Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜNDEN KAYMAKAMA ZİYARET Başkan Çelebi’den Zorlu Otel’in yeni sahibi Mustafa Usta’ya hayırlı olsun ziyareti AKÇAABAT MEVLÜT SELAMİ YARDIM ORTAOKULU GURURLA SUNAR BAŞKAN GENÇ: AHİLİK ANLAYIŞININ EN GÜZEL ÖRNEĞİ TRABZON ESNAFI YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA DELEGE MESAİSİ AKÇAABATLI 2 İSİM CHP İL YÖNETİMİNDE BÜYÜKŞEHİR FİLOSUNA 10 YENİ OTOBÜS Trabzon’da ilk ders zili çaldı ÇANAKKALE’DE DÜZKÖY BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ’NDEN BÜYÜK BAŞARI! ŞENTÜRK’TEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI TTSO’dan Giresun ve Gümüşhane’de Yapay Zeka Çağında Dış Ticaret eğitimi AKÇAABAT’TA DERS ZİLİ ÇALDI, YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI AKÇAABAT KAYMAKAMI ABDULLAH ŞAHİN,İLÇEMİZİN İLKOKUL MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTI DÜZENLEDİ Başkan Genç, Denizlerde İklim Değişikliği Toplantısı'nda konuştu: Çankaya vatandaşların ulaşım talebini Büyükşehir Meclisinde dile getirdi. Trabzon Liman İşletmeciliğinden TTSO’ya ziyaret TRABZON'UN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ, ORTAHİSAR’IN MÜZELERİNDE YAŞIYOR Trabzon'da bir hayal daha gerçeğe dönüyor ALİ ŞENTÜRK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ'İ ZİYARET ETTİ ALİ ŞENTÜRK'TEN DOLMUŞLARA ZAM TALEBİ
AKÇAABAT MEVLÜT SELAMİ YARDIM ORTAOKULU GURURLA SUNAR
AKÇAABAT MEVLÜT SELAMİ YARDIM ORTAOKULU GURURLA SUNAR
 
AKÇAABAT’TA DERS ZİLİ ÇALDI, YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI
AKÇAABAT’TA DERS ZİLİ ÇALDI, YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI
 
ŞENTÜRK’TEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
ŞENTÜRK’TEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
Bayraktar Genel Kurulda Konuştu
 

Bayraktar Genel Kurulda Konuştu

2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı

17 Aralık 2012 Pazartesi 20:17
Yazdır

 

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -''8 bin 591 kilometre olan deniz kıyılarının yüzde 95'lik kısmının kıyı kenar çizgisi tespit işlemi tamamlandı. 2014 sonuna kadar, tüm kıyıların master planları ve bütünleşik kıyı alanları planlamasını tamamlayacağız''

 

-''Asıl hedefimiz, riskli yapıların vatandaşlar tarafından dönüştürülmesi. Bu doğrultuda, imkanlar  ölçüsünde kira desteği, kredi faizlerini sübvanse  etmek gibi her türlü yardım yapılacaktır''

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, deniz kıyılarının yüzde 95'lik kısmının kıyı kenar çizgisi tespit işlemini tamamladıklarını belirterek, 2014 sonuna kadar tüm kıyıların master planları ve bütünleşik kıyı alanları planlamasını tamamlayacaklarını bildirdi.

 

Bayraktar, bakanlığının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 Yılı Bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de şehirleşmenin 20. yüzyılın ortalarında hız kazandığını, günümüzde yüzde 76 seviyesini aştığını söyledi.

 

Hızlı şehirleşmenin bir taraftan plansız ve çarpık yapılaşmaya sebep olduğunu, diğer taraftan da doğal kaynakların ölçüsüz kullanılmasına ve çevre kirliliğine yol açtığını belirten Bayraktar, bakanlığın, bu sorunların kalıcı biçimde çözümü için kurulduğunu anlattı.

 

Bayraktar, bakanlığın kuruluşundan itibaren yaptıkları çalışmalarla sürdürülebilir çevre ve yaşanabilir yerleşim sağlamak, şehirlerin marka değerini artırmak ve ülke çapında kentsel dönüşümü başlatmak konusunda titiz bir yapı oluşturduklarını ifade etti.

 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu ile 35 ilde 3 bin 169 binayı yıkarak dönüşümü başlattıklarını anlatan Bayraktar, Türkiye genelinde yaklaşık 6,5 milyon konutun dönüştürülmesinin planlandığını kaydetti. Bayraktar, ''Kentsel dönüşümle sadece binalar yıkılıp, yenileri yapılmayacak, aynı zamanda teknik altyapı, şehir meydanları, parklar, yeşil alanlar ve modern hayatın gerektirdiği sosyal donatıların oluşmasıyla şehirlerimizin marka değeri artacaktır'' dedi.

 

Yasa ile ulaşılması düşünülen hedeflerin tek bir kurum tarafından gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Bayraktar, uygulamada başta yerel yönetimler olmak üzere kamu kuruluşları, sivil toplum, üniversitelerle işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti. Uygulamanın en önemli aktörlerinin yerel yönetimler olduğunun altını çizen Bayraktar, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Sakarya büyükşehir belediyeleriyle ilçe belediyelerine riskli yapı ve alan belirleme yetkisi verdiklerini anlattı.

 

-''ÇED için gerekli belge sayısını 16'ya düşürdük''-

 

Bayraktar, bakanlık, belediyeler ve TOKİ eliyle ülke genelinde 250 noktada kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydetti.

 

Kentsel dönüşümde asıl hedeflerinin riskli yapıların vatandaşlar tarafından dönüştürülmesi olduğunu dile getiren Bayraktar, ''Bu doğrultuda vatandaşlarımıza imkanlar ölçüsünde kira desteği, kredi faizlerini sübvanse etmek gibi her türlü yardım yapılacaktır'' dedi.

 

Teknik ve mali desteklerle son yıllarda kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma tesisiyle hizmet verilen belediyle nüfus oranının yüzde 70'in üzerine çıktığını belirten Bayraktar, 2023'te tüm belediyelerin atık su arıtma tesisine kavuşmasını hedeflediklerini vurguladı.

 

ÇED belgelerinin artık elektronik ortamda verildiğini, ÇED için istenen belge sayısını 199'dan 16'ya düşürdüklerini vurgulayan Bayraktar, çevre izin ve lisansa ilişkin süreçleri tek yönetmelik altında topladıklarını söyledi.

 

Bayraktar, 8 bin 591 kilometre olan deniz kıyılarının yüzde 95'lik kısmının kıyı kenar çizgisi tespit işleminin tamamlandığını da anlatarak, ''Tüm bilgi ve belgelerin envanteri çıkarılarak, coğrafi bilgi sisteminde kullanılması için veri tabanı oluşturuyoruz. 2014 sonuna kadar tüm kıyıların master planları ve bütünleşik kıyı alanları planlamasını tamamlayacağız'' diye konuştu.

 

Şehirlerin marka değerini artırmak için özel projeler hazırladıklarını dile getiren Bayraktar, İstanbul Finans Merkezi projesinin bitirildiğini, Diyarbakır sur içinde tarihi yapıyı ortaya çıkarmak için dönüşüm çalışmalarının ilgili kurumlar ve valilikçe ortak yürütüldüğünü belirtti. Bayraktar, İstanbul'da üçüncü büyük havalimanını da kapsayacak yeni şehir için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile işbirliği içinde çalıştıklarını kaydetti.

 

 

Anahtar Kelimeler: 2013, Yılı, Bütçesi, TBMM, Genel, Kurulu'nda, konuşma, yaptı ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1812 Fransa İmparatoru Napolyon, ordularının başında büyük bir yangının sürdüğü *Moskova'ya girdi.
1829 Ruslar ile Edirne Antlaşması imzalandı.
1867 Karl Marx'ın yazdığı Kapital'in ilk cildi yayımlandı.
1867 Amerika Birleşik Devletleri Başkanı William McKinley New York'ta fuar açarken bir anarşist tarafından vuruldu. 12 saat sonra yerine Theodore Roosevelt geçti.
1930 Son Posta gazetesi sorumlu müdürü Selim Ragıp Bey (Emeç) tutuklandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur