Prof.Dr. Yetim konuşmasında teknik direktörlere ayrı bir parantez açtı. Bir sezonda 2 takım birden düşüren Yılmaz Vural'ı örnek gösteren Prof.Dr. Yetim, "Yılmaz Vural, dünya rekoru kırmış olmalı. Bir sezonda 2 takım birden düşürmüştür. Önce Kasımpaşa'yı düşürüyor, ardından gidip Konya'yı düşürüyor. Ben de sormak istiyorum Türkiye'de Yılmaz Vural'dan başka hoca yok mu?" diye konuştu.
"TAKIM ÜRÜNLERİNİ ALAN TARAFTAR DEĞERLİ"
Prof.Dr. Yetim'in ardından söz alan FATAB Başkanı Necati Cerrahoğlu ise Türk Futbolu için bu kadar karamsar bir tablo çizmenin yanlış olacağını belirtti. 90'lı yıllardan itibaren futbolun ticarileştiğini ileri süren Cerrahoğlu, "Paranın girdiği her yer kirlenmeye mahkumdu. Futbol için de böyle oldu. Yoksa futbol kendi başına şiddet üretmez. Artık kulüpler için en değerli taraftar, takımına gönülden bağlı olan değil, takımının ürünlerini alıp para kazandırandır" dedi.
"8 TAKIM DÜŞÜREN TEKNİK DİREKTÖR TÜRKİYE'DE HALA İŞ YAPIYOR"
Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda düzenlenen 'Türkiye'de Futbol Antrenörlüğü ve Genç Futbolcuların Ahlaki Eğitimleri' konulu panelde konuşan teknik direktör Coşkun Demirbakan ise Türkiye'de antrenörlük mesleğinin itibar kaybı içinde olduğunu söyledi. Teknik direktörlerin kanal kanal dolaştığını kaydeden Demirbakan, şunları söyledi:
"Maalesef 'medya maymunu' hocalar var. Bazı hocalar var ki, onları televizyonlarda çok görürsünüz. Hatırlı kişilerin mektup ve telefonlarıyla istedikleri kulüpte çalışabiliyorlar. 8 takımı alt lige düşüren hoca Türkiye'de hala iş yapıyor. Bu takımlar kötü konumlarda değilken, düşürme mucizesinde bulunan insanlar bunlar. Bir sezon sonra ise başka takımlarda rahatlıkla görev yapabiliyorlar"