Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı
 

BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yedincisini yurt içi ve yurt dışından rekor bir katılımla gerçekleştirdiği Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin sekizincisi için çalışmalar başladı.

25 Aralık 2024 Çarşamba 19:45
Yazdır

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 2017 yılından bu yana yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarında yeni dönem hazırlıkları başladı. Bu yıl ilk defa uluslararası alanda düzenlenerek 9 farklı ülkeden ve Türkiye’nin 35 ilinden araştırmacılarla birlikte 15 bini aşkın ziyaretçinin yer aldığı festivalde daha fazla kişiye ulaşmak hedeflendi. Bu kapsamda BARÜ ile birlikte 6 faklı üniversitenin paydaşlığında organize edilen 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı için Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulunuldu.

Ar-Ge Proje Pazarı Düzenleme Kurulu üyeleri Daire Başkanı Turgay Delialioğlu ile Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde; ilk olarak Hazar Üniversitesi ile Azerbaycan Teknik Üniversitesinde toplantılar yapıldı. Üniversite yöneticileri ile odak akademik birimlerden akademisyenlerin yer aldığı toplantılarda 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı ile ilgili bilgiler verilerek bilim ve teknoloji temelli kalkınma hedefleri üzerinde duruldu.

Oldukça yoğun bir programda başarıyla tamamlanan festivalde sunulan ve dereceye giren projelerin; özgün değer, yenilikçilik, ticarileşme süreci, pazar potansiyeli, yaygın etki, sosyal çevre niteliği, çevresel fayda potansiyeli ve proje takımı niteliğinin tartışıldığı görüşmelerde iş birliğinin artarak devam etmesi yönünde fikir birliğine varıldı.

Ayrıca Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesine de geçen BARÜ heyeti, 2025 yılı Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan festivalin ortak düzenlenmesi başta olmak üzere yapılabilecek muhtemel iş birliği imkânlarını görüştü.

Her iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerinin bir araya getirilmesi yönündeki çalışmalara değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “yükseköğretimin uluslararasılaşması” yönündeki gösterilen gayretin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Uzun, “Ülkemizin genç üniversitelerinden biri olarak ortak yarınlarımıza değer katma hedefiyle çalışıyor, kazanımlarımızı geleceğe aktarıyoruz. Bu noktada uluslararasılaşma hedeflerimizin bir yansıması olarak bu yıl ilk kez yurt dışından paydaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge Proje Pazarını başarıyla tamamladık. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yüzlerce bilim ve teknoloji tutkununun yenilikçi ve ilham verici fikirlerine ortak olmak için bir araya geldiğimiz organizasyonda sunulan projelerden heyecan duyduk. Hedefimiz cesaretle eğilerek her geçen gün gururla ilerlettiğimiz vizyonumuzu daha güçlü bir şekilde ileriye taşımaktadır. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize sunduğu katkılardan dolayı tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Bilim ve teknoloji temelli kalkınma stratejilerimiz ile uluslararasılaşma hedeflerimize verdikleri destekler dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesinin, (BARÜ), yedincisini, yurt, içi, ve, yurt, dışından, rekor, bir, katılımla, gerçekleştirdiği, Uluslararası, Ar-Ge, Proje, Pazarı, etkinliğinin, sekizincisi, için, çalışmalar, başladı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur