Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YILDIZLI DAHA YEŞİL OLACAK BAŞKAN EKİM ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI BAŞKAN GENÇ'TEN ANNELER GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET Çebi’den Anneler Günü mesajı "OLİ" AKÇAABAT’TA SPOR VE AHLAKI ANLATTI ACISU MUHTARINDAN BAŞKAN EKİM’E ZİYARET AKÇAABAT’TA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YENİ BİR ADRES KIZILAY AĞAÇLI ORTAOKULUNA KIYAFET DESTEĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM Koç,Şevket Çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi. İYİ PARTİ AKÇAABAT İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ AVRASYA BASIN YAYIN BİRLİĞİNDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULUNA ZİYARET Baş BELASI KOKARCA!... KİRAZLIK MUHTARI VE HEYETİNDEN BAŞKAN EKİM'E ZİYARET MECLİS ÜYESİ ÇANKAYA’DAN SALACIK'TA AÇIKLAMA EĞİTİMCİLERDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI BAŞKAN EKİM, ARAÇ İDDİALARINA YANIT VERDİ AKÇAABAT’TA TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ YAPILDI AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE FARKINDALIĞINA DESTEK KİRAZLIK MUHTARI VE HEYETİNDEN BİR DİZİ ZİYARET
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
 
KURAYI BİLE BECEREMEDİLER
KURAYI BİLE BECEREMEDİLER
 
AKÇAABAT FEN LİSESİNDE BİLİM FUARI RÜZGARI
AKÇAABAT FEN LİSESİNDE BİLİM FUARI RÜZGARI
Genç’ten engelli derneklerine iftar yemeği!
 

Genç’ten engelli derneklerine iftar yemeği!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, iftar programlarına engelli dernekleriyle devam etti.

15 Nisan 2022 Cuma 17:20
Yazdır

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ancak salgın nedeniyle iki yıl ara verilen iftar yemeğine 17 engelli derneğinin yöneticileri, üyeleri ve aileleri, Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı, Görme ve İşitme Engelliler Futbol Takımı oyuncuları ile antrenörler katıldı. Başkan Genç, masaları gezerek ailelerle sohbet etti, isteklerini dinledi ve fotoğraf çektirdi.

İftar programında engellilere hitap eden Başkan Genç, Pazarkapı'da projesi içinde Ortahisar’da faaliyet gösteren bütün engelli derneklerine hizmet ofisi tahsis ederek vermiş olduğu sözü yerine getirdiğini ifade etti. Genç, engellilere yönelik olarak inşa edilecek olan “Engelsiz Yaşam Merkezi” ile “En Mutlu Köy” projesinin de en yakın zamanda hayata geçirileceğini dile getirdi.

“SİZLER İÇİN BİRÇOK PROJE YÜRÜTTÜK”

Programda Ortahisar’ı engelsiz bir şehir haline getirmek için birçok proje yürüttüklerini kaydeden Başkan Genç, "İftar soframıza teşrif eden bütün kardeşlerimize, dostlarımıza en içten dileklerimi, saygılarımı iletiyorum. Sizlerin desteğiyle beraber Ortahisarımızı engelsiz bir şehir haline getirmek için bugüne kadar birçok proje yürüttük. Sizlere yönelik iki önemli projemiz var. Biri Cudi Bey İlköğretim Okulu’nun bulunduğu alanda çok güzel bir ‘Engelsiz Yaşam Merkezini’ hayata geçirmek. Projesini, tasarımını tamamladık. Sadece ihalesi kaldı. Sosyal donatı alanları, kamelyaları, dinlenme ve yeşil alanlarıyla çok güzel bir proje… Diğeri de sizlerin istihdamına ve üretime dönük olarak içinde birçok atölyenin olacağı ‘En Mutlu Köy’ projesini inşa etmek. Mağmat’ta hayata geçecek olan projenin ihalesini gerçekleştirdik ve ilgili firma çalışmalara başladı. İçerik olarak çok nitelikli ve çok fonksiyonlu bir proje olacak.” dedi.

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

Engellilerin kendi ayakları üzerinde durması ve ekonomik olarak bağımsızlıklarını elde etmeleri için birçok proje yürüttüklerini belirten Genç, “Engelli derneklerimize söz verdiğimiz üzere Pazarkapı Projesi içinde hizmet binalarını kendilerine tahsis ettik. Bundan da son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Belediye başkanlığı görevime geldiğim günden beri sizlerin sorunlarıyla hem hal oldum. Engelli vatandaşlarımıza yönelik birçok proje geliştirdik. Engelli otobüsünden, akülü engelli aracı ve tekerlekli sandalyeye kadar birçok araç ve gereç yardımında bulunduk. Kaldırımların düzenlenmesinden tutun da binaların özel gereksinimli bireylere yönelik olarak düzenlenmesine ve park projelerine kadar birçok farklı alanda çalışmalar yaptık.  Hepimiz birer engelli adayıyız. Hayatın bizleri nerelere sürükleyeceği hiç belli olmaz. O nedenle sizlerin sorunlarına yakından şahit oldum. Bu nedenle en önemli hedeflerimizden biri de sosyal yaşamda ve iş yaşamında engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunları en aza indirerek, onları günlük yaşamın bir parçası haline getirmek. Bu amaçla istihdamlarına katkı sağlamak için engellilere yönelik kurslar düzenleyerek onları kendilerine yeter bireyler olmalarına yardımcı oluyoruz. Davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran 17 engelli derneğimizin idarecilerine ve üyelerine bir kez daha çok teşekkür ediyorum ve tekrar sizlere hayırlı Ramazanlar diliyorum. Yüce Rabbim bizi hep birlikte sağlık ve sıhhatli bir şekilde bayrama kavuşturmayı nasip etsin." diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediye, Başkanı, Av, Ahmet, Metin, Genç, iftar, programlarına, engelli, dernekleriyle, devam, etti,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1485 Davutpaşa Lisesi, dönemin sadrazamı Davut Paşa tarafından 'Mekteb-i Sübyan' adıyla kuruldu. Okul 1874'te Rüştiye Mektebi'ne dönüştü.
1868 Nevada Eyaleti'nde bulunan Reno şehri kuruldu.
1926 ABD'li kaşif Amiral Byrd, Kuzey Kutbu'na doğru ilk uçuşunu yaptı.
1936 Benito Mussolini, İtalya Faşist İmparatorluğu'nu ilan etti.
1936 İtalya resmen Etiyopya'yı ilhak etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur