Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Düzköy’den yanan Işıkla Trabzon’u aydınlatacağız
 

Düzköy’den yanan Işıkla Trabzon’u aydınlatacağız

CHP Düzköy Belediye Başkan Aday Adayı Musa Öztürk’le konuştuk

9 Ekim 2018 Salı 19:24
Yazdır

CHP Düzköy Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Belediye Başkan Aday Adayı Musa Öztürk hem Düzköy’ü hem hedefini anlattı. İlkeli duruşu ve Düzköy’e olan bağlılığıyla tanınan Öztürk CHP’nin Düzköy’de ki başarısının Trabzon’u da etkileyeceğini söyledi.

Düzköy nedir?

Türk yurdudur Düzköy..

Fatih Sultan Mehmed’in Anadolu’nun bütünlüğünü sağlamak gayesiyle Trabzon’u fethettiğinde  Kanuni Sultan Süleyman devrine ait kayıtlara göre, günümüz Düzköy ,Aykut, Alazlı,  Çayırbağı , Çal köy, Çiğdemli  Gökçeler , Gürgen dağ , Küçük tepe , Taşocağı ve Yerlice’nin tamamıdır Düzköy..

Haziran 1914`te fiilen başlayan 1. Dünya Savaşı ve onun getirmiş olduğu yıkımlardır Düzköy..

İşgal altında yoksulluğun ne demek olduğunu iliklerine kadar yaşayan bir yerleşim yeridir Düzköy..

Şehitler yurdudur Düzköy..

Rus ordusunun konuşlandığı köylere karşı gece vakti ve ansızın düzenlenen baskınlarla en güzel cevabı veren, vatan kelimesinin ne demek olduğunu bilenlerin yurdudur Düzköy..

Trabzon'un en otantik, en güzel ilçelerinden birisidir Düzköy..

İnsanı hala toprağa bağlı bir hayat sürdürülen yerdir Düzköy..

Nispeten kültürünü korumuş, Çepni özelliğini en iyi şekilde yaşayan yerdir Düzköy..

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Trabzonlu Uzman Çavuş Bahaddin Baştan'ın ve nice toprağa düşen vatan evlatlarının memleketidir Düzköy..

Ne yapacağız?

ÖNCELİĞİMİZ “KENDİ KONUSUNDA UZMAN BİRİMLER OLUŞTURMAK”

Düzköy’ün engebeli oluşu göz önüne alındığında her şey kısıtlı gibi görülse de yapabileceklerimizin ucu bucağı yok. Samimi bir şekilde bu coğrafyanın tüm sorunlarını ele alıp gelişimi konusunda projeler üretecek birimler kuracağız.

Ardından bu birimlerin raporları doğrultusunda kaynak arayışına gireceğiz.

Bu kaynak arayışının ardından kolları sıvayarak birimlerimiz tarafından projelendirilen tüm konuları yapmaya başlayacağız.

TARIM MARKALAŞMA YOLUNA GİDECEĞİZ

İlçemizde yetişen tarım kalitesini arttıracağız.

Fasulye, patates, kara lahana ve mısırla büyüyen insanlarız..

Bu ve buna benzer yiyeceklerimizi markalaştırma yolunda emin adımlar atacağız.

Özellikle de Ziraat Odası’yla ilişkilerimizi ilerletip bu coğrafyada neler olur onun planlamasını yapacağız.. Ardından da vakit kaybetmeden işe koyulacağız.

Burası engebelidir.. Burası sapadır..

Buranın yeşili yeşil, suyu su, ormanı ormandır..

Burası gidilemeyen ilçe olmaktan çıkmalıdır.

Her yıl azalan nüfusunun gerekçelerini görüp, önlem almamız gerekmektedir.

Bunu da fevkalade tarımla yapabiliriz..

TURİZM HER ANLAMDA KENDİ İSMİNİ DUYURAN BİR İLÇE

Kendine has coğrafya ve iklime sahip olan ilçemizin zengin yaşam kültürü içindeki yayla yaşantısı çok önemli yer tutar. Düzköy ve tüm mahallelerimizin Yaylaları, tüm dünyanın giderek daha fazla birbirine benzemeye başladığı yeni bin yılda geçmişten gelen ve tadı yaşandıkça fark edilen; otantik yaşama biçimi olarak kuşatıcı ve farklı yaylaları olan ilçenin adıdır Düzköy..

Trabzon’da her yıl artan turist sayısını Düzköy’e çekebilmek için çaba sarf edeceğiz.

Çal Mağaramız var bizim..

Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak da kabul edilen mağaranın içinden şelale havuz ve dere akmakta olup, görülmeye değer muhteşem buz sarkıtları olan mağaranın üzerinde tarihi bir kale ve kalenin karşısında mesire alanımızın bulunduğunu da unutmamalıyız.

Bu mağara kale ve mesire alanı konusunda gerek ulusal gerekse de uluslararası çalışmalarla bu değerlerimizi hak ettiği notaya taşıyacağız. Çevre düzenlemesini yaparak, gerek reklam yoluyla gerek ücretsiz turlarla ismi dünyada anılan bu değerlerimizi daha da fazlaca duyurmak için çaba göstereceğiz.

Şahinkaya’mız var bizim..

İlçemizin doğal güzelliklerinden biri olan Şahinkaya’yı dünya turizmine kazandırılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Geçtiğimiz ay burada gerçekleştirilen uluslararası tırmanış festivalinde sonunda bu değerimiz gün yüzüne çıktı. Bunda etkisi olan herkese teşekkür ediyorum.

Teşekkür ederken de gerek onlarla beraber, gerek yine ulusal ve uluslararası platformlarda bu tip organizasyonları arttırmak için belediye bünyesi içerisinde tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Şahinkaya etrafında tabiatını bozmadan ormanlara dokunmadan ahşap yapılarla kamp yapılabilecek alanlar tertipleyeceğiz.

Yaylalarımız var bizim..

Haçkalı baba yaylamız doğa kampı Düzköy Yaylamız, Serda yaylamız, Hırsafa Yaylamız, Gürgen dağ yaylamız, Alazlı yaylamız, Honefter yaylamız, Fengo yaylamız ve birçok ismi duyulmamış yaylalarımız  var..

Gerek şenliklerde, gerek farklı etkinliklerle bu yaylaların sadece yaz aylarında kullanılmaktansa tüm yıl boyunca kullanılmasını sağlayacağız.

Unutulmasın ki yayla hayatı belli işleri yapmayı gerektirir.

Yaylada patates, lahana, marul ve soğan gibi tarım ürünleri ekimi yapılır.

İneklerde sağılan sütten peynir, yağ ve çökelek elde edilir.

Bazı aileler arı kovanlarını, tavuklarını da yaylaya götürürler.

Elde edilen ürünlerin bir kısmı satılır, bir kısmı tüketilir.

Tüketmek bir yana dursun biz hem tüketirken hem de üretmenin derdinde olacağız.

Eskiden beri yaylalarda yapılan büyük şenlikler, toplantılar, “ dernekler” aynı heyecan ve güzellikte devam etmektedir. Bu derneklerin ilk kuruluş tarihleri yüzyıllarca eskiye gitmekte ve efsaneleşmiş bulunmaktadır. Günümüzde daha çok eğlence şeklinde yaşatılan bu derneklerden birçoğu hala devam etmektedir.

HAYVANCILIK

Yörede Kale deresi adıyla bilinen Söğütlü deresinin yukarı bölümünün yamaçlarına kurulan yerleşim yerlerinde halkın bir diğer temel geçim kaynağı ise hayvancılıktır.

İlçede mısır, patates, fasulye başta olmak üzere, halkın ihtiyacına yönelik tarım ürünleri yetiştirilmekte, süt ve süt ürünleri çeşitli tesislerle değerlendirilmekte süt fabrikaları ilçe ekonomisinde önemli bir getiri sağlamaktadır.

Bu tesisleri daha da işlevsel hale getirebilmek için çeşitli Ar-Ge programları geliştirip işe koyulacağız.

Öte yandan, İlçenin sahip olduğu meralar ve otlaklar hayvancılık açısından büyük bir avantaj sağlamaktadır. Özellikle yaz mevsimi geldiğinde hayvanların önemli bir bölümü meralardan istifade edebilmekte ve kışlık kaba yem ihtiyacının bir kısmı bu arazilerden sağlanmaktadır. Biz bu meraların bakımını gerekli yerlerle irtibata geçerek her kesime ulaşmaya çalışacağız.

EĞİTİM

İlçemizin eğitim tarihiyle ilgili Cumhuriyet öncesinde 2 medreseye ait bilgiler mevcut olup, bu medreselerden birinin ilçe merkezine bağlı Düz alan Mahallesinde; diğerinin ise Çayırbağı Gülcana Mahallesinde bulunduğu bilinmektedir.

Özellikle bu medreseleri kütüphaneye çevirmek için gerekli girişimleri başlatacağız.

Bugün İlçemiz genelinde; 12 İlkokul, 14 Ortaokul, 1 Anaokulu, 2 Çok Programlı Anadolu Lisesi, 1 Anadolu Lisesi, 1 Anadolu İmam Hatip Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, Rehabilitasyon Merkezi ve Öğretmen Evi bulunmaktadır.

Nüfus oranına bakıldığında bu sayı yeterlidir. Yıllardır hep iki yıllık üniversite getirelim diye idareciler ve siyasetçiler uğraş verirler bizim düşüncemize göre de turizm ve yaşamsal değeri olan Düzköy’ümüze en az iki yıllık bir üniversite kurulması arzumuzdur. Kolay olmadığını biliyoruz ancak zorda olsa kurulması için elimizden ne geliyorsa yapacağız

Ancak bizler bu coğrafyada doğan her bir çocuğun gelişimine, başarısına ve başarısızlığına neden olacak bir yükümlülüğün altına girdiğimizin farkındayız.

Gelecek nesillerimizin eğitim öğretim hayatını en üst noktaya çıkartabilmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Kaymakamımızla ortak istişareler sonucunda bu alanda çeşitli çalışmalar yapacağız.

Etüt merkezleri kuracağız..

Çocukların ailelerine de seminerler vererek gelişimlerini hızlandıracağız.

Çeşitli ortak aktivitelerle çocuklarımızın birlik beraberlik ve dayanışma gücünü oluşturacağız.

Çocuklarımıza İMC usulünü öğretip yarışmacı zihniyetten uzaklaştırıp ortak bir payda altında buluşturmaya çalışacağız.

SPOR

Spor deyip geçmeyeceğiz..

İlçemizde her ne kadar kendimizi bu alanda göstermesek de tüm olayları yakından takip ediyoruz.

Önemli spor kulüplerimiz var siyasi kullanmadan destek vereceğiz sporda uğraş veren tüm arkadaşlarımız

Futbol alanında ellerinden geleni yapıyorlar onlara da destek ve katkı sağlayacağız.

Onların altyapı faaliyetleri konusunda teşvik edip ilçemizin tüm çocuklarını sporla buluşturmak istiyoruz.

İlçemizde futbol ve Judo alanında çalışmaların var olduğunu biliyor taktirle takip ediyorum. Bu arkadaşların başarılı olan her birisi ödüllendirip diğer branşlarla ilgili fizibilite çalışmaları yaparak bu coğrafyaya uygun spor dallarını da ilçemize getireceğiz. Bu konuda da Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüzle irtibata geçip neler yapabileceğimiz konusunda titiz istişareler gerçekleştirip hemen ardından alınan kararları yürürlüğe koyabilmek için kollarımızı sıvayacağız.

SORUNLARI BİR BİR TESPİT EDİP ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Düzköy’ün önemli sorunlarının başında merkezi yaşanılabilir bir hale getireceğiz

Düzköy’ümüzde işsizlik yol su kanalizasyon sosyal yaşam alanları

Yıl olmuş 2018.. O da bitiyor halen daha işsizlik yol  su  kanalizasyon ve elektrik sosyal yaşam alanlarında sıkıntı yaşanıyorsa vay ola güzel ilçemin haline.

Artık koltukta oturma dönemi bitmiştir.

Unutulmasın ki; Düzköy’ün kuzeyinde Akçaabat, doğusunda Maçka, Batısında Vakfıkebir, Güneybatısında Tonya ilçeleri bulunmaktadır.

İlçemiz 117 kilometrekaredir.

Düzköy ,Aykut, Alazlı,  Çayırbağı , Çal köy, Çiğdemli  Gökçeler , Gürgen dağ , Küçük tepe , Taşocağı  Yerlice ve yeni kurulacak mahallerimize mutlaka meydan alanları oluşturacağız yani cenaze düğün vs. yapılacak alanları kastediyorum daha önce çal köy çeşmeler Hayri Samastİ parkında yaptığımız gibi her mahallemize böyle bir kazandırmaya çalışacağız

Yaşlı bakım ve huzur evi yapacağız

Düzköy merkez park sorununu çözeceğiz

Çal köy mağaramızın işletmesini mutlaka Düzköy belediyesine kazandıracağız

Haçkalı baba ve doğa kampını da Düzköy belediyemizin ukdesinde işletilmesini sağlayacağız

Düzköy’ümüzün mahallelerimizin ve yaylalarımızın müsait olan yerlerine olağan üstü turist gelmesini düşünerek belirli plan çerçevesinde Konuk evleri yaparak gelen misafirleri orada ağırlayıp gençlerimize ve hanımlarımıza iş sağlayacağız

Düzköy’ün en önemli sorunlarından bir tanesi de küçük sanayi sitesi ya da kadın erkek iş yerleri açılabilecek yerlerin yapılmasını sağlayacağız

Bir beyaz masa kurup halkın sorunlarını dinleyip kısa sürede çözüme kavuşturacağız

Önemli sorunların bir tanesi de Düzköy belediyemize kalan yaklaşık 1500 km yolağı kısa orta ve uzun vadeli çözümlerle yapılmasını sağlayacağız

son olarak turizm olan yerlerimizin yol istikametlerinde olan yerlere küçük kamelyalar yapıp hanım erkek ve gençlerimize buralarda iş imkanları sağlayacağız.

Zaman zaman merkezimizde programlar yapıp bütün mahallelerimizdeki halklarımızın birbirleri ile kaynaşmasını sağlayıp soysal belediyeciliğin ne olduğunu halkımıza anlatmaya çalışacağız.

Buna istinaden su kanalizasyon farklı sosyal alanları büyükşehir ukdesinde olup onların da yaptırılmasını sağlayacağız.

 

Anahtar Kelimeler: CHP, Düzköy, Belediye, Başkan, Aday, Adayı, Musa, Öztürk’le, konuştuk
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur