Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
AKÇAABAT’TA TÜKETTİĞİNİ ÜRETEN BİR BELEDİYE
 

AKÇAABAT’TA TÜKETTİĞİNİ ÜRETEN BİR BELEDİYE

Akçaabat Belediyesi’ne ait Bitki Üretim Seralarında 322 bin 477 adet bitki üretildi.

4 Ocak 2024 Perşembe 17:47
Yazdır

Akçaabat Belediyesi bünyesinde 2022 yılında faaliyete geçirilen Bitki Üretim Seralarında bugüne kadar toplamda 322.477 bitki üretildi ve 5 Milyon TL tasarruf sağlandı.


Akçaabat Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Belediye bünyesinde kurulan seralar ileri teknolojiye dayalı “Modern Sera” donanımlarına sahip. İklimlendirme sisteminin bulunduğu seralarda, 12 ay boyunca iklime bağlı kalmadan üretim yapabiliyor ve yüksek verim elde ediliyor. Seralarda kurulan iklimlendirme sistemi; günümüzün yüksek teknolojilerden de yararlanılarak nem, ısıtma, soğutma iklim koşullarını otomasyon sistemiyle kontrol ve optimize eden teknolojik uygulamayı içeriyor.

Kaynakları verimli kullanmak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla kurulan Bitki Üretim Seralarında Akçaabat genelindeki peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere üretilen süs bitkilerinin yanı sıra meyve fidanları da üretiliyor.

Bitki Üretim Seralarında üretilen meyve fidanları ise kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği halinde yapılan çiftçi destekleme projeleri kapsamında üreticilere ücretsiz olarak veriliyor.

Bitki Üretim Seralarıyla birlikte hedeflenen tasarrufun üzerine çıkıldığını özellikle vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “İleri teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli, geniş pazar imkânı olan, Akçaabat’ta istihdamı arttıran, hem ilçenin hem de ülkenin ekonomisine katkıda bulunan projeler hazırlıyor ve bu projeler, tek tek hayata geçiriyoruz. Bitki Üretim Seralarımızın ikinci yılında yani 2023 yılında yaklaşık olarak 2,5 Milyon TL tasarruf etmeyi hedeflemiştik. Bugün geldiğimiz noktada hedeflediğimiz tasarruf tutarını geçerek 3 Milyon 650 Bin TL tasarruf ettik. Akçaabat Belediyesi olarak hem ilçemizin hem de ülkemizin kaynaklarını verimli kullanmak ve özellikle ilçe ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yaptığımız çalışmalar devam edecek. Tüketen değil üreten bir Akçaabat olduk. Hem ilimize hem de ülkemize katkı sağladık, örnek teşkil ettik. Daha yeşil, daha renkli ve daha temiz bir doğa için farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz.” Dedi.

BİTKİ ÜRETİM SERALARINDA ÜRETİLEN DİĞER FİDELER

Yaklaşık olarak 20 bitki türünün üretildiği Akçaabat Belediyesi’ne ait Bitki Üretim Seralarında peyzaj bitkileri ve Aronya meyvesinin haricinde nandina, alev, gül, taflan, ortanca, kartopu, sardunya, mevsimlik çiçek, biberiye, lavanta, limon, aronya, üzüm, mürver gibi bitki ve meyve fideleri de üretiliyor.

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Belediyesi’ne, ait, Bitki, Üretim, Seralarında, 322, bin, 477, adet, bitki, üretildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur