Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
KAĞAN MUMCU SORUYOR? MUHTARLARLA TOPLANTI MÜSİAD’DAN ÇELENK’E ZİYARET ANDULASYON TEDAVİSİ İLE SAĞLIKLI YAŞAMA ADIM BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor! HER ZAMAN HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ BİLİM FUARINA ADAVET Dr.Mustafa Çankaya’dan Büyükşehirde sorular ve talep YILDIZLI DAHA YEŞİL OLACAK BAŞKAN EKİM ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI BAŞKAN GENÇ'TEN ANNELER GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET Çebi’den Anneler Günü mesajı "OLİ" AKÇAABAT’TA SPOR VE AHLAKI ANLATTI ACISU MUHTARINDAN BAŞKAN EKİM’E ZİYARET AKÇAABAT’TA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YENİ BİR ADRES KIZILAY AĞAÇLI ORTAOKULUNA KIYAFET DESTEĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM Koç,Şevket Çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi. İYİ PARTİ AKÇAABAT İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ
ANDULASYON TEDAVİSİ İLE SAĞLIKLI YAŞAMA ADIM
ANDULASYON TEDAVİSİ İLE SAĞLIKLI YAŞAMA ADIM
 
Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor!
Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor!
 
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
Denizlerimiz Ölüyor.
 

Denizlerimiz Ölüyor.

Bu Akşam haftalık yazımı yazmak için bilgisayarın başına geçtiğimde aklımda müttefikimiz Amerika’nın ayak oyunlarını yazmayı istemiştim.

8 Şubat 2016 Pazartesi 19:06
Yazdır

Bu konuyu nasipse inşallah bir daha ki yazıma ayırmak üzere… Fakat akşam üstü haberlere bakarken çok ilginç ve bir o kadar da tehlikeli bir gelişme olan bir haberle karşılaştım. Habere göre; Bir Akdeniz Foku bir yata sığınır.      Denizciler bu foku doğal yaşam alanına bırakmak için açık denizlere getirdiğinde çok ilginç bir gelişme yaşanır. Şimdi dikkatlice okuyun Fok denize gitmez! Evet yanlış okumadınız Akdeniz foku denize gitmez! Durum bilim adamlarına sorulur. Bilim adamları bu durumun denizlerimizde ki doğal yaşam alanlarını  öldürdüğümüzden kaynaklandığını söylemekteler!

Büyüklerimiz eskiden denizlerimizden otuz kırk çeşit balık çıktığını söylemekteler. Fakat bugün gelinen noktada aşırı para hırsı ve yasal olmayan yollarla avlanmalar sebebiyle denizlerimizden çatlasa patlasa ancak üç beş çeşit balık çıkmaktadır. Bunların en meşhurları mezgit, istavrit ve hamsi vb. gibi…

Denizlerimiz ölmekte!!!

Yapılan bilimsel çalışmalarda denizlerimizin ölmesinde çeşitli sebeplerin olduğunu ortaya koymaktalar. Bunları yazım boyutlarında bugün nasipse işlemeye çalışacağım. Öncelikle biz insanlardan kaynaklanan sebepler bulunmaktadır. Gerek akıl tutulması inşaat çalışmaları ve gerekse akıl tutulması avlanmalar denizlerimizde doğal hayatı çok kötü öldürmektedir. Bakınız bugün gelinen noktada hem de öyle gerçek manada ihtiyaç olmadığından insanlarımızın maddi engellenemez doyumlarından dolayı balıkların üredikleri ve çoğaldıkları alanlarda yapılan inşaatların lağımlarının denize akıtılması herhangi bir arıtmadan geçmeden dolayı balıklarımız ölmeye başlamaktalarmış. Ayrıca balıkçılar denizlerde yasal olmayan yollarla balık avladıklarından yanı denizin dibini tarama, balıkların üredikleri zaman diliminde avlanma ve büyük küçük ayrımı yapmadan avlanma gerçekleştiğinden denizlerimizde balıklarımız her geçen gün azalmaya Allah muhafaza belki de bir gün gelecek denizlerimizde balık yok denecek bir oranlarda çıkacak diye korkulmaktadır. Balıkçılarımız balık avına çıktığında kendilerinde herhangi bir engel hissetmediklerinden denizde ne var ne yok tutup karaya getirmekteler. Öyle ki balık kasaları tezgahlara geldiğinde balıkçılar bazı kasalara yüksek fiyat çekmekte balıklar büyük olduğundan bazı kasalara da balıklara birkaç santim olduğundan hem de yasak olduğu halde daha düşük fiyat çekmekteler. Balık kasaları bile balık avında yasaların ihlal edildiğini ortaya koymaktadır.

Konu tazeliğini korurken televizyonda bir belgeselde çok önemli bir haber gördü bir kardeşimiz. Bu kardeşimizin izlediği yabancı belgeselde gelişmiş ülkelerin birinde bir yabancı balıkçı teknesi balık avından sonra gemi güvertesinde yakaladığı balıkları sınıflandırarak büyük olan balıkları kasalara yığmaktaymış küçük olan balıkları da denize attığını yasak olduğundan gözleriyle gördüğünü söylemiştir.

Çözüm bana sorarsanız hiç vakit geçirmeden hiç ihtiyaç olmadığı halde konut yapımlarının önüne geçilmesi lazım gelmektedir. Ayrıca denizlerimizde balık avıyla geçinen balıkçı esnafına da mutlaka yasal zorunluluklar getirilmesi lazım gelmektedir. Bu yasal zorunluluklar yasalara uymadığında geminin bağlanması bile gündeme gelmesi zannımca belki bir caydırıcı yöntem olabilir.

Üç tarafımız denizlerle çevrili. Tuhaf değil mi?!...Nizamettin BEKAR/TRABZON

Anahtar Kelimeler: Bu, Akşam, haftalık, yazımı, yazmak, için, bilgisayarın, başına, geçtiğimde, aklımda, müttefikimiz, Amerika’nın, ayak, oyunlarını, yazmayı, istemiştim,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa komutasındaki Osmanlı donanması, Cerbe Deniz Savaşı'nı kazandı.
1643 XIV. Louis, babası kral XIII. Louis'nin ölümü üzerine daha 4 yaşındayken Fransa tahtına çıktı.
1767 İngiliz hükümetinin ithal çaya vergi koyması üzerine Amerikan Bağımsızlık Savaşı başladı.
1796 Edward Jenner ilk çiçek aşısını uyguladı.
1811 Paraguay, İspanya'dan bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur