Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
3 Gün Ulusal Yas İlan Edildi
 

3 Gün Ulusal Yas İlan Edildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu:3 Gün Ulusal Yas İlan Edildi

10 Ekim 2015 Cumartesi 18:48
Yazdır
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da yapılan 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu: 3 Gün Ulusal Yas İlan Edildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 97 kişinin öldüğü, 246 kişinin yaralandığı Türkiye Cumhuriyetitarihinin en büyük terör saldırısı sonrası basın toplantısı yaptı. Davutoğlu, 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi. Saldırıyı 2 canlı bombanın yaptığı yönünde güçlü emaraler olduğunu belirtti.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli bölümler;

- Ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiştir. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Bu saldırı, ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır.

3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

- Cumhurbaşkanımızla görüşerek 3 gün ulusal yas ilanı kararı aldık.

SALDIRIYI 2 CANLI BOMBANIN YAPTIĞI YÖNÜNDE EMARELER VAR

- Bu saldırıların 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği yönünde çok ciddi emareler oluşmuştur.

ÜLKEMİZİN HUZURUNA DOĞRUDAN SALDIRI

- Bu saldırı ülkemizin huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırıdır. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim bugün ülkemizin her yanında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir.

- Ankara'daki terör saldırılarıyla ilgili "Şundan emin olunuz ki bu saldırı kim tarafından yapılmışsa, hangi örgüt bunları desteklemişse, arkalarında hangi gizli odaklar desteği sağlamışsa, hepsi ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri şekilde cezalandırılıp, hukuka teslim edilecektir.

 

Başbakan Davutoğlu: Saldırıyı 2 Canlı Bomba Tarafından Yapılmış Olabilir Başbakan Davutoğlu: Saldırıyı 2 Canlı Bomba Tarafından Yapılmış Olabilir

 

SİYASİ LİDERLERE ÇAĞRI

- Siyasi liderlere bir kez daha çağrı yapmak istiyorum; terörü, yapana göre değerlendirmeyelim, mağduruna göre de değerlendirmeyelim. Terör mağdurlarının hepsi mağdurdur ve onların hepsinin hukukunu korumak hepimizin vazifesidir. Terörü yapan da kim olursa olsun suçludur, katliam yapan insanlık düşmanlarıdır. Onlara karşı da omuz omuza duralım.

- Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım, ortak bir çağrıda buluşalım. Bu çerçevede SayınKılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile tekrar görüşmeyi planlıyorum.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

- Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını doğru çağrı olarak değerlendiriyorum.
Bu hükümet Ak Parti hükümeti değil, seçim hükümetidir.Keşke ulusal birlik hükümeti ile zorlukları göğüsleseydik. Kendisi ile görüşmeye hazırım.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

- Ortak kader dili kullanmak yerine, onca askerimiz ve polisimiz şehit edilmişken, hayatını kaybeden siviller varken saldırıyı yapanlara dair kesin veri yok iken devleti mesul göstermek yakışmaz. Bu tahriktir. Demirtaş'ın açıklamaları açık bir tahriktir.

TERÖR OLAYLARININ ÜSTÜ ÖRTÜLMEMİŞTİR

- Bu katliamı işleyen kimse gereği yapılacak. Suruç'ta da Diyarbakır'da da sorumlular yakalandı. Bizim görevimiz yakalayıp adalete teslim etmektedir. Hiçbir terör olayının üstü örtülmemiştir. Her terör olayına karşı gereken cevap verilmiştir.

CHP HÜKÜMETE KATILMIŞ OLSAYDI TERÖRE KARŞI DESTEK OLURDU

- Bugünlerde siyasi polemik yapmak istemem ama eğer Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP, bu hükümete katılmış olsalardı, teröre karşı dayanışma konusunda en büyük desteği vermiş olurlardı, bu yükü omuz omuza kaldırırdık, bu ülkeyi seçime hep birlikte götürürdük.

DEMİRTAŞ AYNI OYUNUN İÇİNDE

- Üç aydır şehit edilen onca askerimiz ve korucumuz varken, PKK'nın döşediği mayınlarla hayatını kaybeden, PKK'nın bombaladığı çorbacıda hayatını kaybeden siviller varken, onları görmezden gelip, daha ortada kesin bir veri yokken, bugün bu saldırıyı yapanlar konusunda hükme varıp, bir de devleti mesul göstermek, parlamentoda temsil edilen bir partinin genel başkanına yakışmaz. Bu açık bir tahriktir. Buradan bütün vatandaşlarımıza bu tahrike kapılmamaları ricasında bulunuyorum. 6-7 Ekim olaylarında nasıl tahrik yapmışsa Sayın Demirtaş, nasıl halkı sokağa dökmüşse şimdi de aynı oyunun içindedir.

HANGİ ÖRGÜT YAPMIŞ OLABİLİR

- DEAŞ, PKK, MLKP, DHKP-C saldırıyı yapma potansiyeli olan örgütler. Soruşturma yürütülüyor. Arkasında hangi örgüt varsa mücadelemiz sürecek.

SON ÜÇ GÜNDE PEK ÇOK CANLI BOMBA YAKALANDI

- Cumhuriyet tarihimizin en acı olayı. Herhangi eksiklik zaaf söz konusu ise kesinlikle zaafın giderilmesi için gereken tedbiri aldık. Son üç günde pek çok canlı bomba yakalandı.
Art niyetli grup içine sızmış iki canlı bomba olarak orada patlamayı gerçekleştirmiş olabilirler. Detaylar incelenir.

- Fedailer üzerinden kaos çıkarılacağı yolunda istihbarat vardı. DHKP-C bağlantılı canlı bomba İstanbul'da yakalandı. Tek boyut, tek eksenli değil. Türkiye'de kaos ortamı yaratılmak isteniyor.

Anahtar Kelimeler: Başbakan, Ahmet, Davutoğlu3, Gün, Ulusal, Yas, İlan, Edildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur