Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Genç, 28 Şubat mesajı yayınladı
 

Genç, 28 Şubat mesajı yayınladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 28 Şubat Post Modern Darbesi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

27 Şubat 2021 Cumartesi 06:49
Yazdır

Mesajında 28 Şubat Post Modern Darbesi’ni kınayan Başkan Genç, “28 Şubat, ülke yönetimini ve ekonomik kaynaklarını antidemokratik uygulamalarla ele geçirmek isteyen orduda, medyada, iş dünyasında ve siyasette çöreklenmiş bir avuç vesayet odağının demokrasiye ihanet girişimidir.” dedi.

“VESAYET ODAKLARI VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR”

Türkiye’de her dönemde halkın iradesini içine sindiremeyerek cebir ve şiddet yoluyla iktidarı ele geçirmek isteyen mahfillerin olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Maalesef üzülerek belirtmek isterim ki, cumhuriyet kurulduğu günden beri ülkemiz çeşitli darbeler ve darbe girişimlerine maruz kalmıştır. Demokrasiyi, cumhuriyet rejimini ve hukuk devleti ilkelerini bahane ederek millet iradesini hipotek altına alan vesayet odaklarının milletimizin vicdanında açtığı yaraları hâlâ daha içimiz burkularak hatırlıyoruz.  Türk halkının tercihine değer vermeyen, ülkenin tek sahibi olarak kendilerini gören, halkın çok küçük bir azınlığını teşkil ettikleri halde ve milletimizin tercihlerine rağmen Türkiye’yi yönetmeyi kendilerine bir hak gören, böylece de bu ülkenin kaynaklarını peşkeş çekmek isteyenler kesimler her dönemde varlığını sürdürmüştür.” ifadelerine yer verdi.

“YAŞANANLAR VİCDANIMIZI KANATIYOR”

28 Şubat’ı inanç ve fikir hürriyetine en büyük darbenin vurulduğu tarih olarak niteleyen Genç, “Demokrasiyi, hukuku ve laikliği istismar eden vesayet odakları, Türk milletini kendi dar görüşlerinin boyunduruğu altına almak için darbelerle bu ülkeye çok zaman kaybettirmişlerdir. Bu vesayet odakları nedeniyle ülkemiz ekonomik kalkınmaya ve teknolojik gelişmeye ayıracağı zamanı, hiçbir zaman bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan, içeriği boş, kısır tartışmalara harcamıştır. İnanç ve fikir hürriyetine en büyük darbenin vurulduğu 28 Şubat’ta sırf inancı ve giyiminden dolayı insanların aşağılandığı, kendi öz vatanında adeta ikinci sınıf bir insan muamelesi reva görülerek ötekileştirildiği bir dönemi yaşamak zorunda bırakıldık. Başörtülü kardeşlerimizin üniversite kapılarında hakarete maruz bırakıldığı, yerlerde sürüklendiği, başlarını açmaya zorlandığı, bunun için ikna odalarının kurulduğu 28 Şubat’ı hatırladıkça hâlâ daha vicdanımız kanamaktadır.” cümlelerine yer verdi.

“YASAKLAR VE HAK İHLÂLLERİ BİTTİ”

27 Nisan E- muhtırasıyla, FETÖ 15 Temmuz hain darbe girişiminin 28 Şubat’ın devamı olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu gün en büyük tesellimiz yapılan hukuki düzenlemeler ve zihniyet dönüşümüyle beraber ülkemize hiçbir faydası olmayan, güzide vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan, milletimizin öz değerleriyle ve inancıyla bağdaşmayan yasakların ve hak ihlâllerinin son bulmuş olmasıdır. Yüzbinlerce insanın sırf inancından dolayı kamudan ve ordudan ihraç edildiği 28 Şubat’ın müsebbipleri hiç şüphesiz ki günümüzde de varlıklarını sürdürmektedir. Bunun en son örneğini 2016 yılındaki FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadık. 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir genelkurmay başkanı tarafından hükümetimize verilen 27 Nisan E-muhtırası 28 Şubat Post Modern darbesinin devamı niteliğindeki teşebbüslerdir. Türk milleti, en son 15 Temmuz’da olduğu gibi iradesini gasp etmek isteyenlere bundan sonra da asla müsamaha göstermeyecektir. Cumhuriyet kurulduğu günden beri demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü içselleştirmiş olan Türk milletinin, 28 Şubat ya da 15 Temmuz gibi hain girişimlere tolerans göstermeyeceğine yürekten inanıyorum.”

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediye, Başkanı, Ahmet, Metin, Genç, 28, Şubat, Post, Modern, Darbesi’nin, yıl, dönümü, dolayısıyla, bir, mesaj, yayınladı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur