Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Çelebi: Ortak iş yapma kültürümüzü geliştirerek daha fazla üretmeliyiz
 

Çelebi: Ortak iş yapma kültürümüzü geliştirerek daha fazla üretmeliyiz

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’un üretimini, ihracatını, istihdamını artırmak için ortak iş yapma kültürünün geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “Birlikte hareket edersek daha başarılı oluruz.

20 Ocak 2023 Cuma 18:00
Yazdır

Dünyadaki hızlı harekete ayak uydurmamız lazım. Bu anlamda kümelenme projelerine de önem veriyoruz” dedi.

ÇELEBİ MÜSİAD’I ZİYARET ETTİ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesini ziyaret etti. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu, yönetim kurulu ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Çelebi, düzenlenen toplantıda çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı, soruları yanıtladı. Birlikte olmak ve üretmek gerektiğinin altını çizen Başkan Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülke olarak ürettikçe ihracatımız arttı, dünya pazarlarında yer bulmaya başladık. Üretimin artırılmasına önem vereceğiz. Birlikte hareket edersek daha başarılı oluruz. Bu anlamda ortak girişimlerle büyüyen birçok kentimiz var. Ortak iş yapma kültürümüzü, ortak girişim kültürünü geliştirmeliyiz. Kümelenme projelerine bu nedenle önem veriyoruz. Sanayi konusunda biraz geride kaldık ve hızlı hareket ederek bu farkı kapatmalıyız. Dünyadaki hızlı harekete ayak uydurmamız lazım.”

“BÖYLE ÜLKELERİYLE TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Çelebi, bölge ülkeleriyle ticaretin geliştirilmesi için çalıştıklarını da belirterek, “Komşu ülkelerimizden başlayarak dünya ile ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Bu anlamda Rusya ve Gürcistan ile temaslarımız oldu. Soçi’de Nisan ayında Türk ürünlerinin yer alacağı bir fuar düzenlemek istiyorlar. Bu konuda çalışıyoruz. Buraya Trabzon iş dünyası olarak güçlü şekilde gitmeliyiz. Soçi ile gemi seferlerini yeniden canlandırmak istiyoruz. Ayrıca Macaristan’da bir Türk Yapı Market kurmak için de girişimlerde bulunduk” dedi. Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Organize sanayi bölgelerinin alanlarının genişletilmesi, şehrimize yeni organize sanayi bölgeleri kazandırılması için de çalışmalarımız sürüyor. Araklı’da Tekstilkent yapılması gündemde. Yatırım Adası için çalışmalarımız devam ediyor. Süreci yakından takip ediyoruz. Turizmde de özellikle yoğun olmayan aylarda sektörü besleyecek, kente sıcak para girişini sağlayacak modeller üzerinde çalışıyoruz. Bu anlamda sağlık turizmine önem veriyoruz. 2 toplantı yaptık ve devamı da gelecek. İçinde ulaşım, konaklama, tedavi, gezi olan uygun fiyatlı paket turlarla şehrimize sağlık turizminden önemli miktarda girdi sağlamayı hedefliyoruz. Şehrimizde fuar düzenlenmesiyle ilgili de bazı planlarımız var. Çırak bulunamadığı için birçok meslek ölüyor. Meslek liseleri ve ara eleman yetiştirilmesi çok önemli. Sanayiciler ve imalatçılar olarak meslek liselerine destek olmalı, öğrencilerin buraları tercih etmesini teşvik etmeliyiz.”

“ÜYELERİMİZE DAHA FAZLA DOKUNMAK İSTİYORUZ”

Başkan Çelebi, yönetim olarak oda üyeleriyle daha yakın temas içinde olmayı hedeflediklerini de vurgulayarak şunları söyledi:

“Üyelerimize daha fazla dokunmak istiyoruz. Bu anlamda yeni üyelerimizi ziyaretlere başladık. Odamız uzmanlarıyla ziyarete gidiyoruz, görüşlerini, taleplerini, çözüm önerilerini dinliyoruz. Uzman arkadaşlarımız oda hakkında bilgi veriyor, yararlanabilecekleri desteklerden başlamak üzere birçok önemli noktayı anlatıyoruz. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Görev süremiz içinde de ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bu ziyaretleri sürdürecek. Ayrıca odamızın fiziki şartlara bağlı hizmet kalitesini artırmak için de çalışıyoruz. Yakın zamanda bu çalışmalarımızı da sonlandıracağız. Amacımız üyelerimizin daha rahat bir ortamda daha hızlı hizmet almalarını sağlamaktır.”

OFLUOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu da internet üzerinden verilen 6 belgeyi üyelerine ücretsiz alma imkânı tanıyan Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Ofluoğlu, MÜSİAD olarak Trabzon’un menfaatleri konusunda ortak ses oluşturmanın önemine vurgu yaparak, “Bu anlamda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile her zaman birlikte olmak istiyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Ticaret, ve, Sanayi, Odası, (TTSO), Başkanı, Erkut, Çelebi, Trabzon’un, üretimini, ihracatını, istihdamını, artırmak, için, ortak, , yapma, kültürünün, geliştirilmesi, gerektiğini, belirterek, “Birlikte, hareket, edersek, daha, başarılı, oluruz,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur