Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
17+1 VE MALUM DOLMUŞLAR
 

17+1 VE MALUM DOLMUŞLAR

Bugün size sokakta şöyle bir soru sorulsa; Trabzon’daki “Dolmuş” sisteminden memnun musunuz? Cevapları duyar gibiyim. İnanıyorum ki %99 hayır memnun değiliz diyecektir.

12 Şubat 2020 Çarşamba 16:09
Yazdır

05.02.2020 Tarihinde Trabzon sivil İnisiyatif grubu olarak yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu da katıldılar..

Sayın Başkan’ın bu yaklaşık 30 kişinin temsil ettiği STK toplantısına katılması oldukça önemli idi.

Hani deniyor ya Biz Şehrimizi beraber yöneteceğiz. İşte tam da bu.

Bizler de STK lar olarak bu toplantıdan oldukça memnun kaldık.

Birçok mesele görüşüldü. Bilgi alış verişinde bulunuldu. Başkan notlar aldı. Gerçekten önemli bir toplantı idi bana göre.

Belediyeler veya Merkezi Hükümet STK ları göz ardı edemez STK lar bu tür yönetimlerin eli, ayağı, kulağıdır.

Toplantıda en çok dikkati çeken husus Trabzon’daki dolmuşların son durumu ile ilgili idi.

Birincisi mevcut araçların değiştirilerek aynı şartlarda devam etmesi.

İkincisi ise mevcut araçların 17+1 yolcu seviyesine çıkartılması.

Tak kart sistemi ile yolcu taşıması. Durak sayısının dokuza indirilmesi Araç sayısının 729 dan 489’ a çekilmesi.

Bu sisteme şu an çalışan her üç dolmuştan bir 17+1 çıkarılacak şekilde sıcak bakıldığını Sayın Başkan ifade etti.

Bizler de bu fikrin bir devrim niteliğinde olduğunu ve desteklediğimizi bildirdik.

Fakat sonraki hafta bazı gazetelerde Sayın Başkanın 17+1 den vazgeçeceği ile ilgili yazılar yazıldı. Bazı dolmuş sahipleri de Belediyenin önünde toplanarak bu durumu protesto ettiler.

Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Ekmeği ile onamaya hakkımız yok. Ama bizlerde insan olarak artık İnsani açıdan donanımlı, çağdaş bir yolculuk yapmak istiyoruz bu bizim en doğal hakkımız.

Mevcut dolmuşlar, çok küçük on kişi kapasiteli dolmuş dolduğunda artık mahremiyet denilen bir şey kalmıyor. Klima yok. Araçlarda bakım yok. Koltuklar bitmiş oturulacak durumda değil.

Aracın içi mazot kokuyor. Yazın içerisi serin olsun diye kapılar açık gidiliyor. Kornaları bile aşırı derecede rahatsız edici. Şoförlerin mutlaka (istisnalar hariç) bir eğitimden geçmesi lazım. Yolcuya karşı nezaket yok.

Para alışverişi bile bir sıkıntı.

Oysaki yeni dolmuşlar. Klimalı, kameralı Tak kartlı (Elektronik sistem) şoför eğitimli, SSK lı üniformalı, her hangi bir değişiklikte kriterler resmi kurum tarafından belirlenecek.

Kazanç eşit şekilde dağıtılacak.

Kim bilir bu tutarsa Belediye kendi araçlarının birçoğunu servisten çekebilir.

Hulasa yeni 17+1’in avantajları çok. Çehresini değiştirmeye çalıştığımız Trabzon’a bu çağdaş dolmuşlar yakışır.
Sayın Başkan için “A Politik” bile olsa bu işten vaz geçmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Bakın eskiden taksi dolmuşlar vardı. Sayın Vali Adil Yazar taksi dolmuşların yerine o zaman daha aktif ve faydalı olabilecek olan bu minibüs dolmuşları getirdi. Ve rahatladık.

Taksi dolmuşlar 4 kişilikti nüfus artmış ihtiyaçlar farklılaşmıştı. O zamanlarda yapılamaz, imkânsız gibi gözüken bu iş yapıldı.

Birçok alışkanlıklarımızdan rahatımız için vaz geçebilmeliyiz.

Yani bu neye benzer eskiden kumaşları ölçmede “Arşın” kullanılırdı daha sonra bu ölçü birimi kaldırıldı (26 Mart 1931) yerine “Metre” sistemi getirildi.

Yöneticiler, Halkın istekleri doğrultusunda icraatlar yaparlarsa yorulmazlar.

Nihayetinde önemli olan Halk istedi biz yaptık. Diyebilmelidir. Koltuklar geçicidir. Bıraktığın eserdir baki olan.

Selam ve Dua ile

Anahtar Kelimeler: Bugün, size, sokakta, şöyle, bir, soru, sorulsa; Trabzon’daki, “Dolmuş”, sisteminden, memnun, musunuz Cevapları, duyar, gibiyim, İnanıyorum, ki, %99, hayır, memnun, değiliz, diyecektir
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur