Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA Ekrem İmamoğlu’ndan Trabzonspor'a ziyaret İYİ Parti Trabzon'dan Koray Aydın'a tam destek! BAŞKAN GENÇ’E ŞALPAZARI’NDA COŞKULU KARŞILAMA BAŞKAN EKİM ŞEHİT KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, 70 Ülkeden 200 Öğrenciyle Ramazan Bayramı'nı Kutladı TTSO camiası bayramlaştı, sektörlerin sorunları görüşüldü Başkan Kaya ilk meclis toplantısını yönetti AHMET KAYA’YI MAKAMINDA TEBRİK ETTİ TESOB camiası bayramlaştı AKÇAABAT’TA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
Gülcemal usûlsüz ilerliyor
 

Gülcemal usûlsüz ilerliyor

BÜYÜKŞEHİR KANUN TANIMAZ BİR TUTUM SERGİLİYOR..

9 Kasım 2019 Cumartesi 08:02
Yazdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Gülcemal Projesi’nin usulsüz yürütüldüğünü savunarak Büyükşehir Belediyesini sert bir şekilde eleştirdi. Şen, “Mevzuat gereği kıyılarda Onaylı İmar Planında belirtilen sınırların dışında dolgu işlemi yapılmaması gerekli iken Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gülcemal Projesi’nde onaylı sınırın dışına çıkarak çok daha fazla deniz dolgu işlemi yapmıştır. Bu tavır, kanun tanımaz bir tutumdur.” dedi.

AKÇAABAT SAHİL PROJESİ    MUTLAKA ENGELLENMELİDİR

Akçaabat Sahilinde yol yapım adı altında yeni dolgu projesiyle ilgili resmi makamlardan kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama beklendiğini kaydeden Şen, “Samsun-Sarp yolu hemen tüm yerleşimlerin kıyı ile olan birlikteliğini ortadan kaldırmıştır. Doğal hayatı tahrip ederek düzeltilemez yaralar açmıştır. Şimdi önümüzde Akçaabat Sahil Projesi var. Düzeltilemez yeni bir yara açılmamalıdır” şeklinde konuştu. TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Karadeniz Sahil Yolu’nun doğada açtığı tahribatı örnek göstererek Gülcemal Projesi’nin usulsüz yürütüldüğünü savunarak sert bir şekilde eleştirdi. Şen, “Akçaabat sahilindeki yeni dolgu projesi ile ilgili olarak resmi makamlardan kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama halen beklenmektedir. Mevzuat gereği kıyılarda Onaylı İmar Planında belirtilen sınırların dışında dolgu işlemi yapılmaması gerekli iken Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gülcemal Projesi’nde onaylı sınırın dışına çıkarak çok daha fazla deniz dolgu işlemi yapmıştır. Büyükşehir Belediyesinin kanun tanımaz tutumunu kamuoyunun takdirlerine sunar, yetkilileri göreve davet ederiz.” dedi.

KARADENİZ SAHİL YOLU YARA AÇMIŞTIR

Karadeniz Sahil Yolu’nun yerleşim alanlarını deniz kıyısından ayırdığını ve çokça zararlarının oluştuğunu söyleyen Şen, “Kamuoyunun bildiği üzere yapımına 1998 yılında başlanan Karadeniz Sahil Yolu; yer seçimi, çevreye verdiği zararlarla ortaya çıkardığı yeni problemlerden dolayı çokça eleştirilmiş, verilen çeşitli hukuk mücadelelerine rağmen 2007 yılında tamamlanarak kullanıma açılmıştır. Samsun–Sarp Sınır kapısı arasında 500 km olan yol hemen hemen tüm yerleşmelerin kıyı ile olan birlikteliğini ortadan kaldırmasının yanında doğal hayatı tahrip ederek düzeltilemez yaralar açmıştır. Şehir Planlama Meslek alanını doğrudan ilgilendiren proje ile ilgili odamızın ortaya koyduğu duruş planlamanın yapıldığı ilk yıllardan günümüze değin haklılığını defalarca kanıtlamıştır. Son yıllarda bölgemizde meydana gelen afet olayları sonucu ilgili bakanlıklar da temel stratejilerini bilimsellikten yana belirlemiş bu kapsamda Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi ve Planlaması kavramı da 2014 yılından bu yana mevzuatta yerini almıştır.” diye konuştu.

AKÇAABAT SAHİL YOLU KONUSU AYDINLATILSIN

Tüm aksaklıklara rağmen kıyıların doldurulmaya devam ettiğini dile getiren Şen, “Geçen 5 yıllık süreçte bölgemizde Bütünleşik Kıyı Alanları Planı yapılamadığı gibi parçacıl dolgu işlemleri de tüm hızıyla devam etmektedir. Son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan Akçaabat sahilindeki yeni dolgu projesi ile ilgili olarak resmi makamlardan kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama halen beklenmektedir. Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluğunda Ulaşım Ana Planı ile Bütünleşik Kıyı Alanları Planı yapılmaksızın kıyı alanlarını ve kentsel ulaşımı ilgilendiren bir problemin çözülemeyeceğini, geleceğe dönük yeni problemlerin ortaya çıkacağını bir kere daha hatırlatmak isteriz.” şeklinde açıklama yaptı.

GÜLCEMAL PROJESİ USULSÜZDÜR

Trabzon büyükşehir belediyesinin kanun tanımaz tutum sergilediğini ileri süren Şen, “Akçaabat sahilinde ulaşım ile ilgili çok önemli bu konunun yanında Ortahisar, Beşirli Sahilinde dolgu işlemi devam eden Gülcemal Projesindeki usulsüz dolgu işlemleri ayrıca kaygı verici ve düşündürücüdür. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 28.10.2014 tarihinde onaylanan planlar doğrultusunda 2015 yılında başlayan dolgu çalışmaları Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından etaplar halinde yürütülmektedir. Mevzuat gereği kıyılarda Onaylı imar Planında belirtilen sınırların dışında dolgu işlemi yapılmaması gerekli iken Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gülcemal Projesinde onaylı sınırın dışına çıkarak çok daha fazla deniz dolgu işlemi yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Kamu kurumu eliyle kaçak uygulama yapılması ilk defa rastlanan bir konu olmamakla birlikte koruma kullanma dengesini belirleme yükümlülüğüne sahip Büyükşehir Belediyesinin kanun tanımaz tutumunu kamuoyunun takdirlerine sunar yetkilileri göreve davet ederiz.” diye ifadelere yer verdi.

Rabia MOLLAOĞLU

 

Günebakış

Anahtar Kelimeler: BÜYÜKŞEHİR, KANUN, TANIMAZ, BİR, TUTUM, SERGİLİYOR
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1453 Fatih Sultan Mehmet, İstanbul adalarını fethetti.
1924 İtalya'da genel seçimleri Benito Mussolini'nin faşist partisi kazandı.
1925 Ankara Yahşihan demiryolu hattı işletmeye açıldı.
1925 Bir gün önce kapatılan 'Tanin' gazetesinin sahibi ve başyazarı Hüseyin Cahit Yalçın tutuklandı.
1928 Ankara Palas Oteli hizmete açıldı. Mimar Vedat Bey'in (Tek) tasarımıyla, 1926'da yapımına başlanan bina, çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle mimar Kemalettin Bey'in tasarımıyla tamamlandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur