Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
BARÜ, “​Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi” toplantısına katıldı
 

BARÜ, “​Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi” toplantısına katıldı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) pilot yükseköğretim kurumları arasında yer aldığı ​“Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi” kapsamında bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

14 Aralık 2022 Çarşamba 17:05
Yazdır

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi Pilot Üniversiteler Toplantısı” Konya’da düzenlendi. Selçuk Üniversitesi ev sahipliğindeki toplantıya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ile birlikte Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve pilot üniversite seçilen üniversitelerin rektörleri katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda pilot olarak seçilen 11 üniversitenin sıfır atık, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları alanında halihazırdaki durumları ve bakanlıkların bu alanlara katkıları görüşüldü. Toplantıda ayrıca Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs hedefine ulaşmada önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası belirlendi.

Toplantıda konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, tüm dünyada iklim değişikliğinin toplumların varlıklarını, insan yaşamını, doğayı ve her türlü canlıyı tehdit altında bırakan bir gerçeklik olduğunu belirtti.

İklim değişikliğine yönelik alınacak önlemlerin veri temelli, gerçekçi ve tüm paydaşların katılımıyla, iş birliği içerisinde mümkün olacağına değinen Özvar, tüm dünyayı tehdit eden bu durum karşısında alınacak tedbirlerin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

2015 yılının Eylül ayında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde dünya liderlerinin üzerinde uzlaştıkları Sürdürülebilir Kalkınma İçin 2030 Gündemi’nin, 193 ülkenin imzasıyla kabul edildiğini hatırlatan Özvar, bu gündemin, iklim değişikliğiyle mücadele çabalarını ekonomik ve sosyal kalkınma konularıyla aynı düzlemde buluşturarak, 2000 yılında hayata geçen Binyıl Kalkınma Hedeflerinin devamı niteliğinde ve bu hedefleri daha da ileri taşıyan çalışma olarak hazırlandığını aktardı.

Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Uzun ise ortak geleceğimize değer katma yolunda kararlılıkla ilerlediklerini ifade etti.

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarında geleceğimize değer katma amacındayız. Bu noktada yürüttüğümüz çalışmalarla bir yandan ortak sorumluluklarımız konusunda farkındalık oluştururken diğer yandan ‘Üreten Üniversite’ anlayışıyla sürece önemli katkılar sunuyoruz. Çabalarımızla ülkemiz küresel iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli aktörlerinden biri olma hedefine daha da yaklaştırıyoruz. Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularında üniversite olarak önemli kazanımlar elde ettik ve bunu sürdürülebilir şekilde yarınlara aktarmak istiyoruz. Bu düşüncelerle geleceğe nefes olacak uygulamaların hayata geçirilmesi konusundaki teşvikleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e teşekkürlerimi sunuyorum. Daha iyiye ulaşma noktasındaki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi

Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi, Yükseköğretim Kurulunda 4 Ekim 2022 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ın katılımıyla imzalanan “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü” ile hayata geçirildi.

Proje için pilot üniversiteler Bartın Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi olarak belirlendi.

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesinin, (BARÜ), pilot, yükseköğretim, kurumları, arasında, yer, aldığı, ​“Sürdürülebilir, ve, İklim, Dostu, Kampüs, Projesi”, kapsamında, bir, değerlendirme, toplantısı, yapıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur