Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
EKREM İMAMOĞLU: TARİHE GEÇİYORSUNUZ
 

EKREM İMAMOĞLU: TARİHE GEÇİYORSUNUZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kent genelinde devam eden İBB’nin metro şantiyelerinde görevli amir ve şefleriyle bir araya geldi.

4 Eylül 2021 Cumartesi 09:18
Yazdır

Kentin en önemli ihtiyacını gidermek için geceli gündüzlü çalışan mesai arkadaşlarına seslenen İmamoğlu, “Bir yönüyle de dünyada bu kadar aynı anda metro üretilen bir kentin sürecini yürüten insanlar olarak bence kesinlikle tarihe geçiyorsunuz” dedi.

ÜMRANİYE / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kent genelinde devam eden İBB’nin metro şantiyelerinde görevli amir ve şefleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Ümraniye Osmangazi Korusu içerisinde bulunan Çekmeköy-Sancaktep-Sultanbeyli metro idari şantiyesindeki programda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Pelin Alpkökin de hazır bulundu.

KESİNLİKLE TARİHE GEÇİYORSUNUZ

Amir ve şeflerin kendilerini sırasıyla tanıttıktan sonra mesai arkadaşlarına hitap eden İmamoğlu, “Az önce her biriniz kendinizi tanıtırken bu işin aslında ne kadar sağlam ellerde olduğunu da hissettim bir kez daha” dedi.

İBB’nin aynı anda on metro inşaatını devam ettirdiğini de hatırlatan İmamoğlu, “Bir yönüyle de dünyada bu kadar aynı anda metro üretilen bir kentin sürecini yürüten insanlar olarak bence kesinlikle tarihe geçiyorsunuz. Keşke böyle olmasaydı ama İstanbul’un böyle bir sürece acil ihtiyacı var;  kentleşmesi çok hızlı” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BİR KENTLEŞMENİN İÇERİSİNDEYİZ

İmamoğlu, Türkiye’nin en fazla ihtiyaç duyduğu kollarda çalışan insanlar olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Ülkemizin önemli sorunlarından birisi bence hatta sorunların ana kaynağı kentleşme. Çünkü şehirlere yerleşiyoruz, taşınıyoruz, göç ediyoruz. Bu vesileyle bizi orada bekleyen problemlerle de bir anda boğuşmaya başlıyoruz. Bunun içinde ulaşım, adaptasyon, istihdam, güvenlik var. Çok yoğun bir kentleşmenin içerisindeyiz. Belli ki bu sorun. Uzun yıllar daha devam edecek neticede. Bu şehirlerdeki sorunun da temel kaynağı bir yerden bir yere erişebilme. Yıllarca mahallesinden çıkmayan insanlar tanıdım ben. 12 yıldır siyaseten ev gezen birisiyim. Evinden çok az çıkan insanların varlığına şahit oldum. Dolayısıyla böyle bir sosyolojik tarafına baktığınızda ortaya koyduğunuz performansın ya da ürettiğiniz avantajların aslında toplumsal huzura ne kadar büyük etkisi olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Çünkü insanları bir şehirde özgürleştirmenin temelinde erişebilmek var. Yani bir yerden bir yere gidebilmek var. Dilediğinde onu yapabilme özgürlüğü var. Elbette bunun başka parametrelere de ihtiyacı var.”

ŞEHRİN MÜHİM MESELESİNE HEP BERABER İMZA ATIYORUZ

Seçim döneminde, dört yaşına kadar çocuğu olan kadınların ücretsiz ulaşım hakkını elde etme talebinin kendisi tarafından gündeme getirildiğini anımsatan İmamoğlu, “Bu, Büyükşehir adayı olmadan önce beynime yerleşmiş bir mağduriyetin giderilmesiydi” dedi. İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu aslında yine benim o ev gezmelerimden elde ettiğim bir deneyimdi. Çocuğu olduğu için dışarı çıkamayan yine bir kadının feryadı var. Çok büyük dualar aldığımızı düşünüyorum. Yani çok sesi çıkmasa da -hiç çıkmasın önemli değil- faydalansınlar. Dolayısıyla şehrin bu kadar mühim meselesine hep beraber imza atıyoruz. Tabii zorluklarımız var parasız olmuyor bu işler. Aslında para bulmak da zor değil şu günkü dünyada. Böylesi bir kentte işi üretebilip para bulmak hiç zor değil ama para bulsanız başka bariyerleri yıkmak zorundasınız vesaire. Ha inşallah hepsi düzelecek. Günün sonunda İstanbul kazanıyor. Teminat içinde, teminat altında hissediyoruz kendimizi. Gerçekten varlığınızdan dolayı Allah hepinize yardımcı olsun. Lütfen en doğru işleri yapın. En kararlı olacağınız şey doğru iş yaptığınızdaki ısrarınız olmalı.”

İmamoğlu, siyaseten ortaya koydukları eksiklikleri, çalışma arkadaşlarının düzeltmekle yükümlü olduğunu ve mesleklerinin de bunu emrettiğini kaydetti. “Yani sadece siyasilere suç yüklemeyin lütfen” diyen İmamoğlu, “Çünkü mesleğiniz size bunu emrediyor bence. O bakımdan ülkede her meslek sahibi, her iyi yetişmiş insanımız mesleğinin hakkını verirse ve mesleğinin ona sunduğu doğruları savunursa bu ülkede hatalı işler çok az olur. Eğer bugün bazı hatalar yapılıyorsa, bazı meslek sahibi insanların bence mesleklerini ihmal etmesinden kaynaklı oluyor. Tabii ki idareciler çok önemli. İdarecinin mantığı ya da idarecinin felsefesi çok çok önemli ama ona o fırsatı veren başka unsurları da ihmal etmemek lazım. O bakımdan sizlerin kararlılığı, doğrudaki ısrarınız, bizim için büyük teminat. Ben bununla kendimi güçlü hissedebilirim. Başka türlü hissedemem. Yani sizin iradenizle ben güçlü hissedebilirim kendimi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, sizin gibi İBB çatısında çalışan diğer dostlarımızın da, yol arkadaşlarımızın da aynı karakterle hareket ediyor olması; memleketimizin bu insan kaynağına sağlıklı bir metotla kendine emanet eden her yönetici başarılı olur. Başarılı olmaması için hiçbir sebep yok” şeklinde konuştu.

AİLENİZİ İHMAL ETMEYİN
Çalışma arkadaşlarına ailelerine zaman ayırmaları konusunda da tavsiyelerde de bulunan İmamoğlu, “Her şeyden önce sağlıklı olun. Evlilik yıl dönümünüzü unutmayın. Eşinizin doğum gününü hiç unutmayın. Benim de unuttuğum oldu, darbesini yaşadım” dedi.

PELİN ALPKÖKİN: İSTANBUL GİBİ BİR ŞEHRİN ALTINDA TÜNEL AÇIYORUZ

İmamoğlu’ndan önce konuşan İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Pelin Alpkökin de “Ben arkadaşlarımla da sizlerle bir güzel sohbet ortamına almak istedim. Çünkü hakikaten çok büyük bir iş yapıyorlar. Gece beton dökümünden, testlerden, sabah işe erken saatte gelmeye kadar. Hep bir şeyleri yetiştirmeye çalışıyorlar. İstanbul gibi bir şehrin altında tünel açıyoruz, işletme yapıyoruz. Dolaysıyla buradaki arkadaşlarım çok büyük bir emekle, çabayla çalışıyorlar. Genelde açılışlar kalabalık ve sizi yakından göremedikleri için ben sizden böyle bir davet rica ettim. Siz de hemen geldiniz.  Çok teşekkür ediyorum tüm arkadaşlarım adına” ifadelerini kullandı.

Program, İmamoğlu ve mesai arkadaşlarının birlikte fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler: İBB, Başkanı, Ekrem, İmamoğlu, kent, genelinde, devam, eden, İBB’nin, metro, şantiyelerinde, görevli, amir, ve, şefleriyle, bir, araya, geldi,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur