Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

Arap Turistler Çok Memnun

DOĞU Karadeniz Bölgesi’ni Arap turizmine açan DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, bu yıl sezonun erken açıldığını belirterek, Trabzon ve Rize’ye gelen Arap turistlerin çok memnun kaldıklarını kaydetti.

Ufak tefek sorunların aşılabileceğini kaydeden Kaldırım, “Esnafa eğitim veren kurumlara finansal destek veriyoruz” dedi.
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım bu sene sezonun erken açıldığını belirterek, gelen Arap turistlerin ise Trabzon’dan memnun olduklarını kaydetti. Kaldırım ufak tefek sorunların yaşandığını ancak bunların aşılamayacak problemler olmadığını ifade ederek, “Trabzon’daki esnafın yaklaşımında ufak tefek sorunlar oluyor ama bunlar aşılamayacak problemler değildir. Eğitim veren kurumlara finansal destek veriyoruz. Alt yapı oluşmaya başladı” şeklinde konuştu.

Bu sene yatak kapasitesinin de biraz arttığını ifade eden Kaldırım, “Yani kalite de arttı. Gelen Arap turistlerin memnun olduklarını gözlemliyoruz. Direkt seferler devam ediyor. THY ile görüşme yaptık. Planlama yapıyorlar. Suudi Arabistan izin verdiği anda devreye gireceklerini söylüyorlar. Bu sene sezon erken başladı. Nisan’ın başlarında gelmeye başladılar. Buradaki insanlar da memnun. Ufak tefek eksiklikler olacaktır ama bunlar da kısa vadede ortadan kaldırılabilecek eksikliklerdir. Trabzon’daki esnafın yaklaşımında ufak tefek sorunlar oluyor ama bunlar aşılamayacak problemler değildir. Eğitim veren kurumlara finansal destek veriyoruz. Alt yapı oturmaya başladı. Ben sürekli alandayım. Ayder’deydim, geçen hafta Uzungöl’deydim. İkizdereye gittim. Turistler memnun. Yatırımlar da güzel. Yatırımcı ilgisi çok iyi. Yatırımcı Arap turizminin potansiyelini gördü, bu turizmin bölgeye sağlayacağı katkının bilincinde. Turistler de memnun. Konaklama da kalite de her geçen gün artıyor. İyi bir işbirliği kurumlar arasında sağlandı. Belediye valilik, TÜRSAB, TESOB,  TTSO bu işbirliğine öncülük ediyor. Bunun sonuçlarını görüyoruz. Ama sorunları birden bire çözmek kolay değil. Zaman alacaktır. Bu sene daha iyi bir noktaya geldik. Ufak tefek eksiklikler aşılabilir. Basının bu konunu üzerine gitmesi de çok güzel intiba bırakıyor. Haberler yapılınca yatırımcıya da etkisi oluyor. Yatırımcı bu kadar ilgisi varsa yatırımı da kolay yapıyor” dedi.

KÖRFEZ ÜLKELERİNDE CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

Yöredeki turizmin gelişmesi için DOKA olarak tanıtım, her türlü yatırım, işbirlikleri kurma, eşleştirme ve teşvik konularında gerek bölgede, gerekse Körfez ülkelerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını, Arap yetkililere ve yatırımcılara rehberlik ettiklerini anlatan DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Dubai, Riyad ve Cidde fuarlarında tanıtımlar yaptık ve buralarda birçok organizasyon düzenledik. Ayrıca körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamı, gazeteci, turizm acentesi ve önemli kuruluşları bölgemizde ağırladık ve ağırlamaya da devam ediyoruz. Girişimlerimizle Suudi Arabistan’dan Trabzon’a direk uçuşlar başladı. Haziran 2013′te ilk olarak Riyad’dan yapılan tarifesiz uçak seferlerinin ardından yelpaze genişledi ve bu seferler artık Cidde, Medine, Dubai ve Lübnan’dan da yapılır hale gelecek” ifadelerine yer verdi.

TANITIM BÖLGE TURİZMİNE CİDDİ KATKI YAPTI

Turizmde uluslararası platformlarda tanıtım yapılmasının bölge turizmine ciddi katkı yaptığını vurgulayan Kaldırım, tanıtım çalışmalarının sonucunu kısa sürede görmenin kendilerini memnun ettiğini ve bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Doğu Karadeniz’de en çok Uzungöl, Çakırgöl, Sümela Doğal Parkı, Ayder, Kümbet ve Çambaşı yaylaları, Kafkasör ve Karaca Mağarası’nı ziyaret eden Araplar, yörede yazın serin havası, dereleri ve yağmuruyla eşsiz bir manzara eşliğinde konaklayabiliyor.Turistler, şehir merkezlerinde alışveriş yapmanın yanı sıra yörede trekking, rafting, safari, balık tutma, fotoğrafçılık, tırmanma, paraşütle atlama, kayak, kaplıcalardan yararlanma imkanı bulabiliyor. Arap turistler, sağlık hizmetlerinin kaliteli ve ucuz olması, Türk mutfağının helal ve Arap mutfağına yakın olması, güncel moda ve geniş alışveriş imkanları sebebiyle de Türkiye’yi ve Doğu Karadeniz’i tercih ediyor. (Günebakış)  

15 Haziran 2014 Pazar 19:33

http://www.sebathaber.com/haber/arap-turistler-cok-memnun-4984.html