nesillerimizin çok daha refah içinde yaşaması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Şimdi referandum süreci başlayacak. Allah’ın (c.c.) izniyle gece gündüz sahada olacağız. Trabzon’da çalmadık kapı bırakmayacağız. Hangi görüşten olursa olsun insanlarımıza yeni sistemin tüm ayrıntılarını, ülkemize sağlayacağı yararları en ince ayrıntısına kadar anlatacağız. Bizim insanlarımız memleket sevdalısıdır. Hangi görüşe mensup olursa olsun Trabzon insanının en büyük görüşü ve birinci önceliği her zaman memleketidir.”

 

Anahtar Kelimeler: Cumhurbaşkanlığı, Hükümet, Sistemi, ile, koalisyon, dönemleri, sona, erecek
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1006 Tarihte kayıtlara geçirilmiş en parlak Süpernova olan SN 1006, Kurt takımyıldızı içerisinde gözlemlendi.
1563 Kral VI. Charles'ın emriyle bütün Yahudiler Fransa'dan kovuldu.
1789 George Washington, ABD'nin ilk cumhurbaşkanı oldu.
1803 ABD, Louisiana topraklarını Fransa'dan 15 milyon dolar karşılığında satın aldı. Böylelikle genç ülkenin toprakları iki katına çıkmış oldu. Bu alışverişe tarihte Louisiana mübayaası' adı verilmektedir.
1939 Türkiye'nin de katıldığı New York Dünya Sergisi açıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur