Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Bartın Irmağı’nın su sporları rotaları belirleniyor
 

Bartın Irmağı’nın su sporları rotaları belirleniyor

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) şehrin turizm potansiyelinin geliştirilmesini hedeflediği projesi kapsamında yaptığı çalışmalarla Bartın Irmağı’nda su sporları rotaları oluşturuluyor.

29 Ağustos 2024 Perşembe 10:47
Yazdır

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Bartın Irmağı’nın su sporları ile turizme kazandırılmasını hedeflediği Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Ceyhun’un proje yöneticisi olduğu, Dr. Öğr. Üyesi Sevim Handan Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Cemal Özman ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hande Uyar Oğuz’un da çalışmalarıyla destek verdiği projede su sporları rotaları belirleniyor.

Bu kapsamda Bartın Irmağı’nda yapılabilecek su sporlarına yönelik potansiyel araştırılarak en uygun alanların belirlenmesi için saha araştırmaları yapılıyor. Bölgede su sporları alanında kamu-özel sektör iş birliğinin gelişmesine öncülük etmesi beklenen projede teknik çalışmalar Kano Federasyonu Rafting Genel Koordinatörü ve Akarsu Güvenlik Uzmanı Gürkan Köse tarafından uzman bir ekiple yürütülüyor.

Bartın Irmağı’nın Çağlayan bölgesinde başlayan çalışmalar Orduyeri ve Yalı bölgelerini de içine alarak Boğaz mevkiine kadar uzanan geniş bir bölgede yapılıyor. Yapılan çalışmalarla yaklaşık 15 kilometrelik bir alan çeşitli kriterler üzerinden değerlendirilip koordinatlarla haritalandırılıyor.

Sürdürülebilir turizm faaliyetleriyle bölgesel kalkınma dinamiklerine katkı sunmaya gayret ettiklerini kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Kamu, üniversite ve sektör iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmalarla şehrimizin gelişimine katkı sunuyoruz. Örnek bir proje olarak gördüğümüz bu uygulamalarla alternatif ve sürdürülebilir turizm çeşidi olan ekoturizme yönelik stratejilerimizi adım adım ilerletiyoruz. Bu noktada göstermiş olduğu gayretlerden dolayı Doç. Dr. Serdar Ceyhun’u ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kurumsal ilerleyişimize değer katan gayretleri dolayısıyla Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan’a teşekkür ediyorum. Şehrimizin ve bölgemizin kalkınması doğrultusunda yaptığımız çalışmalara verdikleri destekler için BAKKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, her zaman yanımızda olan Bartın Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan ve bölge valilerimiz ile BAKKA Genel Sekreteri Sayın Mehmet Çetinkaya’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca geleceğe olan yürüyüşümüzde bizleri daima motive eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesinin, (BARÜ), şehrin, turizm, potansiyelinin, geliştirilmesini, hedeflediği, projesi, kapsamında, yaptığı, çalışmalarla, Bartın, Irmağı’nda, su, sporları, rotaları, oluşturuluyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur