Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
AKÇAABAT’TA AKÇAHASAT İÇİN KOLLAR SIVANDI
 

AKÇAABAT’TA AKÇAHASAT İÇİN KOLLAR SIVANDI

Akçaabat’taki istihdama katkıda bulunmak ve çiftçimize destek olmak amacı ile çiftçilerimiz tarafından yetiştirilen tarım ürünlerinin işleneceği, paketleneceği, depolanacağı ve satışının yapılacağı AKÇAHASAT Tesisinin yapımı için geri sayım başladı.

26 Temmuz 2022 Salı 18:27
Yazdır

Özellikle bölgedeki çiftçiye birçok imkan sağlayacak ve kadın istihdamına katkı sunacak olan AKÇAHASAT Tesisinin merkezi, Akçaabat Belediyesi’ne ait daha önce Fen İşleri Müdürlüğü’nün hizmet verdiği Akçaabat iskelesinin yanındaki bina olacak. Akçaabat Belediyesi tarafından daha önce AKÇAHASAT Projesinde kullanılacak makinelerin tedariki için ihale yapılmıştı. Şimdi de hizmet binasının tesise dönüştürülmesi adına bakım, onarım ve tadilat işi için ihale süreci başladı.

 


Eski Fen İşleri Müdürlüğü binasının tesise dönüştürülmesi ihalesi, 5 Ağustos 2022 Cuma günü saat 10.00’da Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteğiyle yapılacak olan tesis, özellikle kadın istihdamı konusunda önemli bir adım olacak. İlçeye ekonomik girdi sağlayacak olan tesiste ilk etapta 15 kişi iş imkânı bulacak. Ayrıca yılda 750 üretici çiftçinin ürünleri burada satılacak.

Bu tesisin haricinde ilçe genelinde belirlenecek 5 noktada satış büfeleri oluşturulacak. Tescil ettirilen AKÇAHASAT markası ile; çilek, kivi, armut, karayemiş, üzüm, incir, Trabzon hurması, aronya, mısır, mandalina ve zeytin gibi her coğrafyada yetişmeyen ancak Akçaabat’ta ılıman iklim sebebiyle yetişebilen ürünler yetiştirilecek.

Vizyon Projelerimizi Somut Verilerle Sunuyoruz

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ”Yapmış olduğumuz projeleri ilgili bakanlık ve kurumların desteğiyle hayata geçiriyoruz.

 

AKÇAHASAT Projemizii de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği halinde yapıyoruz. ‘AKÇAHASAT’ projemiz şehrimize hem istihdam hem de ekonomik anlamda büyük katkıda bulunacak olan bir proje. Çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri AKÇAHASAT Tesisimizde depolayabilecek, kurutabilecek, satışını yapabilecek. Ayrıca yine çiftçilerimiz isterlerse ürünlerini AKÇAHASAT Markasına dahil edebilecekler. Biz hem belediye olarak hem de ilçe olarak üretime çok önem veriyoruz ve imkanlarımız ölçüsünde destekliyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde de tarımda kadınların emeği ve payı yadsınamayacak kadar fazladır. Bu sebeple tesisimizde özellikle kadın istihdamına yer vermeyi planlıyoruz. AKÇAHASAT Tesisimizin tadilatı 5 Ağustos 2022 tarihinde ihale edilecek. İhale işleminden sonra tesisin bakım, onarım ve tadilat işi başlayacak. Bu çalışmalar belirlenen süre içerisinde tamamlanacak. Böylece tesisimiz faale hale gelecek.

AKÇAHASAT Tesisinin oluşturulmasında Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız olmak üzere destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Anahtar Kelimeler: Akçaabat’taki, istihdama, katkıda, bulunmak, ve, çiftçimize, destek, olmak, amacı, ile, çiftçilerimiz, tarafından, yetiştirilen, tarım, ürünlerinin, işleneceği, paketleneceği, depolanacağı, ve, satışının, yapılacağı, AKÇAHASAT, Tesisinin, yapımı, için, geri, sayım, başladı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur