Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

CHP’de iki gündem

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi’ne de sert tepki gösterdi.

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenleyecekleri yemekle 3 yeni adayı açıklayacaklarını belirten Karan,  paketle ilgili de “Paket açıklanmadan önce birileri büyük bir beklenti içerisine girdi. Biz CHP’liler kralın çıplak olduğunu biliyorduk. Başbakan’ın açıklamasından sonra halk kralın çıplak değil, çırılçıplak olduğunu gördü” dedi.  
BU PAKET ÖCALAN’IN PAKETİDİR
“Bu paket aslında Sayın Başbakan’ın paketi değildir” diyen Karan sözlerine şöyle devam etti: “Bu paket BDP’nin, Abdullah Öcalan’ın paketidir ve Kandil’le ortaklaşa hazırladıkları, Başbakan’a ilan ettirdikleri bir pakettir. Bu paketin ikinci ayağı Abdullah Öcalan’a af getirmek ve ona siyaset yapmanın yolunu ve önünü açmak olacaktır. Maalesef AKPnin önümüzdeki günlerde bunu yaşatacağına inanıyoruz.”


TESOB BAŞKANI KARA’YA
TEPKİ GÖSTERDİ
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Metin Kara’nın yaptığı açıklamayla paketi olumlu bulmasına da tepki gösteren Karan, “Esnaf Odaları başkanımız paketten çok memnun olmuş. Trabzon’daki icralık insan sayısı 152 bin oldu. Esnaflarımız siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Herkes alışveriş merkezlerine yönlendirilmiş. Bizim esnaf odaları birliği başkanımız buna çözüm bulmaktansa, bu pakete memnuniyetini dile getiriyor. Bu pakette esnafı, işçiyi, öğrenciyi, emekliyi, memuru, atanamayan öğretmenleri ilgilendiren hiçbir şeye rastlamadım. Bu pakette aynı dağıtmış oldukları Ramazan paketleri gibi son kullanım tarihleri geçmiş makarnalarla doluydu” şeklinde konuştu.

BEŞİKDÜZÜ BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE
Daha sonra yerel seçimlerle ilgili konuşan Karan,  “Biz Trabzon’da büyükşehir ve Beşikdüzü dahil olmak üzere Ortahisar hariç tüm ilçelerimizde merkez yöntemiyle aday belirlemesinde bulunacağız. Beşikdüzü ilçemizde bu hafta içi parti üyelerimiz ve bir o kadar da halktan kişilere sorarak önümüzdeki haftalarda adayımızı açıklayacağız. Aynı yöntemini Ortahisar için de gerçekleştireceğiz. Telefonla tüm üyelerimize adayımızın kim olması gerektiğini soracağız ve üye sayımız kadar da halkımıza sorarak Ortahisar’daki adayımızı da açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

29 EKİM’DE YENİ ADAYLAR AÇIKLANACAK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir yemek düzenleyeceklerini kaydeden Karan sözlerine şöyle devam etti: “Bu yemekte de şu an resmileşen Tonya, Maçka ve Düzköy adaylarımızın yanına 3-4 aday ekleyerek kamuoyuyla paylaşacağız. Trabzon’da en iddialı parti biziz. En düzgün ve doğru adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız. Biz Trabzon’da ikinci partiyiz. AKP’ye rakip olacak tek partiyiz. Trabzon’da bakıldığında bir önceki belediye seçimlerini çok düşük oy oranı ile kaybettik. Orada ki oy potansiyelimiz hala duruyor. Bu anlamda CHP’nin hiçbir siyasi parti ile ittifak yapması söz konusu olamaz. Aynı şekilde diğer muhalefet partisinin de başka bir parti ile ittifak yapması söz konusu olamaz. Hiçbir görüşmemiz yoktur. Olamaz da. Böyle bir yetki kimsede söz konusu değildir. Partinin il başkanı ve genel başkanında da öyle bir yetki yoktur.”

ORTAHİSAR KASIM’DA AÇIKLANACAK
Ortahisar ilçesi ile aday belirleme sürecinin devam ettiğini kaydeden Karan, “Ortahisar ile ilgili aday arkadaşlarımız ile görüşmelerimiz var. Şuan Kamuoyuna yansımayan CHP’den aday olduğunda çok ivme katabilecek insanlar var. Biz Ortahisar’ı almak için planlama yapıyoruz.  Aday göstermek için planlama yapmıyoruz. Burada gerçekten oy potansiyelimiz var. Bizim en iddialı olduğumuz ilçelerin başında Ortahisar gelmektedir. 29 Ekim’de açıklamayabiliriz. Ancak Kasım ayı içerisinde açıkl
ayabiliriz” sözlerini kullandı.
kaynak:günebakış gazetesi

4 Ekim 2013 Cuma 20:14

http://www.sebathaber.com/haber/chpde-iki-gundem-3835.html