Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Ankara’da Mini Zirve Başkan Yıldırım'dan Başkan Kara'ya ziyaret Esnaf ve sanatkarlara yabancı dil öğreniminde yüzde 50 indirim imkânı TRABZONLU ŞEHİT MUSA DANIŞMAZ KABRİ BAŞINDA ANILDI DÜZKÖY ŞAMPİYONLAR LİGİ BAŞLADI. KADİR ÖZCAN MEZARI BAŞINDA ANILDI KADIN MECLİSİ FİYASKOSU 9 Üniversite Uluslararası Konsorsiyum için Trabzon’da Toplandı Sebat'tan Zirve Yürüyüşü BÜYÜKŞEHİR KAR ESARETİNDEN KURTARDI ESKİ BAŞKAN MEHMET CAN’A SON GÖREV ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NE YENİLİKÇİ DOKUNUŞLAR SEBAT’TAN ERTUĞRUL DOĞAN’A TAM DESTEK! AKÇAABAT’TA OFF-ROAD NEFES KESTİ BARÜ ile Özbekistan arasındaki uluslararası hareketlilik artıyor OSMAN BABA MAH.KALINTAŞ CADDESİ'NE BAKIM YOK, MAHALLELİ TEPKİLİ! AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 'SİREN' UYARISI MUHTARLARLA KAHVALTIDA BİR ARAYA GELİNDİ AKÇAABAT’TA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI Trabzon heyeti Tiflis Büyükelçiliği'ni ziyaret etti, işbirliğini arttırmak için izlenecek yol haritası görüşüldü
SEBAT’TAN ERTUĞRUL DOĞAN’A TAM DESTEK!
SEBAT’TAN ERTUĞRUL DOĞAN’A TAM DESTEK!
 
AKÇAABAT’TA OFF-ROAD NEFES KESTİ
AKÇAABAT’TA OFF-ROAD NEFES KESTİ
 
OSMAN BABA MAH.KALINTAŞ CADDESİ'NE BAKIM YOK, MAHALLELİ TEPKİLİ!
OSMAN BABA MAH.KALINTAŞ CADDESİ'NE BAKIM YOK, MAHALLELİ TEPKİLİ!
Demeli ile Dobra Dobra
 

Demeli ile Dobra Dobra

Sebat haber sordu demeli cevap verdi.

26 Şubat 2013 Salı 23:21
Yazdır

MHP Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Bakanı Muammer Demeli Sorularımızı İçtenlikle Cevaplandırdı.

 

Sebat HABER-Sayın başkan öncelikle yeni görevinizde başarılar dileyerek hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Muammer Demeli Trabzon’da siyasetine nasıl bir damga vuracak? Başkanlığınız Trabzon siyasetine ne katacak? Siz Seçildikten sonra İlk defa bu kadar kısa bir süre içerisinde seçime gidilecek. Trabzon sizi nasıl karşıladı? Siz Trabzon'u nasıl karşıladınız? Önce ondan kısaca biraz  bahsedebilir miyiz?

 

 

Muammer DEMELİ-ilk önce teşekkürlerimi sunuyorum. Biz 25 Eylül 2012'de kongremizi yaptık. Kongremizde delegelerimizin seçimiyle İl Başkanı seçildik. Dört aydan beri il başkanıyım. Delegelerimizin gerçekten kayda değer oyuyla seçilip Trabzon'a karşı bu konuda da sorumluluğumuz büyük. Öncelikle şunu söyleyeyim biz seçildikten sonra delegelerimize bazı sözler verdik. Bu sözlerin başında ;''Biz seçilirsek çayını içmediğimiz, yanına uğramadığımız, merhaba demediğimiz hiç bir vatandaş kalmayacak.''demiştik. Zamanımızı teşkilatlarımızı gezmekle, her türlü oluşum ve yaptırımı yapmakla beraber sözümüzü tutmaya çalışıyoruz. Seçildikten sonra ki diğer sözümüz de en yakın zamanda partimizin yerini değiştireceğiz. Partimize 40 yıldır hizmet eden binamızın hizmet anlamında sıkıntı içersinde olduğunu söyledik. Ve sonuç olarak da partimiz yerini değiştirdik. Yeni binamızın daha iyi hizmet vereceğine inanıyoruz.

 

Sebat HABER-Sayın Başkan Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye gündeminde 1.sırasında bir İmralı süreci var biraz bu Sürecinden bahseder misiniz? Türkiye’de neler oluyor? Siz parti olarak bu durum hakkında neler düşünüyorsunuz? Türkiye nereye gidiyor?

Muammer DEMELİ-Kimle sohbet edersek Türkiye'de ki sürecin çok sıkıntılı olduğunu, gerçek şu ki bu durumun karamsar bir tabloya doğru gidebileceği düşünüyorlar. Bilindiği gibi AKP'nin çözüm süreci olarak bilinen bizimse (İHANET) süreci olarak adlandırdığımız süreçte Sayın Başbakan Türk milliyetçiliğine karşı sert, tahammülsüz ve düşmanca mesajlar vermektedir. Türk milletinin gururu ve şuurunu, benlik davasını kırmak için mensubiyet kalesini yıkmak istemektedir. Türk Milliyetçiliğini Irkçılıkla yüzdeş göstermektedir. Hakaretler etmektedir. Biliyorsunuz dinimizde Irkçılığa yer yoktur. MHP’nin de düşünce yapısında kesinlikle böyle bir fikrin olması da mümkün değildir. Cenabı Allah insanları kavmini sevmekle, milletini sevmekle suçlanamayacağını bize hadisleriyle beyan etmiştir. Türk-İslam şuuruyla yetişmiş Ülkücüler olarak kesinlikle milletimizi sevmenin suç olmadığını her zaman her yerde söylememiz lazım. AKP İmralı'yla bugün bu sürçte Kandil'le uğraşıyor. Kandil’in talimatlarını İmralı'ya, İmralı'nın talimatlarını Kandil'e getiriyor. Bugün AKP uğraşmaması gereken işlerle uğraşıyor. Bugün Kandil'de İmralı PKK'nın en zayıf ayağıdır. Artık o zayıf halkasıyla uğraşıyor AKP. Bugün Suriye sınırında 400 km de kurulmuş bir olan bir PEYEDE var. PEYEDE artık PKK nın asıl güç oluşturmuş olduğu yerdir. Amerika’da PKK'nın gücünü tamamen oraya kaydırmaktadır. Bizi ise İmralı ve Kandil'le oyalamaktadır. Başbakan, biz Türkiye'de yaşayan 3600 tane silahlı PKK'lının sınırdan dışarıya çıkmasını istiyoruz diyor bakın teslim olmasını istiyoruz demiyor barış için teslim olmasını istiyoruz demiyor sınırdan dışarı silahlarını bırakarak veya gömerek çıkmasını istiyoruz diyor PKK için silah bulmak çok mu zor iş. Zaten bunun kaçakçılığını yapıyor. Bir başbakan teröristin can güvenliğinin teminatını veriyor! Böyle bir başbakanın bana göre hemen istifa etmesi gerekiyor. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Ama Aynı başbakan bugün kaçakçıları ödüllendiren başbakan değil miydi? Uludere’de ölen 36 tane askerlerimizin ailelerini parayla ödüllendiren başbakan değil midir? Burada ölenlerin ailelerine 126 biner lira para veridi Bu tamamen göz boyamadır. Barış her insanın istediği bir şeydir. Biz baştan beri barış istiyoruz. Ama bu süreç şuan tamamen suistimal ediliyor. Bu şekilde barılın olamayacağını herkes bilmeli. Burada devlet zayıflatılıp PKK güçlendiriliyor.

 

Sebat HABER-Peki Başkanım bu süreç size göre nasıl bir süreç olmalı?

 

 

Muammer DEMELİ-Bana göre devlet gücünü doğuda ve güneydoğuda kesinlikle göstermeli. Gücünü göstermeli ki orada yaşayan Kürt kardeşlerim devletin gücünü gördüğü zaman PKK'ya karşı dimdik duracaktır. Ben inanıyorum ki Başbuğ'umuzun da dediği gibi ''Ben ne kadar Türksem onlar da o kadar Türk’tür. Onlar ne kadar Kürtse ben de o kadar kürdüm.''

 

Sebat HABER-Şuan öyle bir sürecin kim tarafından sağlanabileceğini düşünüyorsunuz?

 

Muammer DEMELİ-Ben Milliyetçi Hareket Partisiyle bunun yapılabileceğine inanıyorum. Devletin gücünü ortaya çıkarmak için bugün PKK'nın beslendiği kaynaklar olan silah, uyuşturucu kaçakçılığının ortadan kaldırılması gerek. Bu kaynaklar kesildiği zaman PKK gücünü kaybedecektir. PKK o dağda aç kalacaktır. Afedersiniz ama bit pireden de çürüyecektir. Devlet bu kaynaklarını kesmelidir. İşte bu yüzden biz barış sürecinin sağlanamayacağını söylüyoruz. Eğer Avrupa, Amerika isterse barış olur, istemezse olmaz!

 

Sebat HABER-Başkanım rahmetli Özal döneminde peşmergeleri de kucak açtık  Peşmergeleri  kapılarımızı açtık  Biz Sünni kardeşlerimize kucak açtık zamanla bize silah çevirmediler mi ? Yarın böyle bir şekilde Suriyeliler bize silah çevrilir mi? Böyle bir endişeniz var mı sizin?

 

Muammer DEMELİ-İnşallah Özal Döneminde ki süreci tekrar yaşamayız. O zaman da sadece peşmergeleri almadık ki`Barzani'yi de, Talabani’yi de aldık. Ayaklarında çarıklarla, yırtık çoraplarla geldiler buraya. Ama bugün onlar''Ben bir Kürt kedimi bile Türklere teslim etmem. ''diyorlar. Biz dün onlara yardım elini açtığımız da onlara çifte pasaport verdiğimizde onları kendi vatandaşımız gibi gördüğümüzde onların bize yaptığı hakarete bakın. Biz Türk Milleti olarak, Türk Milliyetçileri olarak, MHP olarak dayanamıyoruz. Bu hükümetimizin güçsüzlüğünden kaynaklanıyor. Başbakanı bilemem ama icazet almadan tek başına iktidar olabilecek olan parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir. 

 

Sebat HABER-Peki Başkanım son olarak Genel Başkanın Trabzon programıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

 

Muammer DEMELİ-Genel Başkanımız Allah nasip ederse 17 Mart'ta Trabzon'umuzda olacak. Yeni taşındığımız binanın açılışını yapacak. O gün Ülkü camiamızla İl İlçe Başkanlarımızla buluşulacak. Kendileri bize bir konuşma yapacak. O konuşmadan sonra da kendisini yolculayacağız. Trabzon’da MHP'nin ne kadar bir, ne kadar dik olduğunu orada kendisine göstereceğiz. İnşallah genel başkanımıza verdiğimiz sözü tutacağız Trabzon’da MHB CHP VE AKP Trabzon’da çekişmeli bir seçim yaşayacak güçlü olan kazanacak Buradan Ben Söz Veriyorum Orta hisar merkez ilçe belediye başkanlığını kesinlikle Milliyetçi hareket partisi alacak. Son olarak milliyetçi hareket partisi bu dönem bir ilki başaracak bir olacak diri olacak yerelde iktidar olacak mutlu türküm diyene diyorum.

 

Sebat HABER- Sayın Başkanım teşekkürler sohbetiniz için.

Muammer DEMELİ-Asıl biz teşekkür ederiz.        

Anahtar Kelimeler: Sebat, haber, sordu, demeli, cevap, verdi,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1600 Osmanlı ordusu, Macaristan'ın Kanije Kalesi'ni fethetti.
1746 New Jersey Koleji kuruldu. Bu okulun adı 1896 yılında Princeton Üniversitesi olarak değişecektir.
1784 Rusya, Alaska'nın Kodiak Adası'nda bir koloni kurdu.
1836 Sam Houston törenlerle Texas Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı oldu.
1919 Amasya'da, Mustafa Kemal Paşa ile İstanbul Hükümeti'nin Bahriye Nazırı Salih Hulusi Kezrak arasında Amasya Protokolü imzalandı
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur