Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

MHP Açıklama Yaptı

MHP tepki gösterdi.

“Bölgeden çıkan petrolden pay istediklerini açıklayan BDP Diyarbakır Belediye Başkanı Kışanak'tan sonra BDP'li Demir Çelik de, demokratik özerklik planına göre tüm enerji kaynaklarından pay istendiğini açıkladı. Çelik Hakkari ve Şırnak'ta demokratik özerklik için pilot uygulamalar yapıldığını da söyledi.” Bu ne anlama geliyor?Bu kadın  Diyabakır’a belediye başkanı mı seçildi, yoksa eyalet valisi mi?
Birisi çıksın Güneydoğu Anadolu bölgemizde vatan topraklarında nelerin olduğunu, hangi pis oyunun oynandığını, hükümetin amacının ne olduğunu söylesin.  Kadın çıkıyor “Belediye Meclisi, kent parlamentosu işlevi görecek diyor.  Komisyonlar kuracağız. Ekonomi, eğitim, sağlık komisyonları gibi... Bizim projemiz de Rojava'nın kanton projesine yakın"diyor. Allah aşkına  daha ne desin? Genel başkanımızın televizyonlardaki altyazı demeçlerine bile,“ alo fatih” diyerek müdahale eden sayın başbakan nerede? Neden susuyor? Ülkeme cerrahi operasyon yaptırmam diyen başbakan nerede? Seçim öncesi bayrak direğine tırmanan başbakan nerede?"Bu bağımsızlık talebidir.. Bu talep üniter devlete başkaldırıdır, Türkiye Cumhuriyeti'ne başkaldırıdır. Kışanak'ı konuşturan hükümettir. Hükümet  ne yaptığını iyi düşünmeli. Aklını başına almalıdır.
Bu ülkeyi sokakta bulmadık. Kupon toplayarak almadık. Bedeli kan olan, şehit olan, gözyaşı olan vatanımızı masa başında verme niyetimiz de yoktur. Bu millet bu  rezaletleri yaşamak zorunda, bu kepazelikleri dinlemek durumunda değildir.. Bu soysuzları susturmak,  ağızlarının payını vermek hükümetin görevidir.
Bu memleket sadece MHP’lilerin vatanı değildir. Biz kaygı duyuyorsak herkes duymalıdır. Aynı geminin yolcuları olduğumuzu unutmayın. Bu gemi batarsa AKP’li MHP’li ayırmaz, hepimiz yok oluruz. AKP’ye oy vermek, destek vermek PKK’ya göbekten bağlı olmayı, bölücülüğü desteklemeyi gerektirmez. Milletimiz uyanmalıdır artık. AKP’ye oy veren vatandaşlarımıza daima saygı duyduk. Milli irade dedik. Boyun eğdik. Ama süreç ülkemizin bölünmesine doğru gidiyor. Özerklik için pilot uygulamalar yapıldığını söylüyorlar. Bölgeden canımızı sıkan, bizleri kahreden haberler geliyor. Bölgenin tamamen terk edildiğini, devletin hakimiyeti PKK’ya devrettiği söyleniyor. AKP’li kardeşlerimiz neden bu sürece müdahale etmiyorsunuz? Neden partinizi uyarmıyorsunuz? Neden tarihe , gerçeklere sırt çeviriyorsunuz? Bizi yok etmek isteyen devletlerin ittifakını biliyorsunuz. Peki emperyalizmin maşası olan bir terör örgütünün bu yapmak istediklerini, hedeflerini sanki demokratik hakmış gibi anlatmak ve bunu savunmak ne anlama gelir? AKP’li olmak Türkiye’nin üniter yapısını savunmaya engel midir?
Bir devlet kendine karşı ayaklanan bir örgütü bertaraf etmek zorundadır. Terör örgütleriyle nasıl mücadele edileceğinin örnekleri dünya tarihinde vardır. Hiçbir yerde terör örgütü ile kol kola giren bir devler anlayışı yoktur. Tarihin hiçbir yerinde emperyalistlere güvenmemizi gerektirecek bir ayrıntı yoktur.Yaşadığımız coğrafya hataları bağışlamaz. Senaryosunu küresel şirketlerin yazdığı bir demokrasi oyunu oynanmaktadır. Demokrasi diye diye ülkenin yarısında bir devletin temelleri atılıyor. Bizim AKP’li Trabzonlu hemşerilerimizde bunu demokratik bir hak olarak görüyor ve savunuyor.
Bu ülkenin bölünmesi, zayıflaması kimin işine gelir? Milletimizin duyarsızlığını anlayamıyoruz. Bu ne gaflet? Bu ne nasıl bir ruh hali? Trabzon’lu, Giresunlu, Rize’li milletvekilleri neredesiniz? Bu yaşananlara bir sözünüz yok mu?  Vekillik yaptığınız, oy aldığınız halk ülkenin bölünmesine, özerklik ilan edilmesine  razı mıdır? Milletten oy almak, seçimi kazanmak demek ülkeyi bölme yetkisini size vermez.  Ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma” diye yemin ederek girilen mecliste bölücülerle kol kola geziyorsunuz. Bu nasıl iştir?

15 Nisan 2014 Salı 17:33

http://www.sebathaber.com/haber/mhp-aciklama-yapti-4649.html