Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRK KIZILAY'IN AFET MÜDAHALE PLANI AKÇAABAT ŞUBESİ'NDE ELE ALINDI AKÇAABAT'TA TURİZM HAFTASI COŞKUSU ÇANKAYA, SEÇİMDEN SONRA DA SAHALARDA MÜDÜR YARDIMCILARI ATANDI AKÇAABAT ANADOLU LİSESİNDE ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ BAK'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI YARDIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENİYOR Çelebi: Trabzon’a büyük talep var, direkt seferlerin artırılmasını bekliyoruz “HALKIMIZIN İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR” BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
Borçlar Yeniden Yapılandırılıyor
 

Borçlar Yeniden Yapılandırılıyor

Trabzon SGK İl Müdürü Erdem Akbay’dan Borç Açıklaması

3 Ağustos 2021 Salı 11:11
Yazdır

Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, 7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulundu. Akbay, açıklamasında sosyal güvenlik borçlarının ne şekilde yapılandırılacağına ilişkin konulara değindi.

“Bir çok Borcu Yeniden Yapılandırıyoruz.”

İl Müdürü Erdem Akbay, sigorta primleri, işsizlik sigortası primleri, genel sağlık sigortası primleri, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, 5510/Ek-5, Ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler ile Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların yeniden yapılandırılabileceğini söyledi.

 

Borçların Yeniden Yapılandırılabilmesi için Son Başvuru Tarihi 31 Ağustos 2021

Başvuru sürelerinin Kanunun Resmi Gazetede yayınlanması ile başladığını belirten İl Müdürü Erdem Akbay, borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların 31.08.2021 tarihine kadar (bu tarih dahil) başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

Yapılandırma Başvuruları İnternet Üzerinden de Alınabilecek.

İl müdürü Akbay, işverenlerin başvurularını e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla yapabileceğini; başta Bağ-Kur sigortalıları olmak üzere primini kendi ödeyen vatandaşların ise e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

 

Genel Sağlık Sigortası Borçları İçin Başvuru Şartı Aranmayacak.

Genel Sağlık Sigortası borçları için başvuru şartının aranmayacağının altını çizen İl Müdürü Erdem Akbay, tüm borçların otomatik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılandırılacağını söyledi. Akbay, Nisan 2021 ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının otomatik olarak yapılandırılacağını, 31 Aralık 2021 tarihine kadar ana para borcunun tamamının ödenmesi halinde ise bu borçlara ilişkin gecikme cezası ve zamların silineceğini hatırlattı.

 

Vatandaşlarımız, otomatik olarak yapılandırılan GSS borçlarını e-devlet üzerinden veya bankalar aracılığıyla öğrenebilir ve takip edebilirler.

30 Kasım 2021 Tarihine Kadar Gelir Testi Yaptırılabilecek.

Akbay, Gelir testi için aranan bir aylık süreyi kaçırmış ve bugüne kadar da hiç gelir testi yaptırmamış vatandaşlardan borcunu ödeyemeyecek durumda olanların 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testi için başvuru yapması durumunda, geliri asgari ücretin üçte birinin altında çıkan vatandaşların borçlarının silineceğini ve primlerinin devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

Ödemeler Peşin veya Taksitler Halinde Yapılabilecek.

İl Müdürü Akbay, vatandaşların borçlarını peşin ödeyebileceği gibi, borçlarını taksitle ödemek isteyen kişilerin de Kanundaki vade farkını ödemek suretiyle; 6, 9, 12 veya 18 taksit seçeneğinden birini tercih edebileceğini açıkladı. Taksitlerin ikişer aylık periyotlarla ödeneceğini söyleyen Akbay, örneğin 18 ay taksit seçeneğini tercih eden bir vatandaşımız borcunu 36 ayda ödeyecektir dedi.

 

Faizler Siliniyor.

Yapılandırma düzenlemesinin vatandaşlara önemli avantajlar sağlayacağının altını çizen İl Müdürü Akbay, yapılandırma kapsamında borçların faizlerinin silineceğini ve faiz yerine borçların, Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi) ile güncelleneceğini belirtti.

Borçlarını Peşin Ödeyenler Karlı Çıkacak.

Akbay, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90 , iki taksitte ödemede ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50’sinin silineceğini ifade etti.

İdari Para Ceza Asıllarının %50’ si Silinecek.

Yapılandırmaya başvuranların idari para cezalarının % 50’si ile bugüne kadar uygulanan gecikme cezası ve zamlarının tamamen silineceğini söyleyen İl Müdürü Akbay, kalan % 50'lik kısma sadece Yİ-ÜFE uygulanacağını açıkladı.

Bağ-Kur Prim Borçları Dondurulacak.

İl Müdürü Erdem Akbay, prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını 31 Ekim 2021 tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30 Nisan 2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetlerinin durdurularak borçlarının silineceğini belirtti.

Prim Borcu Olanlar Sağlık Hizmetlerine Erişebilecek.

Akbay, Bağ-Kur borcu olanların, ilk taksitlerini ödedikten sonra cari aylarda 60 günden fazla prim borçlarının olmaması halinde, GSS borcu olanların ise son 1 yıl içinde 30 gün prim ödeme gün sayısına sahip olması halinde hem kendileri hem de bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini ve hastaneye gittiklerinde de provizyon alabileceklerini ifade etti.

Bu Çok önemli Fırsatı Kaçırmayın.

Yapılandırma düzenlemesi ile vatandaşlara büyük ölçüde kolaylık sağlandığının altını çizen Akbay, yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemlerinin uygulanmayacağını, yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizlerin yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacağını, inşaat ve ihaleli iş yerleri için borçlarının peşin veya taksitle tamamının ödenmesi kaydıyla ilişiksizlik /teminat iadesi yazısı alabileceklerini, yapılandırmada ilk taksitin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabileceğini, yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılabileceğini söyledi.

 

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, SGK, İl, Müdürü, Erdem, Akbay’dan, Borç, Açıklaması
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1775 Amerikan Devrimi başladı. Sömürgeci İngiliz birlikleri ile bağımsızlık savaşçıları, Massachusetts eyaletinin Lexington kentinde ilk çatışmaya girdi.
1904 Toronto'nun büyük bir kısmı, çıkan yangında harabeye döndü.
1909 Jeanne d'Arc azize ilan edildi.
1926 Türk karasularında her türlü denizcilik işlerini Türk vatandaşlarına tahsis eden ve yabancıların kabotaj hakkına son veren Kabotaj Kanunu kabul edildi.
1927 Mae West, Sex adlı oyundaki rolü müstehcen bulunarak 10 gün hapse mahkum oldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur