Faaliyet boyunca, grup Macaristan'ın tarihi ve kültürel mirasını keşfetti. Katılımcılar, Budapeşte’nin eşsiz tarihi dokusuna hayran kaldılar. Kahramanlar Meydanı’nda Macar tarihi hakkında bilgi edinirken, Parlamento Binası ve işleyişini gözlemlediler. Ayrıca Tarım Müzesi’nde tarımın sanayi ve mimariyle buluşmasını incelediler. Tuna gezintisinde “Gazi Osman Paşa / Plevne Marşı” eşliğinde yapılan turda, Buda Kalesi’nde Osmanlı izlerini aradılar. Kanuni Sultan Süleyman’ın bizzat Cuma namazı kıldırdığı Fetih Camii’nin Aziz Matthias Kilisesi’ne dönüşümünü de anlamlandırmaya çalıştılar. Estergon Kalesi’ni Estergon Marşı eşliğinde gezme planı yaparken, Estergon Bazilikası’nın görkemine tanık oldular.
Katılımcılar, Budapeşte’deki Müzik Müzesi’nde ortak çalışmalar gerçekleştirdiler ve doğa, tarih, sanat ve medyanın birlikte kullanımının önemine dikkat çektiler. Ayrıca Szentendere Sanatçılar Köyü’nde, bölgenin kültürünü yakından tanıma fırsatı buldular. Yenilikçi öğrenme tekniklerinin nasıl kullanılacağı ve okullarda nasıl entegre edilebileceği üzerine görüşmeler yapıldı.
Deak Deak Enek-zenei Altalanos Iskola es Gimnazium’daki eğitim-öğretim faaliyetlerine katılan öğretmen ve öğrenciler, hareketlilik sayesinde yeni proje fikirleri ve kalıcı dostluklar edinerek ülkemize döndüler.