Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
AKÇAABAT ORTAMAHALLE’DE KLASIK TINILAR KONSERİ
 

AKÇAABAT ORTAMAHALLE’DE KLASIK TINILAR KONSERİ

Akçaabat tarihi Ortamahalle Müzesinin bahçesinde Klasik Tınılar Konseri düzenlendi.

10 Haziran 2022 Cuma 17:07
Yazdır

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Kent Konseyi ve Güzel Sanatlar Lisesi ile iş birliğinde AGSL Orkestra Topluluğu tarafından Ortamahalle Müzesi’nin bahçesinde ‘1. Klasik Tınılar Konseri’ düzenlendi.

 


1.’si düzenlenen Klasik Tınılar Konseri’ne; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse ve yönetimi, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Belediye Daire Amirleri ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.

1. Klasik Tınılar Konseri’nde kemanlar, flütler, viyolalar, viyolonseller ve perküsyonların birbirinden eşsiz tınılarıyla Türk ve Dünya eserleri çalındı. Konserde solo eserler de seslendirildi. Dinleyenlere tadına doyum olmaz bir gece yaşatan AGSL Orkestra Topluluğu, sanatseverlerin gönlüne taht kurdu.
Konserin sonunda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Klasik tınılar konserinin ilkini bugün burada icra etmiş olduk. Tarihle sanatın bütünleştiği farklı duyguların hissedildiği keyifli anların yaşandığı bir etkinlik icra ettik. İnşallah önümüzdeki yıllarda farklı mekanlarda ve farklı konseptlerde de bu etkinliğimizi geleneksel olarak devam ettireceğiz.” Dedi.

SANATA ÖNEM VERİYORUZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konuşmasına şu sözlerle devam etti; “ Akçaabat, kültür ve sanat alanında oldukça gelişmiş ve bir hayli yol kat etmiş bir ilçedir. Belediye olarak Sanat Müziği, Halk Müziği ve Çok sesli koro gibi karolarımız var ve faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca Tiyatro etkinliklerimiz de faaliyetlerini sürdürüyor. Çok sesli koromuz pandemi kaynaklı çalışma yapamasa da önümüzdeki sezon çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Bir oda orkestrası kurma arzumuz var. Kısacası sanatın, müziğin her alanıyla ilgili etkinliklerimizi hayata geçirmiş olacağız.”

ORTAMAHALLE MÜZESİ, SANAT YUVASI OLUYOR

Ortamahalle Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen “1.Klasik Tınılar Konseri’nde konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortamahalle Müzesi’nin restorasyon sürecinden de bahsetti. Başkan Ekim, “Ortamahalle Müzesi’nin içinin donanımı ve gerekli envanterlerin temin edilme süreçleri devam ediyor. Müzenin içinde ve dışında yaptığımız restorasyon çalışmaları neticesinde büyük bir bahçe elde ettik. Bu bahçe, sanatsal etkinlikler için açık hava galerisi, açık hava konserleri veya müzik dinletilerinin yapılabileceği bir yer olarak değerlendiriliyor.” Dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 1. Klasik Tınılar Konseri organizasyonun tertiplenmesinde emek harcayan Kent Konseyi Başkanına, Güzel Sanatlar Lisesine, sanatçı öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek şükranlarını sundu.

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, tarihi, Ortamahalle, Müzesinin, bahçesinde, Klasik, Tınılar, Konseri, düzenlendi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur