Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YILDIZLI DAHA YEŞİL OLACAK BAŞKAN EKİM ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI BAŞKAN GENÇ'TEN ANNELER GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET Çebi’den Anneler Günü mesajı "OLİ" AKÇAABAT’TA SPOR VE AHLAKI ANLATTI ACISU MUHTARINDAN BAŞKAN EKİM’E ZİYARET AKÇAABAT’TA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YENİ BİR ADRES KIZILAY AĞAÇLI ORTAOKULUNA KIYAFET DESTEĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM Koç,Şevket Çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi. İYİ PARTİ AKÇAABAT İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ AVRASYA BASIN YAYIN BİRLİĞİNDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULUNA ZİYARET Baş BELASI KOKARCA!... KİRAZLIK MUHTARI VE HEYETİNDEN BAŞKAN EKİM'E ZİYARET MECLİS ÜYESİ ÇANKAYA’DAN SALACIK'TA AÇIKLAMA EĞİTİMCİLERDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI BAŞKAN EKİM, ARAÇ İDDİALARINA YANIT VERDİ AKÇAABAT’TA TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ YAPILDI AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE FARKINDALIĞINA DESTEK KİRAZLIK MUHTARI VE HEYETİNDEN BİR DİZİ ZİYARET
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
 
KURAYI BİLE BECEREMEDİLER
KURAYI BİLE BECEREMEDİLER
 
AKÇAABAT FEN LİSESİNDE BİLİM FUARI RÜZGARI
AKÇAABAT FEN LİSESİNDE BİLİM FUARI RÜZGARI
Cemaate zor sorular
 

Cemaate zor sorular

Dersane tartışmasında Başbakan Erdoğan'ı savunan yazıları ile gündeme gelen Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'den Nur Cemaatine zor soru: Kapalı kapılar ardında ne istediniz?

10 Aralık 2013 Salı 19:57
Yazdır

Dershane tartışmalarıyla cemaatin Erdoğan'sız AK Parti projesine alet olduğunu sık sık dile getiren bu yüzden cemaatin hedef tahtası haline gelen Yenişafak yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında kendisine yönelik hakaretlere cevap verdi ve cemaate 2004 sonrası ne kadar büyüdüklerine dair sorular sordu.

DERSHANELER KONUSU YANLIŞ ZAMANDA ELE ALINDI 

 

 Bence dershaneler konusu bu denli uzun geçmişine rağmen yanlış bir zamanda, doğru olmayan bir taslak üzerinden ve yanlış bir üslupla gündeme taşındı. O haftaki Bakanlar Kurulu'nun gündeminde değildi dershaneler konusu. Salı günü Başbakan'a brifing verilmesi planlanıyordu. Edindiğim izlenim yerel seçimlerden önce dershaneler konusunun gündemde olmadığı yönündeydi.

 

ERDOĞAN'A DİZ ÇÖKTÜRMEYİ PLANLADILAR 

 

 Cemaat, kendi belirlediği bir zamanda ve dershaneler gibi haklı olduğuna inandığı bir konuda açtı bu savaşı. Ama herkes biliyor ki, bu dershaneler konusu değil. Yerel seçimlerde AK Parti'nin yüzde 50'ye ulaşması beklenmiyor. Yüzde 42-44 arasında bir oran tahmin ediliyor. Cemaat yerel seçimlerden önce mücadelenin fitilini ateşlemek suretiyle, Recep Tayyip Erdoğan'a diz çöktürmeyi planladı. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimine dönük bir mücadele. Ve Recep Tayyip Erdoğan'sız bir AK Parti ve 2015 sonrası hedefleniyor. Değerli bir Ankara Temsilcisi, bu değerlendirmem üzerine şimdiye kadarki toplum mühendisliğinin tam tersi sonuçlar verdiğini hatırlattı. Ben de aynı fikirdeyim. Cemaat mühendisliği de tam tersi bir sonuç verecek. 

