Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
DEPLASMAN FATİHİ YİNE GALİP: 2-1 AKÇAABAT’TA DEVAM EDEN YATIRIMLAR İNCELENDİ TRABZON EKİBİNDEN DEPLASMAN ZAFERİ MY TURİZM'DEN 10 UNCU GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ. BAŞKAN EKİM, SAHURDA GENÇLERLE BULUŞTU AKÇAABAT’TA NEVRUZ COŞKUSU YAŞANDI Trabzon’da Adalet Yürüyüşü devam ediyor ÜYÜKŞEHİR 107 MAHALLE YOLUNU ULAŞIMA AÇTI. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT'TA BARÜ öğrenci kulüpleri proje üretmeye devam ediyor Denizbank’tan esnaf ve sanatkarlara avantajlı ticarikredi fırsatı ÖZEL ÇOCUKLARDAN BAŞKAN EKİM’E ZİYARET CHP Trabzon'da Meydana İniyor MİNİK ZİYARETÇİLER BELEDİYECİLİĞİ YERİNDE ÖĞRENDİ Akçaabatlılar Derneği’nden Vefa Gecesi Sebat Gençlik Spor Başkanı Cemil Kalkışım:Başkan Doğan için en önde yürürüm TÜRKAV Trabzon'da şok! BARÜ’lü güreşçi Umut Erdoğan, Avrupa üçüncüsü oldu Akçaabat Fen'den 18 Mart Özel "İki Kıta Bir Destan"
Trabzon’da Adalet Yürüyüşü devam ediyor
Trabzon’da Adalet Yürüyüşü devam ediyor
 
AKÇAABAT’TA NEVRUZ COŞKUSU YAŞANDI
AKÇAABAT’TA NEVRUZ COŞKUSU YAŞANDI
 
Akçaabatlılar Derneği’nden Vefa Gecesi
Akçaabatlılar Derneği’nden Vefa Gecesi
Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak
 

Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, referandum çalışmaları kapsamında Fatih Mahallesi'ni ziyaret etti.

11 Nisan 2017 Salı 00:03
Yazdır

Vatandaşlara yeni sistemi anlatan Günnar, ülkede bütün sorunların asıl kaynağı olan hükümet teşekkül sorununun ortadan kalkacağını ifade etti

 

KALICI SİYASİ İSTİKRAR

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, 16 Nisan'da yapılacak Halk Oylaması referandum çalışmalarını Ortahisar İlçesi'nin Fatih Mahallesi'nde sürdürdü. Vatandaşlarla tek tek sohbet eden Günnar, yeni sistemle ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Günnar, yeni sistemde siyasi istikrarın kalıcı olacağını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte genel seçimlerde mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında (5 yıl) kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişerek daha sandıklar kurulmadan toplumsal ve siyasi birliktelikler ortaya çıkacak. Artık öyle içi boş ve hamaset dolu söylemlerden yararlanan boş siyasetcilere yer kalmacak.Referandum seçim ile ilgili çalışmarımızda 'EVET' karşıtı olan siyasilerin ağızından,söylemlerinden veya siyasi propagandalarından mevcut sistemin arızalarına karşılık bir alternatif çözüm üretecek bir söylem duydunuz mu?Parlementer sistemin hastalıklı yanlarını balladırarak anlatarak milletimizin hafızasını test etmeye kalkıyorlar. Utanmadan sıkılmadan milletimizin gözünün içine baka baka alay ederek yalan konuşmaya devam ediyorlar. Yaptıkları sadece kafa karıştırmak. Kim bunlar? Emperyal güçlerin içimizdeki yıllardır taşeronları vesayetci cunta sevicileri. Bunlar ne dediğini de bilmiyor. 18 yaşındaki genç Türk seçmenine seçilmeyi çok göreceksin ama 9 yaşındaki bir evladımızı yararsız eylemlerine alet ederek o çocuk yaştaki kızımızın eteğine tutunarak hedeflerine ulaşmaya gayret edeceksin. Bu ne yaman çelişkidir. Bunlara bu Aziz Milletimiz fırsat vermeyecek güçlü bir 'EVET' diyerek gerekli cevabı sandıkta verecektir inşallah. Böylece milletimizin tensipleri ile hükümet kurulma sorunu olmayacak. Hükümete güven oyunu aracısız millet verecek" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi ile meclisin güçlenecğinin altını çizen Günnar, Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yasama (meclis) ve yürütme (hükümet) güçlenecek. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Sorumlu belli olacak. 2002 yılından önce her seçim arifelerinde üretilen bahaneler olamayacak. Hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek.Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve meclisin uyumu daha etkin bir şekilde ortaya çıkacak ve bu önemli bir kazanım olarak bütün ülkeye fayda sağlayacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı’nın hem meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Mevcut sistemde ki cumhurbaşkanın sorumsuzlukla dolu fazlalık yetkileri elinden alınarak gerekli yetkilerle donatılarak siyasi,cezai ve hukuki anlamlar içerecek bir hal alacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Milletvekili, Adnan, Günnar, referandum, çalışmaları, kapsamında, Fatih, Mahallesi'ni, ziyaret, etti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1602 Hollanda Doğu Hindistan Şirketi kuruldu.
1792 Fransa Milli Meclisi, giyotinle idamı onayladı. Adını, mucidi Fransız doktor Joseph Ignace Guillotin'den alan giyotin, ilk kez 25 Nisan 1792'de kullanıldı.
1815 Napolyon, Elbe adasından kaçışının ardından, 140.000 kişilik düzenli ordu ve 200.000 kişilik gönüllü güçler eşliğinde Paris'e girdi.
1852 ABD'de Harriet Beecher Stowe'un ünlü kölelik karşıtı romanı Tom Amca'nın Kulübesi ilk kez yayımlandı.
1861 Arjantin'in Mendoza şehri şiddetli bir depremle büyük hasar gördü.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur