Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
DOKAP Başkanı Gültekin ile projeler görüşüldü NURULLAH GENÇ AKÇAABAT’TA KONFERANS VERDİ TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI AYVAZ'DAN ZİRAAT ODASINA ZİYARET BÜYÜKŞEHİR YASASI ve TARIMSAL ÜRETİM ANALİZ RAPORU AK PARTİ’DEN BELEDİYE MECLİSİNE KAÇ ADAY MÜRACAAT ETTİ. "AKÇAABAT İLÇESİNDE 2023 YILI KİVİ HASADI BAŞLADI " Makine Mühendisleri Odası Başkan adayı Ufuk Bulut TTSO’yu ziyaret etti TİSKİ GENEL KURULU BAŞLADI AYVAZ'DAN CEMİL BAŞKAN'A ZİYARET AKÇAABAT’TA KARATE ŞAMPİYONASI YAPILDI Akçaabat sahil parkın açılışı yapıldı Valilik açıkladı,sürücüler için flaş duyuru! CHP'nin Ortahisar Adayı Ahmet Kaya! MHP’den Trabzon Üniversitesine Ziyaret DOKA'nın 160. Yönetim Kurulu Toplantısı Giresun'da yapıldı Ortahisar Belediyesi’nin spor kulüpleri zirveyi zorluyor! AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 137. YILI KUTLANDI Efsane Başkan Kazım Kolot Anıldı BARÜ, Halk Dansları ve Halk Müziği Şenliğine ev sahipliği yaptı
Akçaabat sahil parkın açılışı yapıldı
Akçaabat sahil parkın açılışı yapıldı
 
AKÇAABAT’TA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR İNCELENDİ
AKÇAABAT’TA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR İNCELENDİ
 
AYVAZ'DAN OFİSİMİZE ZİYARET
AYVAZ'DAN OFİSİMİZE ZİYARET
BARÜ’de Doç. Dr. Hicran Karataş TÜBA-TESEP ödülü aldı
 

BARÜ’de Doç. Dr. Hicran Karataş TÜBA-TESEP ödülü aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Karataş, TÜBA-TESEP Bilimsel Telif Eserleri Ödülü almaya hak kazandı.

16 Kasım 2022 Çarşamba 10:23
Yazdır

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen; TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) Ödüllerini alacak isimler belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edilecek ödüller kapsamında Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Karataş, TÜBA-TESEP Bilimsel Telif Eserleri Ödülü aldı.

Doç. Dr. Karataş, TÜBA-TESEP Kayda Değer Telif Eser (Mansiyon) Ödülünü ‘Defineci Folkloru’ adlı çalışmasıyla almaya hak kazandı.

Duyduğu mutluluğu dile getiren Karataş, ödüle layık görülen eserini TUBİTAK-2219 Yurt Dışı Araştırma Programı kapsamında yapılan çalışmaların bir ürünü olduğunu söyledi.

Karataş, “Bartın Üniversitesinde genç, idealist ve yetkin akademisyenlerden oluşan bir ekiple birlikte çalışıyorum. Bu da açıkçası kurum aidiyeti duygusunu geliştirebilmemde çok etkili oldu. İki yıldır çatısı altında çalışmakla iftihar ettiğim Bartın Üniversitesi yönetimi ve mesai arkadaşlarımın bilimi önceleyen yaklaşımı, iş birliği sayesinde motivasyonumuz yüksek bir şekilde üretebiliyoruz. Bu vesileyle çalışma arkadaşlarıma ve yöneticilerime teşekkür etmek isterim. Bu noktada ödüle layık görülmekten ve ödülün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edileceğini öğrenmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Göstermiş olduğu gayret sonucunda elde ettiği başarıdan dolayı Doç. Dr. Hicran Karakaş’ı tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, kazanılan başarıların uzun soluklu bir planlama ve çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

“Üreten Üniversite” anlayışıyla geleceğe değer katmaya devam ettiklerini de aktaran Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak her zaman nitelikli eğitim ve nitelikli çalışmaların peşindeyiz. Üniversitemizde uygulamaya koyduğumuz bilimsel verimlilik ve sürdürülebilirlik ilkeleri neticesinde ulusal ve uluslararası anlamda adımızdan söz ettirmeye devam ediyoruz. Akademik performans verilerimiz her geçen dönem artıyor, ulusal ve uluslararası sıralamalarda BARÜ adı gururla yükseliyor. Her geçen gün daha iyi olabilmek adına var gücüyle çalışan tüm akademisyenlerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacağız. Bu düşüncelerle elde ettiği başarıdan dolayı Doç. Dr. Hicran Karataş’ı ve daha iyiye ulaşma konusundaki gayretleri için Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Sedat Yazıcı’ya teşekkür ediyorum. Yarınlarımıza değer katma yolculuğunda bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve bilim insanlığını ile araştırıcılığı özendirmek hedefiyle öncü çalışmalar yapan TÜBA’nın değerli başkanı Prof. Dr. Sayın Muzzaffer Şeker hocamıza da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

TÜBA-TESEP Ödülleri hakkında

Tüm bilim alanlarında üniversite düzeyinde nitelikli Türkçe bilimsel telif eser yazım ve yayınını teşvik amacıyla veriliyor. 2008’de başlatılan ve 2016’ya kadar telif ve çeviri eserlerin ödüllendirildiği TEÇEP olarak adlandırılan programın 2017’den itibaren telif eserleri teşvik etmeyi amaçlayan TESEP olarak devamına karar verildi. Bu seneden itibaren, TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında Akademi Konseyi tarafından, belirli bilim alanlarında yayımlanan eserlere, alanında dünya bilimine değer katmış, ulusal ve uluslararası başarılarıyla ülkemizi onurlandırmış Şeref Üyelerimizin adına ihdas edilen “Halil İnalcık Özel Ödülü”, “Fuat Sezgin Özel Ödülü” ile “Mehmet Genç Özel Ödülü” veriliyor. 2022 yılında, TESEP Telif Eser Ödülü, Fuat Sezgin Özel Ödülü, Halil İnalcık Özel Ödülü ve Mehmet Genç Özel Ödülü için 25 bin TL, Kayda Değer Telif Eser Ödülü (mansiyon) için ise, 15 bin TL ödül takdim ediliyor.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi, (BARÜ), Edebiyat, Fakültesi, Sosyoloji, Bölümü, Öğretim, Üyesi, Doç, Dr, Hicran, Karataş, TÜBA-TESEP, Bilimsel, Telif, Eserleri, Ödülü, almaya, hak, kazandı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1840 Napolyon Bonapart'ın cesedi St. Helene adasından Paris'e getirildi.
1872 Dünya futbolunun ilk milli maçı Glasgow'da oynandı (İskoçya-0 İngiltere-0)
1909 Osmanlı tarihiyle ilgili bilimsel çalışmalar yapmak amacıyla Tarihi Osmani Encümeni kuruldu.
1919 Fransa'daki seçimlerde kadınlara ilk kez oy hakkı tanındı.
1925 Tekke ve zaviyelerin kapatılmasına ilişkin kanun kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur