Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Gezi davası ertelendi
 

Gezi davası ertelendi

Beşiktaş’ın taraftar gurubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davası 2 Nisan tarihine ertelendi

17 Aralık 2014 Çarşamba 12:49
Yazdır
Mahkeme heyeti savunmasını yapan 27 sanığın adli kontrol uygulamalarını ve yurt dışı çıkış yasaklarını da kaldırdı.

Çarşı üyelerinin de aralarında yer aldığı ‘Gezi Parkı’ davasına sabah saatlerinde İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine başlanmıştı.

Sanık isimlerden Erdem Işık’ın avukatı, müvekkilinin evinde ele geçirildiği belirtilen pet şişenin esrar içiminde kullanılan düzenek olduğunun polis tutanağında ifade edildiğini, iddianamede ise bomba düzeneği olarak geçtiğini kaydetti. Mahkeme heyeti tutanağı tutan polislerin tanık olarak dinlenmesi talebini de kabul etti. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman ve eski başkan Yıldırım Demirören’in tanık olarak dinlenmesi talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Mahkeme heyeti avukatların görevsizlik talebini reddederken müşteki olan polislerinde dinlenmesine karar verdi. Sanıkların savunmalarının ve avukatların beyanlarının alınmasının ardından davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme duruşmayı 2 Nisan’a erteledi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAKLARI KALKTI

Gece saat 00.00 sıralarında biten ilk duruşmanın ardından tutuksuz olarak yargılanan 35 sanık Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’ndan ayrıldı. Davada yargılanan sanıkları dışarı bekleyen Beşiktaşlı taraftarlar karşıladı.

Adliye çıkışında dava hakkında basın açıklaması yapan Avukat Devrim Alpaslan,” Dava 2 Nisan 2015 tarihine ertelendi. Duruşmada sanıklarla ilgili adli kontrol taleplerinin reddi vardı. Adli kontrol kalktı. Duruşmadan vares tutulacaklar. Yani duruşmaya gelmek zorunda değiller. Yurt dışı çıkış yasakları da kalktı. Bununla ilgili arkadaşlara tekrar bir açıklama yapacaklardır.” İfadelerini kullandı.
Sloganlar ve yakılan meşaleler eşliğinde sanıklar ve taraftarlar Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Gezi' olaylarına ilişkin Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın kurucularından ‘Sarı Cem’ lakaplı Cem Yakışkan ile grubun önde gelen isimlerinden Deve Erol lakaplı Erol Özdil, Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, Hakan Tezel ve Ayhan Güner’in de aralarında bulunduğu 35 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan iddianamede 9 poliste müşteki olarak yer verilmişti.

Demokratik tavır koymaya yönelik iyi niyetli gösteriler olarak başlayan 'Gezi Parkı' eylemlerinin, marjinal grupların katılmasıyla bir süre sonra amacından çıktığı ifade edilen iddianamede Çarşı Grubu liderlerinden Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç’in taraftar grubunu Taksim Gezi Parkı’na yönlendirerek kitlenin eyleme katılmasını sağlamaya çalıştıkları öne sürülmüştü.

Anahtar Kelimeler: Beşiktaş’ın, taraftar, gurubu, Çarşı, üyelerinin, de, aralarında, bulunduğu, 35, kişi, hakkında, ‘darbe’, suçlamasıyla, açılan, ‘Gezi, Parkı’, davası, 2, Nisan, tarihine, ertelendi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur