Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Akçaabat'ta Çalıştay
 

Akçaabat'ta Çalıştay

Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulları (YÖGK) kapsamında yerel güvenlik gereksinimlerinin değerlendirilerek pilot uygulamaların başlatılması ve YÖGK’lerin ihtiyaçları hakkında farkındalığın artırılması amacı ile ilçemizde 2 günlük bir çalıştay organize edildi.

29 Ekim 2020 Perşembe 15:44
Yazdır
Ön toplantısı Akçaabat Öğretmenevi’nde yapılan çalıştay Söğütlü Mahallesi’ndeki Double Tree Hilton Hotel’de gerçekliştirildi.

Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından fonlanan, UNDP tarafından yürütülen ve İçişleri Bakanlığı'nın ana faydalanıcı olduğu "İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi-3.Aşama" kapsamında Trabzon'da "Yerel Yönetişim Yapıları Akçaabat Çalıştayı" düzenlendi.

Akçaabat ilçesinde bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez toplantının daha önce Vakfıkebir ilçesinde yapıldığına değinerek, pilot ilçe olması açısından ilçenin şanslı olduğunu söyledi.

akcaabatta-calistay1.jpg


Kurtyemez, çalıştayın amacı hakkında bilgi vererek, "Türkiye Cumhuriyet devleti laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Devletimiz, taraf olduğu uluslararası anlaşmalar, üye olduğu uluslararası kurumlar içerisinde itibarı, vatandaşlarının müreffeh bir şekilde yaşaması ve hukuki güvence içerisinde olması amacıyla yapılan bu çalışmayı son derece değerli buluyorum. Toplantının ardından doktorlarımızın deyimiyle Akçaabat'ımızın röntgeni çekilecek ve bu çıktılarla birlikte suçun önlenmesi için neler yapılabilir mevcut suçlar nasıl azaltılabilir, suç işlemeye meyilli insanlarımız nasıl topluma intibak edebilir diye bunların güzel meyvelerini alacağımızı düşünüyorum. Toplantımız hayırlara vesile olsun." dedi.

akcaabat-sosyal-calistay.jpg

Projenin Pilot Uygulamalar Ulusal Koordinatörü Sevcan Kılıç Akıncı ise projenin 19 pilot modelin uygulamaya başlandığını dile getirerek, "UNDP tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı'nın ana faydalanıcı olduğu projede sivil gözetimin geliştirilmesi için İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile Akçaabat'ta Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu çalışmalarının suç ve kabahatleri önlemek amacıyla çalışacağını belirtti.

Akıncı, suç ve kabahatler oluşmadan önce önlemek amacıyla kaymakam başkanlığında belediye, kamu kurumları, kolluk kuvvetleri, Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları ile medya temsilcilerinin katılımıyla eylem planı hazırlanacağını ifade ederek, projenin amacının Türkiye'ye özgü bir model kurmak olduğunu kaydetti.

Kaçakçılık İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi (KİHBİ) Uzmanı Hasan Ali Taşlı ise projenin 1. aşamasının 2017 ve 2010, 2. aşamasının 2013 ile 2015 yılları arasında gerçekleştirildiğini belirtti.

Suçun önlenmesine yönelik bir çok faaliyetin yerine getirildiğini ifade eden Taşlı, "Projelerimizin önceki aşamaları İçişleri Bakanlığı'nın Millet İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür. Geçtiğimiz haftalarda Bakanımız Süleyman Soylu'nun tensipleriyle projenin yürütülmesi görevi şuanda KİHBİ Başkanlığı'na verilmiştir." dedi.

Taşlı, Daire Başkanı Gazi Levent Kurtoğlu'nun selamlarını ileterek, çalıştayın hayırlı olmasını temenni etti.

Çalıştaya telekonferans yöntemiyle katılan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Uzmanı Zeliha Aydın, katılımcılara projenin içeriği hakkında bilgi vererek, başarılar diledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, yerel güvenlik sorunları ve çözüm önerileri konusunda grup tartışmaları yaptı.

 

Anahtar Kelimeler: Yerel, Önleme, ve, Güvenlik, Kurulları, (YÖGK), kapsamında, yerel, güvenlik, gereksinimlerinin, değerlendirilerek, pilot, uygulamaların, başlatılması, ve, YÖGK’lerin, ihtiyaçları, hakkında, farkındalığın, artırılması, amacı, ile, ilçemizde, 2, günlük, bir, çalıştay, organize, edildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur