Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
KARİYER YOLCULUĞU SÜRÜYOR 1 Nisan-31 Aralık 2024 Arası 9 Aylık CHP Ortahisar Belediyesi Faaliyetlerini İçeren Basın Açıklaması; ANAHTAR PARTİ YÖNETİCİLERİNDEN ESNAFA DAVET BÜYÜKŞEHİR AMPUTE TÜRKİYE 3.'LÜĞÜNE GÖZ KIRPTI 25. ULUSLARARASI KARADENİZ TİYATRO FESTİVALİ AKÇAABAT’TA SAHNEYLE BULUŞUYOR ANADOLU ISUZU OTOMOTIV SANAYII VE TICARET A.Ş. Akçaabat'ta Elektrik Kesintisi Yaşanak! Başkan Fuat Koçal'dan Açıklama ESNAF ODASINDAN İYİ PARTİ’YE ZİYARET BÜYÜKŞEHİR’DE ŞOFÖR ALIM SÜRECİ TAMAMLANDI TTSO’nun nitelikli işgücü projesine büyük ödül ANLAMLI DESTEĞE TEŞEKKÜR TRABZON, ŞAMPİYONLARI BAĞRINA BASTI BAŞKAN GENÇ’TEN 1 MAYIS MESAJI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA! YAVUZ AĞIRALİOĞLU TRABZON’A GELİYOR CHP’Lİ KÖROĞLU, MUHTARLARIN NABZINI TUTTU BAŞKAN EKİM’DEN 1 MAYIS MESAJI: “ALIN TERİ KUTSALDIR” Trabzon iş dünyası Katar'da yeni iş birliklerine imza attı. ALTYAPIDAN ÜSTYAPIYA ORTA MAHALLE DÖNÜŞÜYOR
KARİYER YOLCULUĞU SÜRÜYOR
KARİYER YOLCULUĞU SÜRÜYOR
 
ANLAMLI DESTEĞE TEŞEKKÜR
ANLAMLI DESTEĞE TEŞEKKÜR
 
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA!
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA!
Gezi davası ertelendi
 

Gezi davası ertelendi

Beşiktaş’ın taraftar gurubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davası 2 Nisan tarihine ertelendi

17 Aralık 2014 Çarşamba 12:49
Yazdır
Mahkeme heyeti savunmasını yapan 27 sanığın adli kontrol uygulamalarını ve yurt dışı çıkış yasaklarını da kaldırdı.

Çarşı üyelerinin de aralarında yer aldığı ‘Gezi Parkı’ davasına sabah saatlerinde İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine başlanmıştı.

Sanık isimlerden Erdem Işık’ın avukatı, müvekkilinin evinde ele geçirildiği belirtilen pet şişenin esrar içiminde kullanılan düzenek olduğunun polis tutanağında ifade edildiğini, iddianamede ise bomba düzeneği olarak geçtiğini kaydetti. Mahkeme heyeti tutanağı tutan polislerin tanık olarak dinlenmesi talebini de kabul etti. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman ve eski başkan Yıldırım Demirören’in tanık olarak dinlenmesi talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Mahkeme heyeti avukatların görevsizlik talebini reddederken müşteki olan polislerinde dinlenmesine karar verdi. Sanıkların savunmalarının ve avukatların beyanlarının alınmasının ardından davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme duruşmayı 2 Nisan’a erteledi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAKLARI KALKTI

Gece saat 00.00 sıralarında biten ilk duruşmanın ardından tutuksuz olarak yargılanan 35 sanık Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’ndan ayrıldı. Davada yargılanan sanıkları dışarı bekleyen Beşiktaşlı taraftarlar karşıladı.

Adliye çıkışında dava hakkında basın açıklaması yapan Avukat Devrim Alpaslan,” Dava 2 Nisan 2015 tarihine ertelendi. Duruşmada sanıklarla ilgili adli kontrol taleplerinin reddi vardı. Adli kontrol kalktı. Duruşmadan vares tutulacaklar. Yani duruşmaya gelmek zorunda değiller. Yurt dışı çıkış yasakları da kalktı. Bununla ilgili arkadaşlara tekrar bir açıklama yapacaklardır.” İfadelerini kullandı.
Sloganlar ve yakılan meşaleler eşliğinde sanıklar ve taraftarlar Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Gezi' olaylarına ilişkin Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın kurucularından ‘Sarı Cem’ lakaplı Cem Yakışkan ile grubun önde gelen isimlerinden Deve Erol lakaplı Erol Özdil, Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, Hakan Tezel ve Ayhan Güner’in de aralarında bulunduğu 35 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan iddianamede 9 poliste müşteki olarak yer verilmişti.

Demokratik tavır koymaya yönelik iyi niyetli gösteriler olarak başlayan 'Gezi Parkı' eylemlerinin, marjinal grupların katılmasıyla bir süre sonra amacından çıktığı ifade edilen iddianamede Çarşı Grubu liderlerinden Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç’in taraftar grubunu Taksim Gezi Parkı’na yönlendirerek kitlenin eyleme katılmasını sağlamaya çalıştıkları öne sürülmüştü.

Anahtar Kelimeler: Beşiktaş’ın, taraftar, gurubu, Çarşı, üyelerinin, de, aralarında, bulunduğu, 35, kişi, hakkında, ‘darbe’, suçlamasıyla, açılan, ‘Gezi, Parkı’, davası, 2, Nisan, tarihine, ertelendi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1494 Kristof Kolomb yolculuğunun sonunda ilk kez bir kara parçası gördü , buraya sonradan Jamaika adı verilecektir.
1907 Fenerbahçe spor kulübünün kuruluşu.
1920 TBMM'nin ilk bakanlar kurulu oluşturuldu. İcra Vekilleri Heyeti, 5 mayısta Mustafa Kemal başkanlığında ilk toplantısını yaptı.
1934 Kayseri Uçak Fabrikasında yapılan ilk parti altı avcı uçağından biri, 50 dakikalık uçuşla Kayseri'den Ankara'ya geldi.
1937 ABD'li yazar Margaret Mitchell'in yazdığı Rüzgar Gibi Geçti romanı Kurgu dalında Pulitzer Ödülü kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur