Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Dev Operasyon Tamamlandı
 

Dev Operasyon Tamamlandı

Diyarbakır’ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 köy kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan ’Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu’ 11 günün ardından tamamlandı.

3 Temmuz 2016 Pazar 16:50
Yazdır
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK’nın yurtiçindeki Kandil’i olarak bilenen Lice’deki kamplarında örgüte ağır darbeler indirdi. 11 gün önce başlatılan ve 6 bin 850 Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Geçici Köy Korucuları’ndan (GKK) oluşan güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonda toplamda 70 milyon üzerinde kök kenevir imha edilerek bir ilk gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 22 bombalı araç, 41 El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile örgüt mensuplarının kullandığı irili ufaklı toplam 35 sığınak ile bu sığınaklarda çok sayıda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

PKK’nın orta saha sorumlusu ve bombacısı öldürüldü
Özellikle Lice kırsalında, terör örgütü PKK ve finans kaynağı uyuşturucuya yönelik 7’nci Kolordu Komutanlığı idaresinde 23 Haziran’da başlatılan ’Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu’ kapsamında öldürülen teröristlerden birinin ’Masiro’ kod adını kullanan Mervan Erdem adlı terörist olduğu belirtildi. Terör örgütü PKK’nın sözde orta saha sorumlusu olduğu belirtilen Masiro’nun Diyarbakır’daki birçok eylemin talimatını veren kişi olduğu bildirildi.

Eylemlerin talimatını veren terörist öldürüldü
Masiro kod isimli Mervan Erdem’in Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 31 Mart 2016’da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör eyleminde, beyaz renkli aracı patlatıldığı bölgeye bıraktığı ve 7 polisin şehit edilmesinden sorumlu olduğu öğrenilirken, 10 Mayıs’ta Bağlar’da Batıkent kavşağındaki gözaltı aracına ve Kulp Zeyrek Karakolu’na bombalı araçlarla yapılan saldırıların talimatını verdiğini ortaya çıktı. Erdem’in, grubu ile birlikte, Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesme eylemleri gerçekleştirdiği de öğrenildi.

Bomba uzmanı
Terör örgütü PKK’nın sözde orta saha sorumlusu ve şehir yapılanması grup sorumlularından olduğu da tespit edilen Mervan Erdem’in, bombalı araç düzenlenme, gasp edilen araçlara bomba düzeneği hazırlanma ve mayın yerleştirilme gibi konulardan da sorumlu olduğu belirtildi. Erdem’in, örgüte elaman kazandırma sorumluluğunun olduğu da öğrenilirken, örgütün sözde mahkemelerinde vatandaşları sorguladığı ortaya çıktı.

6 terörist öldü, 8’i sağ yakalandı
Masiro kod adlı Mervan Erdem ile birlikte operasyonlarda terör örgütü PKK’nın ikinci bombacısı olduğu belirtilen Şirin Kocakaya da öldürüldü. Operasyon kapsamında toplam 6 terörist öldürülürken, 8 terörist ise sağ yakalandı. Sağ yakalanan teröristlerden 7’si sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, 1 teröristin ise sorgusun devam ettiği bildirildi. Öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınan terör örgütü ile işbirlikçilik yapan 133 kişiden 19’u sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Operasyon boyunca 31 noktada arama tarama ve yol kontrolleri yapılırken, 30 traktör olmak üzere toplam 42 iş makinesi ile kenevir tarlalarında çalışma yapıldı. Operasyonun tamamlanmasının ardından bölgedeki asker, polis ve GKK’nın üslerine çekildiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler: Diyarbakır’ın, Lice, Hani, ve, Kocaköy, ilçelerine, bağlı, 39, köy, kırsalında, terör, örgütü, PKK’ya, yönelik, başlatılan, ’Bayrak-14, Şehit, Jandarma, Teğmen, Abdülselam, Özatak, Müşterek, Özel, Birlik, Operasyonu’, 11, günün, ardından, tamamlandı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur