Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
BARÜ “asrın felaketi”ni analiz etmek için bölgeye gidiyor
 

BARÜ “asrın felaketi”ni analiz etmek için bölgeye gidiyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası binalar, otoyollar, devlet ana yolları ve köprülerdeki yapısal değişiklikleri analiz etmek üzere bölgeye gidiyor.

13 Şubat 2023 Pazartesi 15:42
Yazdır

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Baş, TÜBİTAK’ın “1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Projesi” kapsamında bölgeye gidiyor. Ülkemizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler üzerinde analizlerde bulunacak Doç. Dr. Baş, afetten etkilenen bölgelerde bulunan otoyollar ve devlet ana yollarındaki köprülerin hasar tespitlerinin ve yapısal değerlendirmelerini yapacak. Doç. Dr. Baş, diğer bir proje kapsamında ise bölgedeki binaları mercek altına alarak bir rapor hazırlayacak.

Ayrıca BARÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Yaşar Erbaş ise "6 Şubat 2023 Depreminde Malatya İlinde Bulunan Hasarlı Yığma Yapıların Köşe Göçme Mekanizması ve Başlıca Hasar Modlarının İncelenmesi" başlıklı projede araştırmacı olarak görev alacak.

Yapı ve zemin hasarları, yapı dinamiği, deprem davranışı…

Yapılacak bilimsel çalışmalar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Baş, “Depremden etkilenen bölgelerde bulunan otoyollar ve devlet ana yollarındaki köprülerin hasar tespitlerinin ve yapısal değerlendirmelerinin yapılması amaçlanmaktadır. Yapılacak yapısal tespit ve değerlendirmelere ek olarak geoteknik mühendisliği açısından köprü ayaklarında ve yakın çevresindeki zemin kaynaklı hasarlarda tespit edilerek raporlanacaktır. Ayrıca araştırmacı olarak yer aldığım diğer bir proje kapsamında ise binalar mercek altına alınacak ve detaylı bir analiz yapılacaktır” dedi.

Bilimsel değerlendirmeler TÜBİTAK ve ilgili kurumlara sunulacak

BARÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Baş’ın yürütücülüğündeki “6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş-Pazarcık (Mw=7.7) ve Kahramanmaraş-Elbistan (Mw=7.6) Depremleri Sonrasında Bölgedeki Köprü Yapılarının Yapısal Durum ve Hasar Tespit Çalışmalarının Saha Gözlemleri ile Yapılması” başlıklı projede Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Bülent Sönmezer ve Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğünden Doç. Dr. Murat Çeliker araştırmacı olarak katkı sunacak. Çalışmalar kapsamında hazırlanan detaylı raporlar TÜBİTAK ve ilgili kurumlara sunulacak.

“BARÜ ailesi tüm imkânlarıyla milletimizin yanında”

BARÜ ailesi olarak birçok alanda el birliğiyle gayret gösterdiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Türkiye olarak bu zor günleri hep birlikte aşmak adına dayanışma içerisinde olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu şuurla BARÜ ailesinin tüm bileşenleriyle birlikte seferber olmuş durumdayız. Bir yandan yardımlarımızı bölgeye ulaştırma konusunda gayret gösterirken diğer yandan uzman personelimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımız yaraları sarmak için depremden etkilenen illerimizde çalışmalar yapıyorlar. Şimdi ise bilimsel analizler yapmak ve süreci detaylı bir şekilde raporlamak üzere bölgeye akademisyenlerimizden oluşan bir ekip gönderiyoruz. TÜBİTAK tarafından desteklenen çalışmalarımızda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bartın Üniversitesi ailesinin tüm fertleriyle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi, (BARÜ), Kahramanmaraş, merkezli, depremler, sonrası, binalar, otoyollar, devlet, ana, yolları, ve, köprülerdeki, yapısal, değişiklikleri, analiz, etmek, üzere, bölgeye, gidiyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur