Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT EMNİYET MÜDÜRÜ TERFİ ETTİ SİYASETTE TANSİYON YÜKSELİYOR ŞOFÖRLERİN TALEPLERİ KARAİSMAİLOĞLU’NA İLETİLDİ AKÇAABAT YENİ HABER GAZETESİ TAŞINDI AK PARTİ AKÇAABAT İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN YETİM’E SERT CEVAP: YENİ PARTİ YÖNETİMİ ŞEKİLLENDİ Avrasya Üniversitesi 2026 YKS’de Yüzde 99 Doluluk Oranına Ulaştı Anahtar Parti’den Trabzon’da ekonomi çıkışı: Üreticinin çarkı durdu GENÇLİK ÇALIŞTAY’INDA, GENÇLERİN YEREL YÖNETİMLERE KATILIMI ELE ALINDI AKÇAABATLI İSME ÖNEMLİ GÖREV Trabzon turizminde yeni dönem! Kamu ve sektör güç birliği yapacak AKÇAABAT’TA ULUSLARARASI ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR… SOYLU’DAN AKÇAABAT’A VEFA ZİYARETİ Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, İPA Market’in Trabzon’daki 11’inci şubesinin açılış törenine katıldı. Akçaabat Şinik OSB Yönetim Kurulu toplandı TRABZON’UN GURURU DÜNYA KÜRSÜSÜNE HAZIRLANIYOR ORTAHİSAR’DA 461 ÖĞRENCİ, YAZ TATİLİNİ SPORLA İÇ İÇE GEÇİRDİ AKÇAABAT KÜLTÜR MERKEZİ KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİMLE BULUŞTURUYOR GANİTA AKŞAMLARI’NDA EĞLENCE DOLU BİR HAFTA Meteorolojiden Trabzon için flaş uyarı, o tarihe dikkat
SOYLU’DAN AKÇAABAT’A VEFA ZİYARETİ
SOYLU’DAN AKÇAABAT’A VEFA ZİYARETİ
 
AKÇAABAT KÜLTÜR MERKEZİ KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİMLE BULUŞTURUYOR
AKÇAABAT KÜLTÜR MERKEZİ KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİMLE BULUŞTURUYOR
 
Akçaabat Şinik OSB Yönetim Kurulu toplandı
Akçaabat Şinik OSB Yönetim Kurulu toplandı
BİZ PAYDAŞ DEĞİLMİYİZ!...
 

BİZ PAYDAŞ DEĞİLMİYİZ!...

Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye Cumhuriyeti ANAYASASININ 135. Maddesi göre “ kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları,…” şeklinde tarif etmektedir.

17 Eylül 2024 Salı 15:37
Yazdır

Son zamanlarda bölgemizde yoğun bir şekilde görülmeye başlayan ve nüfusu ve nüfuzu hızlı bir şekilde artan;Turunçgil Uzun Antenli Böceği (Anoplophora chinensis), Kahverengi Kokarca (Halymorpha Hallys) ve Yalancı kelebek (Orosanga japonica) böcekler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, mücadele yöntem ve stratejileri hakkında meslek odamız hep öncü olmuş ve  üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Hatta Turunçgil Uzun Antenli Böceğini Maçka Esiroğlunda 2017 yılında ilk tespitini yapan fakat uyarılarımızın dikkate alınmadığından dolayı yaklaşık 3 bin dekar fındık bahçesinin sökümü için Devlet 24 milyondan fazla destekleme ödemesi yapmıştır.

Aynı şekilde Kahverengi Kokarca paydaş toplantısına meslek odamız davet edilmedi. Odamızın paydaş olarak kabul görülmemesi bizim eksikliğimiz değil, meslek odamızın görev tanımı içerisindeki çalışma alanlarımızdaki görevlerimizi tam manasıyla yaptığımızın tescilidir.

Oysa kahverengi kokarca Gürcistan sınırındaki Kemalpaşa’dan daha yeni giriş yapmaya başladığında bir çok insan böceğin ismini dahi bilmezken Artvin Çoruh Üniversitesi, Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü, Orman Entomolojisi ve Koruma Ana Bilim Dalında görevli aynı zamanda Gürcistan’da kokarca ile mücadele projesinin danışmalığını yapan  Prof. Dr. Temel GÖKTÜRK hocamızı davet ederek 2019 yılında Ziraat Mühendisleri Odası toplantı salonunda böcekle ilgi mevcut durum, olası riskler ve vakit geçirmeden öncelikle alınması gereken önlemler konusunda meslektaşlarımıza konferans verdi. Devamında odamız yazılı ve görsel basında kahverengi kokarca ile ilgili defalarca bilgilendirme yapmamıza rağmen 2022 yılında evlerimize girip, bizimle yaşam anlarımızı paylaşmaya bağlaşıncaya kadar sadece fındık üreticinin sorunu olarak algılandığından önemsenmedi. Bedeli ise şimdilik bütün Karadeniz böceğin etkisi altında ve sonrasında böcek polifag zararlı olduğundan dolayı Ülkemizin bütün bölgelerine yayılım gösterecek ve tarımsal üretimini etkileyecektir.

Odamız görev tanımı içerisindeki konularda, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada öncelikle Kamunun, meslek ve meslektaşlarımızın haklarını korumaya devam edecektir. Ziraat Mühendisleri TÜRK tarımının her alanında aktif olarak çalışmakta, insanımızın beslenmesine ve çiftçimizin refah seviyesinin artması için mesleğini icra ermektedir. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası TÜRK tarımının kalkınması için her zaman görevdedir.

Bütün bunları yaparken etik ilkelerimizden taviz vermeden, profesyonel yönetim anlayışı ile kamu menfaatinin olduğu her platformda çalışmaya ve sorumluluk almaya hazırız.

 

Kamuoyunda tanınma ve kabul görme anlamında rüştünü ispat etmiş, Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon şubesi, kahverengi kokarca paydaş toplantısına neden çağrılmaz! Biz paydaş değilmiyiz yada daha olamadık mı!

Saygıyla, kamuoyunun takdirine sunulur.

 

Cemil PEHLEVAN

ZMO Yönetim Kurulu Adına

 

Anahtar Kelimeler: Ziraat, Mühendisleri, Odası, Türkiye, Cumhuriyeti, ANAYASASININ, 135, Maddesi, göre, , , kamu, kurumu, niteliğindeki, meslek, kuruluşları, ve, üst, kuruluşları…”, şeklinde, tarif, etmektedir
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1235 Lozan'da büyük yangın.
1789 Liège'de (Belçika) ihtilal.
1868 Fransız astronom Pierre Jules César Janssen helyum elementini keşfetti.
1877 Asaph Hall, Mars'ın uydusu Phobos'u keşfetti.
1917 Büyük Selanik yangını: şehrin %30'dan fazlası harab oldu, 70.000 kişi evsiz kaldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur