Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Dayak yediler, polise sığındılar
 

Dayak yediler, polise sığındılar

Dayak yediler, polise sığındılar

12 Haziran 2014 Perşembe 09:18
Yazdır

TRABZON’DA yaşanan 3 ayrı aile içi şiddet olaylarında eşlerinden şiddet ve hakaret gören 3 kadın, polise sığındı. Şehir merkezinde son 6 ayda 146 kadının mahkeme kararıyla koruma altına alındığı Trabzon’da bir günde 3 kadın şiddete maruz kaldı. Kadınların kimi kocasının cinsel isteklerine karşılık veremediği için kimi ayrılmak üzere olduğu eşini eve kabul etmediği için kimi de eşinin dışarı çıkmasına izin vermediği için şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı.Şiddete uğrayan kadınların kocaları hakkında soruşturma başlatıldı.

 


TRABZON’DA yaşanan 3 ayrı aile içi olayda eşlerinden şiddet ve hakaret gören 3 kadın polise sığındı. Şehir merkezinde son 6 ayda 146 kadının mahkeme kararıyla koruma altına alındığı Trabzon’da bir günde 3 kadın şiddete maruz kaldı. Kadınların kimi kocasının cinsel isteklerine karşılık veremediği için kimi ayrılmak üzere olduğu eşini eve kabul etmediği için kimi de eşinin dışarı çıkmasına izin vermediği için şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı. Şiddete uğrayan kadınların kocaları savcılığa sevk edilirken, mahkeme kararıyla şiddet gören kadınlar koruma altına alındı.

 

 


KADINLARA 6 AY KORUMA

Yıllarca kırsal kesimin sorunu olarak lanse edilen koca dayağından kenti kadınlarda dert yanmaya başladı. Kovca dayağının eğitimli kadın eğitimsiz kadın diye bir ayrım yapmadığı istatistiklerde ortaya çıkıyor. Mahkeme kararıyla koruma altına alınan kadınlara ilk aşamada 2 ile 6 ay arasında koruma verildiği ve kocasının evden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Koruma altına alınacak kadının daha sonra yeniden yapacağı müracaat ile birlikte koruma kararının uzatılabileceği belirtildi. Koruma altına alınan kadından daha fazla kadının eşinden şiddet gördüğü fakat çevre faktörleri nedeniyle sessiz kaldığı ileri sürülüyor. Koruma altına alınan kadından daha fazla kadının eşinden şiddet ve hakaret gördüğü fakat çevre faktörleri nedeniyle sessiz kaldığı ileri sürülüyor.

 

 


BOŞANMALARDA ARTIŞ VAR

Evlerde şiddetin baş göstermesinin ardından boşanma sayılarında da büyük bir artış yaşanıyor. Eski yıllarda ceza mahkemeleri önünde yaşanan kalabalıkların artık aile mahkeme önünde yaşanmaya başladığı belirtildi. 

 


İşte Trabzon’da yaşanan 4 koca dayağının ayrıntıları:

Değirmendere Mahallesi’nde Fas uyruklu eşi K.E.S ile tartışan E.K., eşini tekme tokat dövdü. Faslı K.E.S. şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle eşi hakkında suç duyurusunda bulundu ve evden uzaklaştırılmasını istedi. İfadesi alınan E.K. eşinin boğazını sıktığını belirterek, “O acıyla tokat attım. Başka bir şey yapmadım” dediği öğrenildi.

1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde eşi G.B. cinsel isteklerine karşılık veremediği için şiddet gören L.B. polise sığınarak koruma talep etti. Bir yıl önce G.B. ile dünya evine girdiğini belirten L.B. eşinin kendisini eve kilitlediğini ve dışarı çıkmasına izin vermediğini belirterek şikayetçi oldu.

 



3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde eşiyle iki yıldır ayrı yaşadıklarını ve boşanma aşamasında olduklarını belirten B.Ö., eşi M.Ö.’nün kapıyı kırarak evine girdiğini söyledi. Hakkında koruma kararı bulunmasına rağmen eşinin yüzünü yumruk attığını belirten B.Ö., ikinci kez şikayette bulundu.

Anahtar Kelimeler: Dayak, yediler, polise, sığındılar
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur