Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Genç: Trabzon eğitimde umut vaat ediyor
 

Genç: Trabzon eğitimde umut vaat ediyor

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Mimar Sinan Ortaokulu’nun düzenlediği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katıldı.

17 Mayıs 2019 Cuma 16:25
Yazdır

Öğrenciler tarafından yapılan projeleri ve inceleyen Başkan Genç, "Trabzon eğitimde umut vaat ediyor. Çocuklarımız eğitimde, bilim ve teknolojide yapılan bu çalışmalar önümüzdeki dönemlerin habercisi niteliğindedir. Yapılan projeleri çalışmaları inceledik. Öğrencilerimizi ve bütün eğitim camiamızı yürekten tebrik ediyorum. " dedi.

ALTIN KAPLAMA YOL YAPMAKTAN DAHA ÖNEMLİ

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında Ortahisar'da eğitime yönelik büyük bir gayreti ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Genç, "Trabzon'umuz adına ve özellikle de merkez ilçemiz Ortahisar'ımız adına da çok çok önemli ve geleceğe dair bir programda bulunduğumuzun bilincindeyiz. Belediye başkanınız olarak bu şehirde hizmet etmeye devam ederken, mutat belediye hizmetlerimizin yanında özellikle Ortahisar'ımızda eğitimle ilgili büyük bir gayreti ortaya koyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ve şunu bu vesileyle ifade etmek istiyorum ki, altın kaplama yol yapmaktan çok çok daha önemli burada bir çocuğumuzun gelişimine, donamına, katkı sağlamaktır. Bunun farkında ve bilincindeyiz. Bu cümleden olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 10 milyona yakın ödeneğimizi, Milli  Eğitimimizin talebiyle beraber okullarımız için seferber ettik. Bunun daha üstünde bir yatırımı da yapmaya hazırız. Belediye olarak bu konuda muktediriz. Allah'ın izniyle de yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

MARKA PROJELER BÖYLE ÇIKAR

Öğrencilere ve öğretmenlere Atatürk'ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' sözünü hatırlatan başkan Genç sözlerine şöyle devam etti: "Biz ne yaptığımızın farkındayız. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki, TÜBİTAK 4006 Projemiz kapsamında bu projeleri üreten çocuklarımızın bir tanesinin fikri belki ona imkan tanındığında yarın marka olacak. O nedenle eğitime çok çok önem veriyoruz, vermeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu nedenle 'Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diye öğretmenlerimize hitap etmiştir. İşte o öğretmenlerimizin fedakârca çabasıyla beraber öğrencilerimiz bu projeleri üretmişler. Hepsine çok teşekkür ediyorum, hepsini gözlerinden öpüyorum."

GURUR VERİCİ BİR HADİSE

Bütün okullarda bu tür bilim fuarları görmek istediğini kaydeden Başkan Genç, "Şu anda şehrimizin güzide okulu Mimar Sinan'da bu faaliyeti yaparken diğer okullarımızda da aynı faaliyetlerin yapılmasını müşahede etmek istiyoruz. TÜBİTAK'a gönderilen 60 projeden yarısından fazlasının TÜBİTAK tarafından kabul edildiğini görmek de milli eğitim camiamız için gurur verici bir hadisedir. O nedenle bütün milli eğitim camiamızı da yürekten kutluyorum, ellerine sağlık diyorum. Bu iş koordineli yapılacak bir iştir, tek başına ne bir öğrencimizle ve ona fedakârca destek olan ne bir öğretmenimizle yapılacak bir iştir. Hep beraber, herkesin katkısıyla yapılacak bir iştir. Bu işin bir tarafı da ailelerimizdir. Onlara da bu yavruları yetiştirmelerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun. Okulumuza ve projeyi yürüten bütün eğitim camiamıza yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediye, Başkanı, Av, Ahmet, Metin, Genç, Mimar, Sinan, Ortaokulu’nun, düzenlediği, 4006, TÜBİTAK, Bilim, Fuarı’na, katıldı,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur