Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Başkan Çelebi’den TTSO Hizmet binasıyla ilgili açıklama
 

Başkan Çelebi’den TTSO Hizmet binasıyla ilgili açıklama

TRABZON, TTSO- Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Pazarkapı mahallesinde yürütülmekte olan kentsel dönüşüm planı kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının da hizmet vermekte olduğu binanın yıkılacağı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

20 Ekim 2025 Pazartesi 18:08
Yazdır

Çelebi, oda hizmet binasının yıkımını kendisinin de desteklediği, ancak oda seçimleri sonrasına bırakılması yönünde istekte bulunduğu şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu belirtti. Başkan Çelebi, “Sayın Bakanımız ve diğer ilgililerin de bulunduğu toplantıda oda binasının yıkımına benim, yönetim kurulu ve meclis kararlarının tek başına yeterli olamayacağını, binanın Trabzon iş dünyasının olduğunu ve kararı da iş dünyasının vereceğini belirttim” dedi.

“BAKAN KURUM’LA YAPTIĞIMIZ TOPLANTIDA KARARI İŞ DÜNYASININ VEREBİLECEĞİNİ BELİRTTİM”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, geçtiğimiz ay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyetin, Pazarkapı Kentsel Dönüşüm alanında incelemeler yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu incelemenin ardından bakanımızın daveti üzerine aynı gün akşam Radisson Otel’de düzenlenen toplantıya katıldım. Toplantı salonunda Bakanımız Sayın Murat Kurum, Valimiz, milletvekillerimiz, Büyükşehir belediye başkanımız ve diğer ilgililer bulunuyordu. Toplantıda Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu ve ardından benim görüşüme başvuruldu. Trabzon Ticaret Borsası Başkanımız Eyyüp Ergan’ın da bulunduğu toplantıda, TTSO, Ticaret Borsası, DKİB ve aralarında Ticaret İl Müdürlüğünün de olduğu diğer kiracı kurumların yer aldığı hizmet binasının yıkımına tek başıma karar veremeyeceğimi, hatta yönetim kurulu ve meclis kararlarının bile buna yetmeyeceğini, binanın asıl sahibinin Trabzon iş dünyası olduğunu belirttim. Zaten oda olarak binanın sadece yüzde 50’siyle ilgili tasarruf hakkımızın olduğunu da vurguladım.”

“BİZ BU KOLTUKLARIN EMANETÇİSİYİZ”

Başkan Çelebi, “Toplantıda da belirttiğim hususu tekrar vurgulamak istiyorum. Bu kurumlarda bizler gelip geçiciyiz. Koltukların emanetçisiyiz. Bu mekanların gerçek sahibi Trabzon iş dünyasıdır. Bu bina ile ilgili bir tasarrufa ne ben ne yönetim kurulum ne de meclis karar verebilir. Bu karar kesinlikle Trabzon iş dünyasının vereceği bir karardır” dedi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, yapılacak çalışmaların takip edildiğini vurguladı.

“HENÜZ 28 YILLIK BİR BİNANIN YIKILMASI MİLLİ SERVETİN HEBA EDİLMESİDİR”

Başkan Çelebi, söz konusu binanın Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret Borsası ile ortaklaşa yapıldığını, 1997 yılında dönemin başbakanı Mesut Yılmaz tarafından açıldığını hatırlatarak, “Trabzon iş dünyasının büyük emekleriyle yapılan binaya daha sonra Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği de mülk sahibi olarak katılmış ve bina Trabzon iş dünyasının kalbi durumuna gelmiştir. Yapımının üzerinden henüz 28 yıl geçen bina sadece Trabzon iş dünyasının değil Avrasya gibi geniş bir coğrafyada iş dünyasının en önemli merkezlerinden biridir. Kullanım ömrünü doldurmamış, depreme dayanıklı raporu bulunan bu binanın yıkılması, milli servetin de heba edilmesi anlamına gelir. Konunun hassasiyeti nedeniyle başta üyelerimiz olmak üzere kamuoyunu sürekli bilgilendireceğimizi de vurgulamak istiyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler: TRABZON, TTSO-, Trabzon, Ticaret, ve, Sanayi, Odası, (TTSO), Başkanı, Erkut, Çelebi, Çevre, Şehircilik, ve, İklim, Değişikliği, Bakanlığı, tarafından, Pazarkapı, mahallesinde, yürütülmekte, olan, kentsel, dönüşüm, planı, kapsamında, Trabzon, Ticaret, ve, Sanayi, Odasının, da, hizmet, vermekte, olduğu, binanın, yıkılacağı, iddialarıyla, ilgili, açıklamalarda, bulundu,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur