Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

Silah bırakmanın tek yolu öcalan'lı kongredir.

PKK'nın silahsızlanması için gerken şartı açıklayan Murat Karayılan "Apo zindanda olduğu müddetçe silah bırakma talimatı verse bile gerilla yerine getirmez." dedi.

Karayılan silah bırakmanın şartını açıkladı! Karayılan silah bırakmanın şartını açıkladı! Karayılan silah bırakmanın şartını açıkladı!
KCK'nın önemli isimlerinden yürütme konseyi üyesi ve silahlı güçler HPG'nin tepe ismi Murat Karayılan, çözüm süreci ve PKK'nın silahsızlanmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Örgütün silah bırakması konusundaki tutumunu ortaya koyan Karayılan, "Önder Apo ve tüm siyasi tutsaklar özgür olmadıkça, gerilla asla silah bırakmayacaktır. Gerillanın silah bırakmasının tek yolu, Önder Apo’nun da katılacağı büyük bir gerilla kongresinin toplanması ve bu kongrenin silah bırakma kararı almasıdır. Bunun başka yolu yoktur. Yani kimse Önder Apo zindandayken gerillanın silah bırakacağını düşünmesin." dedi.

"SÜREÇ AKP'NİN DİRENCİ YÜZÜNDEN 2. AŞAMADA DEĞİL"

Örgütün yayın organlarından Sterk TV’de yayınlanan Kürtçe özel programa katılan Karayılan,  AKP hükümetinin süreçle ilgili gerekli adımları atmadığını, devletin mevcut ateşkesi birçok defalar ihlal ettiğini söyledi. Seçimlerden sonraki haftalarda AKP hükümetinin adım atması gerektiğinin altını çizen Karayılan, "Geçen yıl Nevruz'da Önder Apo, tarihi bir deklarasyonla yeni bir dönemi ilan etti. Önderliğimiz, bu deklarasyonla birlikte Kürdistan’da demokratik siyasi çözümü geliştirerek hem Türkiye’de hem de Ortadoğu’da yeni bir dönemi başlatmak istedi. Çözüm süreci kendi içinde üç aşama olarak belirlendi: Birinci aşama olarak ateşkes yapılacak ve gerilla Kuzey’den geri çekilmeye başlayacaktı. Bu gerçekleşti. Ateşkes ilan ettik ve geri çekilmeyi başlattık. İkinci aşama ise yasal ve anayasal adımların atılması gereken bir dönemdi. Bunlar da Türk devletinin üzerine düşen görevlerdi. Ama Türk devleti ve AKP hükümeti ikinci aşamanın gereklerini yerine getirmedi. Yani bu dönemi başlatmadı. Bunun içindir ki süreç halen birinci aşamadadır. Yani birinci aşama bitmiş olmasına rağmen ikinci aşama başlamıyor. Niye? Çünkü AKP hükümeti bu konuda verdiği sözlerin gereklerini yerine getirmiyor. Yani üzerine düşen görevleri yapmıyor. Doğru, süreç bugün tamamıyla bitmiş değil ama tek taraflı olarak Önder Apo ve hareketimiz tarafından yürütülmektedir. Tabii ki bu süreç tek taraflı olarak sonuna kadar gitmez. Bundan dolayı da esas olarak süreç tıkanmış durumdadır. Son olarak seçim sonrasında adım attılar, attılar; atmadılar süreç bitmiştir. Yani bu adımlar seçimden hemen bir gün sonra belki olmaz ama 1-2 hafta geçmesine rağmen adım atmazlarsa herkes bilsin ki bu süreç bitmiş olacaktır." diye konuştu.

SİLAH BIRAKMANIN TEK YOLU ÖCALAN'LI KONGREDİR

PKK'nın silah bırakıp bırakmayacağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karayılan, Abdullah Öcalan'ın özgürleşmeden silah bırakılmayacağını belirtti. Karayılan şunları söyledi:

"Bir de şunu herkes bilmelidir: Önder Apo ve tüm siyasi tutsaklar özgür olmadıkça, gerilla asla silah bırakmayacaktır. Gerillanın silah bırakmasının tek yolu, Önder Apo’nun da katılacağı büyük bir gerilla kongresinin toplanması ve bu kongrenin silah bırakma kararı almasıdır. Bunun başka yolu yoktur. Yani kimse Önder Apo zindandayken gerillanın silah bırakacağını düşünmesin. Bu mümkün değildir. Doğrudur, Kürdistan Özgürlük Gerillası, Önder Apo’nun talimatlarına bağlıdır. Fakat Önder Apo zindanda olduğu müddetçe silah bırakma talimatı verse bile gerilla yerine getirmez. Bu, gerillanın kararıdır. Önder Apo’nun tüm talimatları yerine getirilir, ancak bir talimat ancak Önder Apo fizikmen de özgür olursa gerçekleşir: O da gerillanın silah bırakmasıdır. Bu gerçekliği herkesin bilmesi gerekiyor." kaynak:61saat

17 Mart 2014 Pazartesi 20:14

http://www.sebathaber.com/haber/silah-birakmanin-tek-yolu-ocalanli-kongredir-4500.html