Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

Polis Hapı Yutturdu

UYUŞTURUCU madde kapsamına üç ay önce girdiği belirlenen clean powder adlı vücut geliştirme haplarıyla yakalanan Mehmet K. ve Turan G. uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle 82 gündür tutuklu.

UYUŞTURUCU madde kapsamına üç ay önce girdiği belirlenen clean powder adlı vücut geliştirme haplarıyla yakalanan Mehmet K. ve Turan G., adlı iki arkadaş  uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle 82 gündür tutuklu bulunuyor. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mehmet K. ve Turan G., Azerbaycan’dan getirdikleri haplara karşılık  Oktay S. adlı kişiden 3 Bin TL aldıkları belirlendi.  

HIZ, kuvvet, performans  ve dayanıklılık arttırıcı etkisi olduğunu belirlenen clean powder adlı ilaçların 16 Aralık 2013 tarihinden sonra Türkiye’ye girişi yasaklandı. Yasağın üç ay sonrasında Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye bu ilaçları getiren Mehmet K. ve Turan G., bir anda uyuşturucu taciri oldu. 15 kilo ilacın piyasa değerinin polisin açıkladığı gibi bir milyon 300 bin TL değil, bin 500 TL olduğu ortaya çıktı.  

CLEAN powder adlı ilaçların 16 uyuşturucu madde kapsamına girdiği raporlarda da yer aldı. Sanık avukatı Salih Cora, hapların müvekkilinin tutuklanmadan üç ay önce resmi gazetede yayınlanarak uyuşturucu madde kapsamına alındığını ve müvekkilinin bunu bilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.  İlaçların İstanbul’daki alıcısı olduğu belirlenen Oktay S. adlı kişinin yakalanmaması dikkat çekti.  

UYUŞTURUCU madde kapsamına üç ay önce girdiği belirlenen vücut geliştirme haplarıyla yakalanan Mehmet K. ve Turan G., adlı kişiler, uyuşturucu madde ticareti yaptığı gerekçesiyle 81 gündür tutuklu olarak cezaevinde kalıyor.  

ARACINDA BULUNDU

Trabzon’da inşaat işleriyle uğraşan Mehmet K., Çin’den Azerbaycan’a uçakla getirilen ve adının clean powder olduğu belirlenen 15 kilo  ilacı Azerbaycan’a Türkiye’ye yük taşıyan Turan G. aracılığıyla Trabzon’a getirdi. İlaçları Trabzon’a getiren Turan G., özel aracına koyup Mehmet K.’ya teslim etmek üzere olduğu sırada polis tarafından yakalandı. Polisin isteği üzerine Mehmet K.’yı arayan ve ilaçları vermek üzere buluşmak istedi. Mehmet K. ilaçları almaya gelince polis tarafından yakalandı. Her iki kişi de uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

  DEĞERİ ABARTILMIŞ

Polis, yakalandığı iki kişiye ait olduğu belirlenen ilaçların piyasa değerinin bir milyon 300 Bin TL olduğunu servis yaptı. Basında değerinin çok üzerinde gösterilen ilaçların gerçek değerinin bin 500 TL olduğu ortaya çıktı.

  KARAR ÜÇ AY ÖNCE ÇIKMIŞ

Bakanlar Kurulu kararıyla clean powder adlı vücut geliştirme hapının 16 Aralık 2013 tarihinde uyuşturucu madde kapsamına girdiği resmi gazetede yer aldığı Adli Tıp Kurumu’na ait raporda yer aldı. Raporda ayrıca ilaçlarda iki ayrı etken maddesinin bulunduğu da yer aldı.

  HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Mehmet K. ve Turan G.,  uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle 82 gündür tutuklu bulunuyor. Kamyon şoförü Turan G., ilaçların vücut geliştirme hapı olduğunu belirterek, “Azerbaycan’dan aldığı iki kutuyu dolabımda Trabzon’a getirdim. Daha sonra özel aracıma koydum. Birgün arabamda taşıdım sonra polis gelip beni aldı” dedi. Hapları İstanbul’da 3 Bin TL karşılığında Oktay S. adlı kişiye satacağını belirten Mehmet K., “Bu ilaçları daha öncede getirdim ve sattım” dedi.

  ÜÇ AY ÖNCE YASAKLI MADDE OLMUŞ

Bakanlar Kurulu kararıyla clean powder adlı vücut geliştirme hapının 16 Aralık 2013 tarihinde uyuşturucu madde kapsamına girdiği Adli Tıp Kurumu’na ait raporda yer aldı. Sanık avukatı Salih Cora, hapların müvekkilimin tutuklanmadan üç ay önce resmi gazetede yayınlanarak uyuşturucu madde kapsamına alındığını ve müvekkilin bunu bilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.  Mahkeme yeniden bir rapor alınarak ele geçen maddenin vücut geliştirmede kullanılıp kullanılmadığının araştırılmasını istedi. Mahkeme ayrıca sanıkların tutukluluk haline devamına karar verdi.

24 Mayıs 2014 Cumartesi 12:32

http://www.sebathaber.com/haber/polis-hapi-yutturdu-4859.html