Akçaabat için neler yapabiliriz konusunda, Akçaabat İYİ Parti’nin yeni ilçe başkanı Av. Furkan Yetim düşüncelerini şöyle dile getirdi. ‘’ Öncelikle beni bu göreve layık gören Akçaabat İYİ Parti yönetimine teşekkür ediyorum. Akçaabat İYİ Parti olarak diğer partilerin ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek güzel ilçemiz i daha ileriye götürebilmek konusunda istişare etmeliyiz. Fikirlerimizi ortaya döküp birlikte çalışmak ilçemiz için yararlı olacaktır dedi’’.
Yardım sözlerine şöyle devem etti ‘’ İlçemiz tarım ve hayvancılık konusunda Doğu Karadeniz bölgesinde önemli bir konumda iken, bugün yapılan yanlış politikalar nedeniyle çiftçiler ürün yetiştiremez oldular. Doğu Karadeniz Bölgesi il ve ilçelerinden her hafta Akçaabat’a gelen toptancılar Salı pazarından ürünlerini alıyorlardı. Şimdi gelen giden yok. Alternatif ürünleri getirmeliyiz. İlçe merkezinin dışında her evde büyük ve küçük baş hayvan vardı. Şimdi yüz evden iki tanesi İnek besliyor. Balıkçılık neredeyse bitti. Akçaabat’ta meyvecilik eski günleri aratıyor. İlçemiz Turizm şehri olarak adlandırılıyor . İlçeye gelenler söylenildiği gibi olmadığını görünce memnun olmadan dönüyorlar. Yolarımızın yenilenmesi araç trafiğinin rahatlaması öncelikli çalışma olmalıdır. Sera gölü çevresi güzelleştirilirse vatandaş uzungöl yerine Sera gölüne gelir. Yaylalarımız çok güzel. Karavan ve kamp yerleri hazırlanarak konaklama konusu halledilmeli. Sahilde vatandaşların denize girmek için uygun plajlar yapılmalı. Konu çok. Bütün bunların projelendirilmesi hayata geçirilmesi konusunda ilçe başkanlarımızla iki ayda birde oksa bir araya gelip, İlçemize neler yapabiliriz konuşalım. Çünkü hepimiz Akçaabatlıyız.
Siyaset konusuna pek girmek istemediğini vurgulayan Akçaabat İYİ parti ilçe başkanı AV. Furkan Yetim ‘’ Siyasi parti ilçe başkanıyım. Ancak benim önceliğim Akçaabat insanı ve Akçaabat’ın fiziki yapısının göze hoş görünür hale getirilmesidir. İYİ parti Akçaabat ilçe teşkilatı olarak üzerimize düşen yapmaya hazırız’’ diyerek sözlerini bitirdi.