Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Erol Günaydın son yolculuğuna uğurlandı
 

Erol Günaydın son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz Pazartesi günü hayatını kaybeden usta oyuncu Erol Günaydın'ın cenazesi Ses Tiyatrosu'na getirildi. Galatasaray bayrağı serilen tabutun üzerine Derya Baykal, Günaydın'ın meşhur şapkasını ve 'Kavuye'sini bıraktı.

17 Ekim 2012 Çarşamba 19:39
Yazdır

Tedavi gördüğü Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde kalp yetmezliği nedeniyle 15 Ekim Pazartesi günü hayatını kaybeden ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Günaydın için Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'nda cenaze töreni düzenlendi.

Kızları Günfer, Fatoş ve Ayşe Günaydın'ın ağlama seslerinin yükseldiği salon, usta oyuncunun sanatçı dostları ve sevenleriyle doldu. Derya Baykal ile kızları Derya ve Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Erdal Özyağcılar, Tuncel Kurtiz, Demet Akbağ gibi tiyatro sanatçılarının yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de törene katıldı. Törene gelemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ise cenaze namazına katıldı.

GALATASARAY BAYRAKLI UĞURLAMA

Sahnedeki cenazenin yanına giden Derya Baykal, naaşının üzerine Erol Günaydın'ın hiç vazgeçemediği şapkasını ve 'Kavuye'sini bıraktı. Ayrıca Galatasaray Lisesi mezunu olan Günaydın'ın naaşı üzerine Galatasaray bayrağı da serildi.

Tören, Günaydın'ın kendini tanıttığı ve anılarını anlattığı röportajlardan kesitlerle başladı. Gösterimin sonunda Erol Günaydın'ın ölümle ilgili söylediği sözlere yer verildi. Günaydın'ın "Ben bir tanıdığım, ben öldüğümde bir tanış aramızdan ayrıldığında ne deniyorsa, o densin. 'Çok meşhur bir adamdı' denilmesini istemem" sözleri uzun süre alkışlandı.

 

Konuşma yapmak üzere sahneye ilk olarak Tuncel Kurtiz çıktı. "O büyük ve ölümsüz bir enerjidir. Sahnenin bir ucundan diğerine yürüdümü seyirci ayaklanırdı" sözleriyle başladığı konuşmasında Kurtiz, "Ses Tiyatrosu'na bunca yıl sonra son girişi oluyor. Benim hayatım, Erol'la bu sahnede başladı. Ölüme inanmıyoruz. Bahara açılan bir kapıya gidiyor. Güle güle Günaydın, seni hiç unutmayacağız dostum" diyerek veda etti.

"KAVUYE'SİNİ BANA HEDİYE ETTİ"

Ardından sahneye Derya Baykal çıktı. Duygusal bir konuşma yapan ve zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Baykal, " Biz onunla bu sahnede yan yana durarak oyun oynadık. Çok büyük bir ustaydı. Çok iyi bir babaydı. Oyun bittiği zaman koşarak kızlarına giderken beni çok etkilerdi" dedi. Baykal, Erol Günaydın'ın kendisine hediye ettiği şapkasını ve yazdığı notu bugüne kadar sakladığını belirterek, "'Kavuye'sini bana hediye etti. Güzel bir şey yazmıştı. Onu hala saklıyorum. Bana emanetini çıkardım buraya getirdim. Mekanı cennet olsun "diye konuştu. Erol Günaydın'ın tabutunun başında Baykal'a hediye ettiği şapkası ve yazdığı notta yer aldı.

 

ÖZTEKİN VE AKBAĞ KONUŞTU

Erol Günaydın için yapılan duygusal konuşmalardan birini de oyunculuğu onun yanında öğrendim diyen Rasim Öztekin yaptı. Öztekin, " Ben ağabeyimi, babamı, en önemlisi konservatuarımı kaybettim" diyerek sahneden indi. Ardından sahneye yine Günaydın'ın uzan yıllar birlikte oynadığı Demet Akbağ çıktı. Akbağ da " Ben ustayla bu sahneyi iki oyunla paylaştım. Rasim'in neden konuşamadığını anlıyorum. O yaşı olmayan büyük ustaydı. Zaman zaman bizim küçüğümüz olabiliyordu. Onunla aynı sahneyi paylaştığım için şanslıyım" diye konuştu.

 

FERHAN ŞENSOY'DAN VEDA ÖPÜCÜĞÜ

Tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy da Günaydın'la tanışmasını ve yaşadıkları diyaloğu anlattı. Şensoy, "Ben ustayla 1976 yılında tanıştım. Ona Fransa'daki ustamı anlattım. Oyunlarını anlattım. Çok heyecanlandı. Bende öyle bir tiyatro yapmak istiyorum dedim. Senin anlattığın 25 deli işi. 'Türk tiyatrosunda 25 deli yok' dedi. Bana ilk dersi o oldu. Anladım ki öyle deliler yetiştirmek gerekiyordu. Orta oyuncuları'nı kurduk. Oyuncu yetiştirmeye başladım. 'Usta deliler hazır' dedim. Onu oyuna davet ettim. Koşarak geldi. Orta oyunculara katıldı. 17 yıl birlikte çalıştık. Beraber oynadığı genç oyuncular, ünlü oyuncular oldu. Onunla tiyatro yaptığım için, kendimi mutlu hissediyorum" dedi. Şensoy bu sözlerinin ardından tabutu öptü, " teşekkürler ustam" diye konuştu Şensoy'un bu hareketi uzun süre alkışlandı.

 

DORMEN DE TABUTU ÖPTÜ

Son olarak sahneye ünlü sunucu Halit Kıvanç çıktı. Günaydın'la nasıl tanıştığını anlatan Kıvanç, Günaydın'dan yaşça büyük olduğunu hatırlatarak "Kardeşlerimizi uğurlamak bana da ağır geliyor" dedi. Ardından saygı geçişi için kalabalık sahneye davet edildi. Sahneye İlk çıkan Haldun Dormen oldu. Dormen , tabutu öptü yerine geçti. Ardından Günaydın'la aynı sahneyi paylaşan arkadaşları, dostları, yakınları saygı geçişi yaptı. Geçiş yapanlar, sahne önünde bulunan Erol Günaydın'ın kızlarına da başsağlığı dileğinde bulundu. Günaydın'ın tabutu yine eller üzerinde tiyatrodan çıkarıldı, Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

Sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda eşinin yanında toprağa verildi.

Anahtar Kelimeler: Geçtiğimiz, Pazartesi, günü, hayatını, kaybeden, usta, oyuncu, Erol, Günaydın'ın, cenazesi, Ses, Tiyatrosu'na, getirildi, Galatasaray, bayrağı, serilen, tabutun, üzerine, Derya, Baykal, Günaydın'ın, meşhur, şapkasını, ve, 'Kavuye'sini, bıraktı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur