

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nin en büyük beldesi olan Söğütlünün Belediye Başkanı Metin Gedikli, 5 yıl önce geldiği belediye başkanlık görevinde aynı heyecanla devam ediyor. Seçim süresinde vaat ettiği her şeyin hemen hemen tamamını hayata geçiren Gedikli, altına imzasını attığı birçok projeyle de vaatlerinin çok ilerisinde başarı sağlamış durumda. Göreve başladığı günden bugüne Söğütlü Beldesi’nin çehresini baştanbaşa değiştirmeyi amaç edinmiş Başkan Gedikli ile görevde yaptıklarını ve MHP Akçaabat Belediye Başkan adaylığını konuştuk.Gedikli başaralı hizmetlerini ve gelecekle ilgili plan proje ve hedeflerini şöyle açıkladı:.
Geleceği doğru bir şekilde inşa etmek zorundayız
Söğütlü Beldemize TOBB Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri yerleşkesini getiriyoruz. Üniversite için Esentepe’de yer tahsis ettik. Buraya üniversite gelmesine karşı çıkan bir takım gruplar var. Bu insanlar şunu göremiyor. Trabzon, bir eğitim şehri, akademik turizm kenti neden olmasın? Bölgedeki gençlerimiz bu bölümleri okumak için neden başka illere gitmek zorunda kalsın? Biz Trabzon’da ağır sanayi kuramıyorsak eğer, şehrimizi başka alanlarda geliştirmek zorundayız. Bu da turizm ve akademik turizmle olur. Köklü bir üniversitemiz var. Bunları artıya çevirmek bizim elimizde. Biz bu şehrin insanları olarak bütün gücümüzü kullanacağız ve toplum için, gelecek için faydalı olan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Geleceği doğru bir şekilde inşa etmek istiyorsak bu günden çalışmalara başlamak zorundayız. İnsanlarımız yapılanları görünce bizi destekliyor.
Söğütlüde yapılaşmaya ruhsat verirken özellikle parsellerin birleştirilmesine büyük önem gösteriyoruz. Vatandaşın ayağına kadar gidip bütün yönleriyle tartışıp bunun gerekli olduğuna kendilerini ikna ediyoruz. Bu şekilde yeni şehirler, yeni yaşam alanları kuruyoruz. Arsa sahipleri ile görüşüp tek tek ev yapmak yerine parselleri birleştirerek yeni konutlar yapmanın daha akılcı olduğuna ikna ediyoruz. Bu sayede modern siteler, yeşil alanları, park-bahçe ve oyun alanları olan yeni mahalleler kuruyoruz. Yapılan siteleri görünce insanlarımız ne kadar doğru bir iş yaptığımızın farkına varıyorlar. Müteahhitlerle vatandaşlar arasında anlaşmayı sağlayarak kentsel dönüşümü kendi içimizde devletten hiç bir ödenek almadan çözüyoruz.
İnsanlarımız modern şehirleşmenin farkını yaşayacaklar Mahalle yollarını ve ana kavşakları yaparken çok büyük sıkıntılar çektik ama hiç birini vatandaşımıza hissettirmedik. Askeriye ve üniversiteden yer alarak Fatih Mahallesi’ndeki yolu 7 metreden 15 metreye çıkardık. Tamamını asfalt ve parke taşı döşedik. Kaldırımlarını ve ışıklandırmasını da yaptık.
Akçaabat Belediyesi’ne MHP’den aday oldunuz çalışmalar nasıl?
Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor
Akçaabat’taki çalışmalarımız tüm beldeler ve köyler olmak üzere periyodik olarak devam ediyor. İlk MHP’nin belediye başkan adaylığını açıklamasının çok avantajı var. kamuoyu olarak çok olumlu bir hava var. Belediye başkanı olarak görevime devam ediyorum. Şu ana kadar bir tepki almadım. İlgi alaka en üst düzeyde. İnsanlara büyükşehirin ilçeyle müşterek yaptığı çalışmaları büyükşehirin artılarını ve eksilerini anlatıyorum. Vatandaşlarımız büyükşehiri tam anlamıyla bilmiyor. Onlarla paylaştıkça büyükşehirle ilgili akıllarındaki soru işaretleri de gidiyor. Vatandaşlarla sosyal iletişim kuruyoruz.
Koray Aydın’la gerektiğinde görüşüyoruz
Trabzon Milletvekilimiz Koray Aydın’la gerektiği zaman istişare yapıyoruz. Onlar şu anda çok yoğunlar. Akçaabat ve Maçka’nın adayı belli diğer ilçeler ile illerin adaylarını tespit etmeye çalışıyorlar. Bize görev verildi ve verilen görevi yapaya çalışıyoruz.
Akçaabat’ın sorunlarını tespit ediyoruz
Yıllardır bu bölgede yaşıyorum. Sorun ve durum değerlendirmesini vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Biz neler yapmalıyız, neler yapıldı. İstişareler yapılıyor. Hedefsiz yola gidilmez.
Bayanlara öncelik tanınacak
Beldeler bazında belediye meclis üyeliğinde ve belediye başkan yardımcılığında bayan bulunduran tek belde belediyesiyiz. Bayanlara önem veriyoruz. Bu mücadelede bayanın önemli olduğunu bilen bir belediye olarak belediye meclis kadromu kurarken bayan üye mutlaka olacak. Bayanlar daha kararlı hareket ediyorlar. Ekibimi kurarken bayanlara gereken önemi göstereceğim.
Haber Yorumları