 

 YÜZ KIZARTICI HAKARETLER 

 

 Dershane tartışmasının başladığı günden bu yana doğru bir üslupla ve doğru bir zeminde yürütülmediğini ifade etmeye çalışıyorum. İslam tarihinde acı örnekleri olan, 'kardeşler arası mücadele'nin hayırlı sonuçları olmayacağına dikkat çekmeye çalışıyorum. Bunda yanlış olan ne var? Bir süredir hak etmediğime inandığım saldırıların hedefi oluyorum. Ben yine şanslıyım. Mütesettir bir yazara gönderilen mesajları okudum yüzüm kızardı. Bunları yazanlar cemaat terbiyesiyle yetişen insanlar olamaz dedim. Ama onlar yüzleri kızarmadan küfretmeye devam ediyorlar. Beş vakit namazındaki mütesettir yazar arkadaşımı, 'Bunlar seninle cemaatin arasını açmaya çalışan fitne odaklarının yetiştirdiği elemanlardır' diye teselli etmeye çalıştım. Medyada yüz akımız isimlerden biri olan yazarımız Hilal Kaplan'a ise ayrı bir cepheden saldırılar sürüyor. Ergenekon sürecinde dahi işitmediğim hakaretleri sıralayanların seviyesine inmeyi düşünmüyorum. 'Kalemimi kırdım' şeklindeki bir tavır içinde değilim. İslam ahlakı ile ahlaklanmış birisi fikirlerini nasıl söylerse, o edep üzerine devam etmekte kararlıyım. Edepsizlere rağmen... Başbakan'a diktatör diyen, firavuna benzeten, doktor raporu almasını önerenlerin bizlere bunu reva görmesinde yadırganacak bir şey yoktur. Biz muhabbet fedaileriyiz husumete vaktimiz yok düsturunu kendime ilke edinmişim ama bir yüzüme tokat vurulunca diğerini çevirecek kadar olgunlaşmadım. Saçları adedince başları olsa, her gün biri kesilse, davasından dönmeyeceğini ilan etmiş olan Bediüzzaman'ı rehber edinmişim. Size boyun eğmem. 

 

 İKTİDAR DALKAVUĞU KİM?

 

 Yıllarca bir cemaatin içinden süzülerek gelmiş akil insan gözüyle baktıklarımızın en küçük eleştiriye karşı, 'İktidar dalkavuğu, goygoycular, tribünlerden tezahürat yapanlar' şeklindeki bir üslubu kendilerine yakıştırmaları ise esef verici. Ben bugüne kadar Başbakan'dan tek bir talepte bulunmadım. 

 

KAPALI KAPILAR ARDINDA NE İSTEDİNİZ?

 

Tek bir kişi çıkar da bunun aksini ispat ederse, şerefim üzerine bu mesleği bırakırım. Bizlere iktidar dalkavuğu diyenlerin kapalı kapılar arkasında ne tür taleplerde bulunduklarını en iyi kendileri ve muhatapları bilir.

 

Anahtar Kelimeler: Dersane, tartışmasında, Başbakan, Erdoğan'ı, savunan, yazıları, ile, gündeme, gelen, Yeni, Şafak, yazarı, Abdülkadir, Selvi'den, Nur, Cemaatine, zor, soru, Kapalı, kapılar, ardında, ne, istediniz
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1485 Davutpaşa Lisesi, dönemin sadrazamı Davut Paşa tarafından 'Mekteb-i Sübyan' adıyla kuruldu. Okul 1874'te Rüştiye Mektebi'ne dönüştü.
1868 Nevada Eyaleti'nde bulunan Reno şehri kuruldu.
1926 ABD'li kaşif Amiral Byrd, Kuzey Kutbu'na doğru ilk uçuşunu yaptı.
1936 Benito Mussolini, İtalya Faşist İmparatorluğu'nu ilan etti.
1936 İtalya resmen Etiyopya'yı ilhak etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur