Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

Namaz kılanlardan özür dilemeli

Namaz kılanlardan özür dilemeli

MEMUR Sen’e bağlı Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Temel Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu “seccadeli sahtekar” sözlerinden ötürü özür dilemeye davet etti. Hacıosmanoğlu’nu ibadet eden insanlara yönelik söylemlerinde daha dikkatli olmaya çağıran Turan, “Hafızul Kurra Haydar Hocaefendi’nin oğlu namazı üzerinden değil, namaz kılmasa eleştirilmelidir” dedi.    
MEMUR Sen’e bağlı Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Temel Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu “seccadeli sahtekar” sözlerinden ötürü özür dilemeye davet etti. Hacıosmanoğlu’nu ibadet eden insanlara yönelik söylemlerinde daha dikkatli olmaya çağıran Turan, “Hafızul Kurra Haydar Hocaefendi’nin oğlu namazı üzerinden değil, namaz kılmasa eleştirilmelidir” dedi. Turan açıklamasında, şu ifadelere yer verdi;    

“Dün yayınlanan yerel bir gazetede Trabzonspor Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Milletvekili Faruk Nafiz Özak için kullandığı, “seccadeli sahtekar” sözü tüm namaz kılanları incitici bir ifadedir.  

Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, namaz gibi bir ibadet üzerinden hakaret ederken Özkan Sümer’in söylediğine sığınarak şöyle diyor: “Özkan Sümer’e ne kadar kızsam da, doğru söylediği sözleri almak lazım. Sümer’in Faruk Özak’la ilgili söylediği “seccadeli sahtekar” kelimesi kendisine çok güzel yakışıyor” Alnı secde görmeyen insanların namaz kılanları aşağılamak için kullandığı bu tür hakaretler Trabzonspor Başkanı’na yakışmaz. Biz kendisinden namaz kılanlara saygı göstermesini bekleriz. Kaldı ki Hafız’ul Kurra Haydar Özak Hocaefendi’nin oğlu namaz kıldığı için veya namazı üzerinden değil, namaz kılmasa eleştirilmelidir. Trabzonspor Başkanı’nı inançlı ve ibadet eden insanlara yönelik söylemlerinde daha dikkatli olmaya çağırıyor, bu ifadelerinden ötürü tüm namaz kılanlardan özür dilemesini bekliyoruz.”

12 Haziran 2014 Perşembe 09:02

http://www.sebathaber.com/haber/-namaz-kilanlardan-ozur-dilemeli-4949.html