Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Eski Trabzon Emniyet Müdürüne 8 asır hapis
 

Eski Trabzon Emniyet Müdürüne 8 asır hapis

Ramazan Akyürek, 8 asır hapis istemiyle yargılanacak.

27 Haziran 2015 Cumartesi 18:03
Yazdır
Önce Trabzon Emniyet Müdürlüğüne, ardından İstihbarat Daire Başkanlığına getirilen "F Tipi" ve "Hrant Dink cinayetindeki’’ iddialara rağmen göreve devam ettirilen, son olarak da Teftiş Kurulu Başkanı yapılan Ramazan Akyürek, 8 asır hapis istemiyle yargılanacak. AKP’nin MİT Müsteşarı yapmayı bile düşündüğü Akyürek hakkındaki, usulsüz dinleme iddianamesi mahkemece kabul edildi.
Sözcü gazetesinden Asuman Aranca'nın haberine göre, siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla açılan davanın iddianamesinde, Emniyet eski İstihbarat Dairesi Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak “Örgüt yöneticisi” olmakla suçlandı. Savcı 40 ayrı eylemden sorumlu tuttuğu Akyürek’in 860 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Altıparmak hakkında 23-87 yıl, Ergenekon soruşturmasının hazırlayıcılarından İstihbarat Dairesi eski Başkan yardımcısı Recep Güven için de 192-704 yıl hapis cezası istendi.
50 SANIK VAR
Savcı Alpaslan Karabay tarafından yürütülen ve kamuoyunda “VİP Dinleme” olarak bilinen soruşturmada çeşitli rütbelerde 50 polis "Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira” ile suçlanıyor.
BAHÇELİ VE MHP YORUMU
130 sayfalık iddianamede İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin raporuna da yer verildi. Raporda, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdürü ve danışmanlarının da usulsüz dinlendiği belirtilerek "Bir siyasi partinin Genel Bakanı’nın yakın çevresinin dinlenilmesi, o Genel Başkanın da dolaylı olarak dinlenmesini beraberinde getirir. Dinleme işleminin 12 Haziran 2011 genel seçiminin hemen öncesinde yapılması, bir siyasi partinin geleceği ve ülkenin siyasi süreci açısından sonuç doğurabilir’’ denildi.
KAYITLARI SİLDİLER
İddianamede sanıkların, verilerinin tutulduğu sistemdeki log kayıtlarını, başka birimlere atandıktan sonra sildikleri de vurgulanarak, ’’İşlemlerin hukuka ve mevzuata aykırı olduğunun bilincinde oldukları anlaşılmıştır. Vatandaşların anayasa ve kanunlarla güvence altına alınmış olan özgürlüklerine soyut iddialar ve içeriklerle müdahale edilmesi hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz’’ denildi. Sanıkların, Fethullah Gülen örgütünün amaçları doğrultusunda usulsüz dinleme yaptıkları da öne sürülüyor.
Odatv.com

 

Anahtar Kelimeler: Ramazan, Akyürek, 8, asır, hapis, istemiyle, yargılanacak
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur