Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ Yeşilvadi, Pınaraltı ve Sayvan’dan Aydın’a büyük destek geldi… TKDK 2024’te 248 Milyon Avro hibe dağıtacak. Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret BTP’Lİ AYVAZ’DAN ÇOK ÇARPICI MESAJ ABD'de Hayatını Kaybetmişti DÜZKÖY’DE İNTİHAR KAĞAN MUMCU ÇAYKARA'DA
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GECESİ DÜZENLENDİ
 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

Trabzon’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma gecesi düzenlendi.

16 Temmuz 2020 Perşembe 10:25
Yazdır

Sabah saatlerinde şehitlikte başlayan ve gün boyu devam eden etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen geceye, Trabzon halkı yoğun ilgi gösterdi.

Meydan’da bulunan 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen anma gecesine; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, siyasi partilerin il başkanları ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu ile meslek odaları temsilcileri, askeri erkan, Trabzon halkı ile şehit yakınları yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, şehitler anısına şiirler okundu.


AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN GENÇ YAPTI

Programın açılış konuşmasını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı. 15 Temmuz gecesi tüm Trabzonluların iğne atsanız yere düşmeyecek şekilde milli iradesine sahip çıktığını belirten Başkan Genç, “O gece bayrağımıza sahip çıktık, tüm meydanlardan dünyaya haykırdık. Biz asaletli ve inanmış bir milletiz. Bu toprakların bize nasıl vatan olarak bırakıldığını bilen bir milletiz. Bundan sonra da tüm gücümüzle FETÖ ile mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

HÜZNÜ VE GURURU BİR ARADA YAŞIYORUZ

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, Meydan’ı dolduran Trabzonluları “Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da destan yazan kahramanların torunları” sözleriyle selamladı. Başkan Zorluoğlu, “Bugün, hain darbe girişiminin 4’üncü sene-i devriyesinde, bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede şehit vermenin derin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe milletçe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. 15 Temmuz 2016’da tanklara, uçaklara meydan okuyarak; mermilere adeta göğüslerini siper ederek o kapkara geceye teslim olmayan aziz milletimizin her bir ferdine müteşekkiriz.  O meşum karanlığı aydınlığa çeviren milyonlarca kahramana minnettarız. Biz imanımıza, tarihimize, kültürümüze ve elbette en önemlisi neslimize sahip çıktıkça, Allah’ın izniyle bu ülkeyi kimse işgal edemez, bu milleti kimse köle yapamaz. 15 Temmuz, bu gerçeğin hem hain FETÖ terör örgütüne hem de onların arkasındakilere, onların ağababalarına bir kere daha net bir şekilde hatırlatılmasıdır” dedi.

 


ÇANAKKALE RUHUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

15 Temmuz’un her dünya görüşünden, her inançtan, her etnik kökenden kahraman Türk milletinin ortak başarısı olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu “Bu zafer, bu topraklarda Çanakkale ruhunun hala yaşadığının da en güzel örneğidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi, Türk milleti 1000 yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz’da da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Harbi’ni başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz gecesi tüm şehirlerimizde yeniden sergilenmiştir. Ben bu vesileyle 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında, canlarıyla, kanlarıyla mücadele ederek destan yazan aziz şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, üstün cesaret ve fedakârlıkları için milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyor, kendilerine sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.


BAŞKAN ZORLUOĞLU ŞİİR OKUDU

Başkan Zorluoğlu konuşmasını Dursun Ali Erzincanlı’nın şehit Ömer Halisdemir’in şehadetini anlattığı “30 Kuş” isimli şiirini okuyarak tamamladı. Geceye katılanlar, Başkan Zorluoğlu’nun şiir okuduğu sırada duygusal anlar yaşadı.



USTAOĞLU: BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKSINIZ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise yaptığı konuşmada şanlı Türk ordusu içinde pusuda bekletilen hainlerin alçak darbe kalkışmasını, Trabzon Meydanı’ndan bir kez daha lanetlediğini belirtti. Vali Ustaoğlu, “4 yıl önce ülkemizin geleceğine sahip çıkarak, dik duruşlarıyla mermiye göğsünü geren, kendisini tankların önüne siper eden, kalkışmayı saatler içerisinde püskürterek şehit düşen tüm kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

O gece başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Meclisimizin nasıl hedef alındığını aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. O gece hatırlayacağımız en önemli anlardan birisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile vatanını canından çok seven vatandaşımızın ihanet şebekesine dur demek üzere sokaklara, caddelere sel olup akmasıdır. Vatandaşlarımız, gösterdiği büyük dirençle, hainlere gerekli cevabı vererek dur demiştir. Birliğimizi dirliğimizi bozamayacaksınız ve ülkemiz üzerindeki hain emellerinize asla ve asla ulaşamayacaksınız” diye konuştu.

MEHTER TAKIMI KONSER VERDİ

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından konser verildi. Protokol üyeleri ve Meydan’ı dolduran Trabzonlu vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla konsere eşlik etti.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Etkinlikler çerçevesinde 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda “15 Temmuz” konulu fotoğraf sergisi açıldı. Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu’nun da ziyaret ettiği fotoğraf sergisi, Trabzon halkının beğenisini kazandı.


Anahtar Kelimeler: , Trabzon’da, 15, Temmuz, Demokrasi, ve, Milli, Birlik, Günü, dolayısıyla, şehitleri, anma, gecesi, düzenlendi,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur